Vzdržuje razdaljo in skrbi za ustrezno hitrost.

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC & Front Assist

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC & Front Assist je prikazan na primeru modela Touareg.

Z opcijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost in nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Poleg tega sta v naboru funkcij sistema še prediktivni tempomat in asistenca za ovinke. Tako lahko ACC prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).

Front Assist

Serijska asistenca za zaviranje v sili Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev vas lahko opozori na kritične situacije s pešci, kolesarji in drugimi vozili, ter v urgentnih primerih celo avtomatsko zavira. Z opozorilom ali zaviranjem v sili lahko v okviru sistemskih omejitev eventualno prepreči nezgodo tudi pri zavijanju in obvozu ovire. Serijska asistenca za križišča vam pomaga zapeljati v slabo pregledna križišča, poenostavlja pa tudi vključevanje v promet z nepreglednih izvozov. Če zazna nevarnost bočnega naleta, s pomočjo radarske tehnologije opozori na nevarnost trčenja z optičnimi in akustičnimi signali, v kritični situaciji pa celo samodejno izvede zaviranje v sili.

Funkcija zaviranja pri zavijanju in pomoč pri izogibanju oviram

Vaš Volkswagen lahko v okviru sistemskih omejitev prepreči trčenje pri zavijanju in obvozu ovire. Funkcija zaviranja pri zavijanju zazna vozila, pešce in nasproti vozeče kolesarje v relevantni okolici vozila in pri zavijanju z opozorilom ali zaviranjem v sili po možnosti prepreči trčenje. Pomoč pri izogibanju oviram lahko prepreči naletno trčenje v primeru, ko morate nenadoma obvoziti oviro.

V okviru sistemskih omejitev.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.