Naši asistenčni sistemi IQ. DRIVE - Polo

IQ.DRIVE Travel Assist

Če se boste odločili za opcijski sistem Travel Assist1, bo vaš avtomobil opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno najvišjo hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil2.
Pomaga si s funkcijo prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno2.
V kombinaciji z navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu Travel Assist pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko Travel Assist prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.)2.
Če je Travel Assist vgrajen skupaj z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, je za bistveno višjo raven udobja poskrbljeno tudi v zastojih in gostem prometu.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC

S sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC1 lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost in razdaljo do spredaj vozečega vozila.2 V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko ACC prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.). Če je sistem vgrajen skupaj z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, je za bistveno višjo raven udobja poskrbljeno tudi v zastojih in gostem prometu.2

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Z opcijskim parkirnim sistemom Park Assist vam vaš Volkswagen med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira3.

Do hitrosti 40 km/h sistem Park Assist nenehno išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Park Assist pri tem samodejno vrti volan.Vi morate le dodajati plin in zavirati ter nadzorovati celotni postopek. Sistem vam lahko pomaga tudi pri izvozu z bočnega parkirnega mesta.3 

Asistenco za menjavo voznega pasu Side Assist

Opcijski sistem Side Assist vas lahko opozori na nevarnost trčenja pri menjavi voznega pasu. Svetleča dioda (LED) v zunanjem ogledalu signalizira, če je drugo vozilo v mrtvem kotu ali se hitro približuje od zadaj.3
Ko z vklopom smernikov nakažete menjavo voznega pasu, sistem izračuna, ali bi katero od vozil glede na svoj položaj in hitrost lahko za vas pomenilo nevarnost, ter vas na to opozori z intenzivnim utripanjem lučke.
V kombinaciji z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist vam lahko dodatno pomaga s korekturnim posegom v krmiljenje.3
Asistenca za odparkiranje vas pri vzvratnem odparkiranju opozori na vozila, ki se zadaj približujejo iz prečne smeri. Če se ne odzovete, lahko sistem z zaviranjem omili ali po možnosti prepreči trčenje.3

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov lahko prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in avtomatsko - glede na situacijo - izvede ustrezne ukrepe:3

  • Zapre stranska okna in strešno okno do varnostne reže in s tem zagotovi optimalni zaščitni učinek varnostnih blazin.
  • Bliskovito hitro zategne sprednja varnostna pasova, da v primeru trčenja učinkovito zadržita voznika in sovoznika.
  • Aktivira opozorilne utripalke.

Del opcijskega paketa IQ.DRIVE 

V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

V okviru sistemskih omejitev.

Del opcijskega asistenčnega paketa.

 

Navedene vrednosti porabe in emisij so bile izmerjene skladno z zakonsko predpisanimi merilnimi postopki. Od 1. septembra 2017 homologacijski postopek za določena nova vozila že poteka skladno z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), ki omogoča realnejši prikaz porabe goriva in emisij CO₂. Od 1. septembra 2018 velja, da bo postopek WLTP postopoma povsem nadomestil preizkusni postopek, imenovan Novi evropski vozni cikel (NEVC). Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO₂, izmerjene po postopku WLTP, v mnogih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. Zato od 1. septembra 2018 lahko pri obdavčitvi vozil pride do ustreznih sprememb. Podrobnejše informacije o razlikah med postopkoma WLTP in NEVC lahko najdete na spletni strani www.volkswagen.de/wltp.

Trenutno je obvezno še navajanje vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. Pri novih vozilih, ki so homologirana po postopku WLTP, se vrednosti NEVC izpeljejo iz vrednosti, pridobljenih med preizkusnim postopkom WLTP. Dodatna navedba vrednosti iz postopka WLTP je do obvezne uporabe prostovoljna. Če so vrednosti NEVC navedene v razponu, se ne navezujejo na eno samo, individualno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjene zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil. Dodatna in dopolnilna oprema (montažni deli, pnevmatike drugih velikosti itd.) lahko spremenita relevantne parametre vozila, kot so npr. masa, kotalni upor in aerodinamika, ter poleg vremenskih pogojev, prometnih razmer in individualnega načina vožnje vplivata na porabo goriva, porabo električne energije, emisije CO₂ in vozne zmogljivosti vozila.

Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Vozila in oprema na slikah lahko v posameznih podrobnostih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za kar najboljši pregled nad aktualno ponudbo modelov in opreme je dodatno na voljo Volkswagnov konfigurator.

Podatki se ne navezujejo na eno samo vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil.
V času konfiguracije niso razpoložljiva vsa platišča/pnevmatike. Nekatera platišča/pnevmatike so naprodaj v omejenem obsegu ali pa v času nakupa niso na voljo. Za informacije o razpoložljivosti platišč/pnevmatik se obrnite na izbranega trgovca in se prepričajte, da ima vaše konfigurirano vozilo tudi želeno dodatno opremo. Naročilo točno določene znamke pnevmatik iz logističnih in proizvodno-tehničnih razlogov ni mogoče. Informacije o oznaki EU za pnevmatike so na voljo pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Vozila znamke Volkswagen so serijsko opremljena z letnimi pnevmatikami. Podrobnejše informacije o ponudbi pnevmatik lahko dobite pri partnerjih znamke Volkswagen. 
Nekatere slike opreme so posnete z vozili, ki imajo še drugo dodatno opremo za doplačilo.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.