VW Golf: asistenčni sistemi

V cestnem prometu ste lahko bolj sproščeni, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga opcijski sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).
ACC meri oddaljenost in relativno hitrost spredaj vozečih vozil. Senzor nadzoruje območje do 120 m pred vozilom. V kolonah in zastojih sistem v kombinaciji z opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG zavira vozilo do zaustavitve in glede na situacijo v treh sekundah znova spelje. Sistem lahko v okviru svojih omejitev ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 160 km/h.
Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je hitro in močno zaviranje. V tovrstnih situacijah vozniku potrebno podporo zagotavljata sistem za nadzor prometa Front Assist in mestna funkcija zaviranja v sili, ki sta na voljo skupaj s sistemom ACC. Če Front Assist pri hitrosti med pribl. 30 in 210 km/h v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, voznika na to opozori z akustičnim in optičnim signalom, poleg tega pa pripravi zavorni sistem na morebitno zaviranje. V primeru, ko kljub temu še naprej preti nevarnost trčenja, sistem avtomatsko zavira, s čimer zmanjša naletno hitrost. Tudi ko voznik zavira sam, mu Front Assist pomaga in poskrbi, da je - če je to potrebno - na voljo maksimalna zavorna moč.
Mestna funkcija zaviranja v sili je dodatna funkcija sistema Front Assist, ki zagotavlja pomoč med mestno vožnjo s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. V hitrostnem območju med 5 in 30 km/h se lahko z zaviranjem v sili v zadnjem trenutku odzove na nevarnost naleta.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Golf 7

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen