VW Golf: asistenčni sistemi

V cestnem prometu ste lahko bolj sproščeni, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga opcijski sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).
ACC meri oddaljenost in relativno hitrost spredaj vozečih vozil. Senzor nadzoruje območje do 120 m pred vozilom. V kolonah in zastojih sistem v kombinaciji z opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG zavira vozilo do zaustavitve in glede na situacijo v treh sekundah znova spelje. Sistem lahko v okviru svojih omejitev ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 160 km/h.
Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je hitro in močno zaviranje. V tovrstnih situacijah vozniku potrebno podporo zagotavljata sistem za nadzor prometa Front Assist in mestna funkcija zaviranja v sili, ki sta na voljo skupaj s sistemom ACC. Če Front Assist pri hitrosti med pribl. 30 in 210 km/h v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, voznika na to opozori z akustičnim in optičnim signalom, poleg tega pa pripravi zavorni sistem na morebitno zaviranje. V primeru, ko kljub temu še naprej preti nevarnost trčenja, sistem avtomatsko zavira, s čimer zmanjša naletno hitrost. Tudi ko voznik zavira sam, mu Front Assist pomaga in poskrbi, da je - če je to potrebno - na voljo maksimalna zavorna moč.
Mestna funkcija zaviranja v sili je dodatna funkcija sistema Front Assist, ki zagotavlja pomoč med mestno vožnjo s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. V hitrostnem območju med 5 in 30 km/h se lahko z zaviranjem v sili v zadnjem trenutku odzove na nevarnost naleta.

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Zapri
Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Zapri meni
Zapri

Golf 7