VW e-Golf

ACC in Front Assist

Kot voznik imate v cestnem prometu zagotovo prijetnejši občutek, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam lahko pomaga serijski sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

ACC meri oddaljenost in hitrost spredaj vozečih vozil. V kolonah in zastojih v kombinaciji z opcijskim menjalnikom DSG zavira vozilo do zaustavitve in kmalu zatem tudi avtomatsko znova spelje. Razdaljo do spredaj vozečega vozila lahko - v okviru sistemskih omejitev - ohranja do hitrosti 210 km/h.
   
Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je zaviranje v sili. V takšnih situacijah vam lahko pomaga serijski sistem za nadzor prometa Front Assist. Če v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, vas nemudoma opozori na nevarnost. V posebej kritičnih situacijah vam lahko pomaga pri zaviranju in celo avtomatsko zavira, da zmanjša naletno hitrost.

Mestna funkcija zaviranja v sili zagotavlja podporo pri nizkih hitrostih v mestnem prometu. Funkcija zaznavanja pešcev lahko v okviru sistemskih omejitev zazna pešca, ko ta nepričakovano stopi na cestišče. Asistenčni sistem vas opozori, vam pomaga pri zaviranju ali avtomatsko zavira - vedno v okviru sistemskih omejitev. S tem v idealnem primeru popolnoma prepreči trčenje ali vsaj omili njegove posledice.

* Od 1. septembra 2017 homologacijski postopek za določena nova vozila že poteka skladno z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), ki omogoča realnejši prikaz porabe goriva in emisij CO₂. S 1. septembrom 2018 je postopek WLTP nadomestil Novi evropski vozni cikel (NEVC). Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO₂, izmerjene po postopku WLTP, v mnogih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. V fazi prehoda na postopek WLTP je še vedno zakonsko obvezno navajanje izpeljanih vrednosti NEVC. Pri novih vozilih, homologiranih po postopku WLTP, so vrednosti NEVC izpeljane iz vrednosti, ki so pridobljene med preizkusnim postopkom WLTP. Davki (zlasti DMV) in druge dajatve za vozila (zlasti v nedenarni obliki), ki temeljijo (tudi) na vrednosti CO₂, se izračunajo na osnovi izpeljanih vrednosti NEVC za CO₂. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenih trgovcih. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

e-Golf

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen