Meni
Zapri meni
Zapri
Cena od (vklj. z DDV)
18.063,-
Moč motorja (kW)
70 - 81
kW
Moč motorja (PS)
95 - 110
KM
Poraba goriva
5,2 - 6,5
l/100km

Ponuja več

Kdo pravi, da se majhni avtomobili ne morejo pohvaliti z velikimi aduti? Spoznajte napredni dizajn in inteligentne tehnologije v Polu. 

 

 

Polo ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT

Poskrbijo za sijoče oči

Več o posebnostih oblikovne zasnove

Travel Assist iz nabora opreme IQ.DRIVE

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Več o ponudbi IQ.DRIVE

Digitalni kombinirani instrument

Pomembne informacije v voznikovem neposrednem vidnem polju

Več o digitalnem udobju

Konfigurirajte vaše vozilo Polo

Svoje sanjsko vozilo lahko konfigurirate po svojih željah in potrebah. V prvem koraku izberite linijo opreme, barvo in platišča. V drugem koraku lahko svoje vozilo Polo opremite s ustrezno notranjostjo, asistenčnimi sistemi in dodatno opremo.

Dizajn

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT

Poskrbijo za sijoče oči

Markanten prepoznavni znak Pola so po želji lahko opcijski1 matrični LED-žarometi IQ.LIGHT. Njihova matrična tehnologija omogoča, da ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu.2 Seveda pa tisto, kar poskrbi za dober vtis spredaj, nikakor ne sme manjkati zadaj: tako so del paketa tudi opcijske zadnje LED-luči z animiranimi zavornimi lučmi in integriranimi dinamičnimi smerniki, ki nakazujejo smer s prelivajočim gibanjem svetlobe. 

1. Serijsko za izvedbi Polo Style in Polo GTI.
2. V okviru sistemskih omejitev.

Zunanjost

Pravi Polo – z opremo po vaši meri

Polo s kompaktnimi merami in svežo oblikovno zasnovo vsakomur daje jasno vedeti, da je avto s karakterjem. Še posebej markanten je njegov novi sprednji del z opcijsko linijsko LED-osvetlitvijo med matričnimi LED-žarometi IQ.LIGHT. Ob podrobnejšem ogledu se kaj hitro izkaže, da individualnost nikakor ni dosežena le z izbrano barvo laka. Vsaka od štirih izvedb - Polo, Life, Style in R-Line - prepriča z drugačnimi posebnostmi. Na primer s kromiranimi dekorativnimi poudarki in še drugimi opcijskimi elementi, kot so streha v kontrastni barvi in sprednje meglenke. Kateri je vaš favorit? 

Platišča

Več izbire: ponudba platišč za Polo

Katera kombinacija pnevmatik in platišč1 najbolj pristaja Polu? To je seveda stvar okusa. A prepričani smo, da se boste zlahka odločili pravilno.

Pregled ponudbe platišč

1. Vozila znamke Volkswagen so serijsko opremljena z letnimi pnevmatikami. Podrobnejše informacije o ponudbi pnevmatik lahko dobite pri partnerjih znamke Volkswagen.

Notranjost

Bogata ponudba opreme

Polo jemlje dih tako z zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Že serijsko ponuja širok nabor privlačne opreme, ki med drugim vključuje digitalni kombinirani instrument, učinkovito klimatsko napravo ter radio Composition z digitalnim radijskim sprejemnikom DAB+ in telefonskim vmesnikom. Seveda si zlahka privoščite še kaj več - na primer ambientno osvetlitev, individualno nastavljiv digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit Pro ali klimatsko napravo Climatronic z intuitivnim upravljanjem prek površin, občutljivih na dotik. Vse to je glede na izbrano izvedbo modela na voljo že serijsko ali kot dodatna oprema. Že veste, kaj vse vključujejo seznami opreme za Polo, Polo Life, Polo Style in Polo R-Line? Seznanite se podrobneje z našo ponudbo.

Panoramsko dvižno-pomično strešno okno

Odprt za več doživetij

Opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno z električnim upravljanjem je z veliko stekleno površino, ki se razteza prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. Skozenj v potniški prostor doteka obilica svetlobe, še lepši pa je čudovit razgled proti nebu. Ko je strešno okno odprto - po želji ga lahko samo privzdignete ali pa povsem odprete - se lahko sproščeno predajate sončnim žarkom in uživate v svežem zraku. Steklo strešnega okna je tonirano, kar zagotavlja prijetno temperaturo v notranjosti. Pred žgočim soncem se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem.

Digitalno udobje

Digitalni kombinirani instrument

Pomembne informacije v voznikovem neposrednem vidnem polju

Serijski digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit1 na visokoločljivostnem barvnem zaslonu v velikosti 20,32 cm (8 palcev) prikazuje klasične vsebine, kot sta merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov. Pri izpopolnjeni različici Digital Cockpit Pro lahko prikaze na 26,04 cm (10,25 palca) velikem zaslonu prilagajate individualnim željam. Tako lahko na primer aktivirate optični prikaz vgrajenih asistenčnih sistemov ali izberete kombinacijo navigacijskega zemljevida in multimedijskih podatkov - vse to s privlačnimi grafikami in animacijami.

1. Serijska oprema za Polo Life.

Radio & navigacija

Inovativni infotainment

Ste že slišali? Radio Composition1 s 15,5 cm (6,5 palca) velikim zaslonom lahko v Polu vedno poskrbi za razvedrilo po vaši meri. To je zanj povsem preprosta naloga, saj med drugim vključuje digitalni radijski sprejemnik DAB+, dva USB-priključka tipa C in telefonski vmesnik. Opcijsko - od izvedbe Style naprej pa že serijsko - je poleg tega na voljo radio Ready 2 Discover. Ta ima 20,3 cm (8 palcev) velik barvni TFT-zaslon in omogoča posodabljanje2. Tako lahko naknadno v trgovini In-Car dokupite navigacijsko funkcijo. Kdor se že od samega začetka želi zanesti na navigacijo, se lahko odloči za opcijski navigacijski sistem Discover Media, ki je opremljen z 20,3 cm (8 palcev) velikim zaslonom in vključuje storitve Streaming & Internet3. Te so del ponudbe tudi pri opcijskem navigacijskem sistemu Discover Pro, ki informacije prikazuje na 23,5 cm (9,2 palca) velikem zaslonu. 

1. Serijska oprema za Polo Life.
2. Za nakup produktov iz ponudbe Upgrades potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in veljavno pogodbo za We Connect, poleg tega pa se morate verificirati kot glavni uporabnik. Pri tem postopku se vaš uporabniški račun poveže s konkretnim vozilom. Pomembno je tudi, da vozilo izpolnjuje tehnične zahteve, ki so pogoj za združljivost z izbranim produktom. Produkte, ki so v sklopu ponudbe Upgrades na voljo za posamezno vozilo, si lahko glavni uporabnik ogleda v trgovini In-Car v infotainment sistemu ali v spletni trgovini We Connect na naslovu shop.volkswagen-we.com. Plačljive produkte je s prikazanimi in razpoložljivimi plačilnimi sredstvi mogoče kupiti tako v trgovini In-Car v vozilu kot tudi v spletni trgovini We Connect. Kupljene in aktivirane funkcije iz ponudbe Upgrades ostanejo v vozilu, uporabljajo jih lahko vsi vozniki in niso prenosljive na druga vozila.
3. Za uporabo storitev We Connect potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect oz. We Connect Plus. Za We Connect Plus imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da na spletni strani myvolkswagen.net ali prek aplikacije Volkswagen We Connect (na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play Store) registrirate svoje vozilo in izkoristite celotno dogovorjeno brezplačno obdobje uporabe storitev.
Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG - z izjemo stroškov za storitve Streaming & Internet ter za posamezne aplikacije In-Car. Uporaba spletnega radia in pretakanje medijev sta mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih).
Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora imeti uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. 
Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov, ki jih je mogoče naročiti v sklopu ponudbe We Connect in We Connect Plus, se v posameznih državah lahko razlikuje in je odvisna tako od vozila kot tudi od opreme. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

Glasovno upravljanje

Uboga na besedo

Opcijsko intuitivno glasovno upravljanje vam omogoča, da v Polu s svojim glasom upravljate radio, telefon in opcijski navigacijski sistem. Z glasovnimi ukazi lahko izberete pravo radijsko postajo, poiščete ustrezni vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko. Še bolje vas bo vaš Polo razumel s storitvijo Spletno glasovno upravljanje1 iz paketa We Connect Plus2. Med drugim boste lahko na primer na spletu poiskali svojo najljubšo glasbo ali popolnoma intuitivno vnesli cilj v navigacijski sistem.

1. Spletno glasovno upravljanje je trenutno na voljo za naslednje jezike: nemščina, angleščina (britanska in ameriška), francoščina, španščina, češčina in italijanščina.
2. Za uporabo storitev We Connect potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect oz. We Connect Plus. Za We Connect Plus imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da na spletni strani myvolkswagen.net ali prek aplikacije Volkswagen We Connect (na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play Store) registrirate svoje vozilo in izkoristite celotno dogovorjeno brezplačno obdobje uporabe storitev.
Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG - z izjemo stroškov za storitve Streaming & Internet ter za posamezne aplikacije In-Car. Uporaba spletnega radia in pretakanje medijev sta mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih).
Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora imeti uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. 
Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov, ki jih je mogoče naročiti v sklopu ponudbe We Connect in We Connect Plus, se v posameznih državah lahko razlikuje in je odvisna tako od vozila kot tudi od opreme. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

IQ.DRIVE

Travel Assist iz nabora opreme IQ.DRIVE

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Če se boste odločili za sistem Travel Assist1 iz ponudbe IQ.DRIVE, bo vaš Polo opremljen tudi s kapacitivnim volanom. Ta prek površine, ki je občutljiva na dotik, lahko samostojno spremlja, ali ves čas držite volan. Travel Assist iz nabora opreme IQ.DRIVE zagotavlja vozno udobje na najvišji ravni, saj vam pomaga v monotonih in utrujajočih voznih situacijah2. Še posebej na avtocestah in dobro vzdrževanih regionalnih cestah lahko sistem namesto vas ohranja smer na voznem pasu in hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil2.

1. Sestavni del opcijskega paketa IQ.DRIVE.
2. V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC

Vzdržuje razdaljo in skrbi za ustrezno hitrost

Z opcijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC1 lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost (do 210 km/h) in razdaljo do spredaj vozečega vozila.2 V zastojih tako lahko Polo avtomatsko zavira in znova spelje (pri opcijskem avtomatskem menjalniku DSG). V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke.2 Sistem lahko s samodejnim nastavljanjem veljavnih hitrostnih omejitev prepreči, da bi nehote prekoračili dovoljeno hitrost.2 Poleg tega na podlagi podatkov o poti, pridobljenih iz navigacijskega sistema, prilagaja hitrost ovinkom, križiščem (odcepom) in krožiščem.2

1. Sestavni del opcijskega paketa IQ.DRIVE.
2. Prediktivni tempomat v modelu Polo v Sloveniji ne deluje

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Parkiranje je lahko povsem preprosto

Polo z opcijskim parkirnim sistemom s krmilno avtomatiko Park Assist1 vam najprej med vožnjo sporoči, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa pri parkiranju še samodejno vrti volan2. Vi morate le pozorno spremljati okolico ter upravljati sklopko, pedal za plin in zavorni pedal, za vse ostalo pa poskrbi Park Assist.

 • Senzorji iščejo primerna parkirna mesta (med vožnjo s hitrostjo do 40 km/h).
 • Bočna parkirna mesta morajo za parkiranje meriti najmanj toliko kot dolžina vozila plus 80 cm (za manevriranje); pri odparkiranju mora biti pred in za vozilom najmanj 25 cm prostora.
 • Pri prečnih parkirnih mestih mora biti na obeh straneh še najmanj 35 cm prostora.
Asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist

Menjavanje voznega pasu s sistemsko podporo

Asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist z LED-lučko v zunanjih ogledalih opozarja na vozila, ki so v mrtvem kotu ali vozijo do 50 metrov za vami.1 Ko z vklopom smernikov nakažete menjavo voznega pasu, lahko asistenca izračuna, ali bi katero od teh vozil glede na svoj položaj in hitrost lahko za vas pomenilo nevarnost, ter vas po potrebi na to opozori z intenzivnim utripanjem lučke.

1. V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Tehnologije in asistenčni sistemi

Izbira voznega profila

Prilagaja se vašemu načinu vožnje

S sistemom za izbiro voznega profila1 se vam Polo lahko popolnoma prilagodi in upošteva vaše preference. S konico prsta preprosto izberete želeni vozni profil in že se spremenijo karakteristike pogona in krmiljenja ter celo prestavne točke (pri menjalniku z dvojno sklopko DSG). Vožnja je tako vedno pravi užitek.

 • Eco: za varčno vožnjo
 • Normal: za vsakodnevne vožnje od točke A do točke B
 • Sport: za športne vozne lastnosti z ustreznim številom vrtljajev
 • Individual: za individualne kombinacije nastavitev

1. Na voljo v opcijskem športnem paketu za izvedbi Style in R-Line. Serijska oprema za Polo GTI.

Sredinska varnostna blazina

Ker mora biti varnost zagotovljena vsem

Poleg klasičnih varnostnih blazin je za Polo na voljo tudi sredinska varnostna blazina, ki preprečuje, da bi voznik in sovoznik trčila drug ob drugega. Serijski varnostni blazini za glavo se v kritični situaciji razpreta iz stropne obloge kot zavesa in prekrijeta celotno površino stranskih stekel od spredaj do zadaj, vključno z B-stebričkoma. Tako kar najbolje zaščitita vse potnike v vozilu - tudi tiste na zadnjih sedežih.

Polo TGI

Skromen – pri porabi goriva in tudi prostora

Vsakodnevno prevozite veliko kilometrov? Potem je za vas idealen pogon na zemeljski plin, saj zmanjšuje porabo goriva in s tem emisije škodljivih snovi. Ob tem vam ni treba sklepati kompromisov pri notranjem udobju, saj so plinske jeklenke vgrajene pod dnom vozila. Če pa bi se kdaj zgodilo, da bi vam zemeljskega plina zmanjkalo, ima Polo TGI (vrednosti porabe) dodatno še 9-litrski rezervoar za bencin, s katerim boste zlahka pripeljali do najbližjega bencinskega servisa z zemeljskim plinom.

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Lahko reagira, preden situacija postane kritična

Opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov med vožnjo nenehno skrbi za vašo varnost. Že vnaprej lahko prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in avtomatsko - glede na situacijo - izvede enega ali več ukrepov.1

 • Sistem zapre stranska okna in strešno okno do varnostne reže ter s tem zagotovi optimalni zaščitni učinek varnostnih blazin.
 • Bliskovito hitro zategne sprednja varnostna pasova, da v primeru trčenja učinkovito zadržita voznika in sovoznika.
 • Po kritični situaciji ali med njo (na primer pri zanašanju vozila) vključi opozorilne utripalke.

1. V okviru sistemskih omejitev.

Izvedbe

Life
Od 18.063,-
Style
Od 20.324,-
R-Line
Od 20.845,-
Life
Od 18.063,-
Style
Od 20.324,-
R-Line
Od 20.845,-

Polo Life

70 kW
(95 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 5,2 - 6,5 l/100km
Emisije CO₂: 118 - 147 g/km
 • Aluminijasta platišča Essex 15''
 • App-Connect
 • LED sprednja žarometa
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View
 • Radio Composition z 6,5'' barvnim zaslonom
 • Senzor za dež
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

Polo Style

70 - 81 kW
(95 - 110 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 5,2 - 6,5 l/100km
Emisije CO₂: 119 - 148 g/km
 • Aluminijasta platišča Ronda 15''
 • App-Connect z brezžično povezavo za Apple CarPlay in Android Auto
 • Asistenca Travel Assist
 • Avtomatska klimatska naprava Climatronic
 • IQ. Light LED matrični žarometi
 • Radio Ready 2 Discover z 8'' barvnim zaslonom
 • Športno komfortna sprednja sedeža
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

Polo R-Line

70 - 81 kW
(95 - 110 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 5,2 - 6,5 l/100km
Emisije CO₂: 119 - 148 g/km
 • Aluminijasta platišča Valencia 16''
 • Ambientna osvetlitev
 • Asistenca Travel Assist
 • Asistenca Light Assist
 • Avtomatska klimatska naprava Climatronic
 • Radio Ready 2 Discover z 8'' barvnim zaslonom
 • Zadnji usmernik zraka v R-dizajnu
 • 4 letno jamstvo
Konfiguriraj

Še več o novem Polu:

Prepričal vas bo z udobnimi, varnimi in sodobnimi rešitvami.

Dodatne funkcije

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen