Baterijo svojega e-Golfa lahko napolnite povsem preprosto.

Tako vsestranske kot e-Golf so tudi možnosti za polnjenje njegove litij-ionske baterije. Če želite baterijo e-Golfa povsem napolniti na klasični gospodinjski vtičnici, traja postopek polnjenja pribl. 17 ur. Z namestitvijo domače polnilne postaje (dodatna oprema) z izmeničnim tokom na hišni priključek z minimalno 32 A si lahko zagotovite večjo polnilno moč, ki je primerljiva s polnjenjem na javnih polnilnih postajah z izmeničnim tokom. Čas polnjenja se skrajša na pribl. 5 ur in 20 minut. Najhitreje je e-Golf pripravljen za start na javnih polnilnih postajah, ki omogočajo polnjenje z enosmernim tokom. Na teh je z opcijskim sistemom za hitro polnjenje CCS mogoče baterijo do 80 % napolniti v 45 minutah. Če baterijo večkrat zaporedoma polnite na polnilnih sistemih z enosmernim tokom, se časi polnjenja lahko ustrezno podaljšajo.

* Od 1. septembra 2017 homologacijski postopek za določena nova vozila že poteka skladno z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), ki omogoča realnejši prikaz porabe goriva in emisij CO₂. S 1. septembrom 2018 je postopek WLTP nadomestil Novi evropski vozni cikel (NEVC). Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO₂, izmerjene po postopku WLTP, v mnogih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. V fazi prehoda na postopek WLTP je še vedno zakonsko obvezno navajanje izpeljanih vrednosti NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih po postopku WLTP, so vrednosti NEVC izpeljane iz vrednosti, ki so pridobljene med preizkusnim postopkom WLTP. Davki (zlasti DMV) in druge dajatve za vozila (zlasti v nedenarni obliki), ki temeljijo (tudi) na vrednosti CO₂, se izračunajo na osnovi izpeljanih vrednosti NEVC za CO₂. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenih trgovcih. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

e-Golf

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen