Meni
Zapri meni
Zapri

Novi Tiguan

 

Cena od (vklj. z DDV)
30.785,-
Poraba goriva
1,5 - 10,3
l/100km
Poraba
15,2
kWh/100km

Nov način razmišljanja.

Novi Tiguan je še zmogljivejši, udobnejši in bolj povezan kot kadar koli prej in s tem dokazuje, kaj zmore. Inteligentna tehnologija mu daje izjemne funkcionalnosti. Kot dinamičen SUV na novo opredeljuje, kaj je mogoče.

Novi Tiguan ima veliko odlik. Tukaj vam predstavljamo tri:

IQ.LIGHT - matrični žarometi LED
z dnevnimi lučmi LED, smerno prilagodljivimi lučmi in dinamičnimi smerniki (opcijsko)

Napredna rešitev: inteligentne luči

Ostale oblikovne odlike

Zvočni sistem Harman Kardon (opcijsko)

Na tak način glasbe še niste poslušali.

Več o infotainment sistemu

Asistenca za vožnjo Travel Assist (opcijsko)

Nova podpora pri upravljanju!

Več o asistenčnih sistemih

Dizajn

Zunanjost

Izjemna zunanjost

Novi Tiguan kaže, kaj dejansko pomeni temeljita prenova. Ta se odraža tudi v njegovi progresivni zasnovi. Od poudarjenih razmerij do dinamičnega sprednjega dela z natančnimi linijami in široke zasnove, njegova ekspresivna silhueta še dodatno poudarja vse prednosti: inovativnost, suverenost in premišljeno funkcionalnost.

Tiguan R-Line Black Style

Veliko stila, obilo zabave.

Izjemen občutek za stil je novemu Tiguanu R-Line s paketom R-Line »Black Style« dobesedno podarjen: zaščitna mreža hladilnika z elegantnim logotipom R-Line je dvobarvna. Medtem ko so zunanje letve iz kroma, sta notranji letvi v visokosijajni črni barvi. O izjemnosti vozila pričajo tudi črni pokrovi ogledal in okrasne obrobe stekel ter do 90 % zatemnjena zadnja stranska stekla in zadnje steklo. Temu ustrezajo črni sijajni trapezoidni okrasni elementi in 19-palčna aluminijasta platišča »Valencia« v črni barvi. Izbirate lahko tudi med 20-palčnimi aluminijastimi platišči »Suzuka« v črni ali »Misano« v sijajni črni barvi. To je recept za nepozaben nastop.

Notranjost

Inovativna notranjost

Prostorna notranjost novega Tiguana je prostor za mislece. Zaradi intuitivnih elementov za upravljanje na vozniku prilagojenem kokpitu se lahko osredotočite izključno na najnujnejše. Za to poskrbi recimo usnjen večfunkcijski volan. Ali pa digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit s 26-centimetrskim (10,25-palčnim) barvnim zaslonom TFT, ki je serijsko na voljo za Tiguan Elegance in Tiguan R-Line. Različica opreme Life vam in sopotniku ponuja posebno udobne sedeža. Tudi notranja osvetlitev LED spredaj in zadaj ter ambientna osvetlitev* poskrbita za prvovrstno vzdušje.

*Serijska oprema za Tiguan Elegance in Tiguan R-Line; za Tiguan Life na voljo po želji.

Svetlobni dizajn

Napredna rešitev: inteligentne luči

Tiguan v polnem sijaju. K temu prispevajo tudi zadnje luči LED in opcijski IQ.LIGHT matrični žarometi LED. Ti so v modelih Tiguan Elegance in Tiguan R-Line opremljeni celo s smerno prilagodljivimi lučmi, ki jih v paketu z novimi zadnjimi lučmi dopolnjuje uravnavanje dolgih luči Light Assist. Tako se glede na vozno situacijo posamezni segmenti LED za porazdelitev svetlobe ciljno vklopijo ali izklopijo. Zaradi tega bo vožnja sproščena ne samo za vas, ampak tudi ostale voznike, ki vozijo pred vami ali vam pripeljejo nasproti. Pravi magnet za oči so predvsem dinamični smerniki z animiranim svetlobnim pasom.

Ambientna osvetlitev

Glede na razpoloženje: ker je vsak dan drugačen

Odslej boste svoj Tiguan videli vsak dan v novi luči. Notranjost lahko nežno zasije v 30 barvah, med katerimi lahko izbirate. Od hladnejših do toplejših barv, v osvetljeni prestolnici ali ponoči na temni podeželski cesti - glede na situacijo lahko sebi in svojih sopotnikom ustvarite vsakič drugo, primerno vzdušje. Ambientna osvetlitev je serijsko na voljo v modelih Tiguan Elegance in Tiguan R-Line, opcijsko pa tudi v Tiguan Life.

Platišča

Ponudba platišč za Tiguan: pustite se zapeljati

Katera kombinacija platišč bo najbolje videti na vašem Tiguanu, je stvar okusa. Kako so vam na primer všeč opcijska 20-palčna aluminijasta platišča »Misano« za Tiguan R-Line in Tiguan R-Line »Black Style«? Prepričani smo, da se boste pravilno odločili.

Več

Izvedbe

Life
Od 30.785,-
Elegance
Od 36.398,-
R-Line
Od 36.722,-
R
Od 57.572,-

Life

90 - 110 kW (122 - 150 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin / Dizel / Priključni hibrid
Poraba goriva: 1,5 - 7,9 l/100km
Emisije CO₂: 35 - 178 g/km
Poraba: 15,2 kWh/100km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Aluminijasta platišča Montana 17"
 • Asistenca Light Assist
 • Brezžični App-Connect
 • Črne strešne letve
 • LED sprednji žarometi
 • Radio Ready 2 Discover
 • Klimatska naprava Air Care Climatronic
 • Večfunkcijski usnjen volan
Konfiguriraj

Elegance

110 kW (150 KM)
Avtomatski menjalnik / Ročni menjalnik
Bencin / Dizel / Priključni hibrid
Poraba goriva: 1,6 - 7,5 l/100km
Emisije CO₂: 36 - 170 g/km
Poraba: 15,2 kWh/100km
Emisije CO₂: 0 g/km
 • Aluminijasta platišča Frankfurt 18"
 • Ambientna osvetlitev, 30-barvna
 • Sistem Easy Open/Close
 • IQ.LIGHT LED matrični žarometi
 • Radio Ready 2 Discover
 • Večfunkcijski usnjen volan
 • TOP komfortna sprednja sedeža
Konfiguriraj

R-Line

110 - 147 kW (150 - 200 KM)
Avtomatski menjalnik / Ročni menjalnik
Bencin / Dizel
Poraba goriva: 5,3 - 8,4 l/100km
Emisije CO₂: 139 - 191 g/km
 • Aluminijasta platišča Valencia 19"
 • Ambientna osvetlitev, 30-barvna
 • LED PLUS sprednjii žarometii
 • Parkirni sistem Park Pilot
 • Radio "Ready 2 Discover
 • TOP komfortna sprednja sedeža
 • Večfunkcijski usnjen volan
 • Zadnje steklo in stransli stekli dodatno zatemnjena
Konfiguriraj

R

235 kW (320 KM)
Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 9,9 - 10,3 l/100km
Emisije CO₂: 223 - 234 g/km
 • Aluminijasta platišča Misano 20''
 • Parkirna asistenca Park Assist
 • IQ.Light LED matrični žarometi
 • Dinamično ravnavanje podvozja DCC
 • Radio-navigacijski sistem Discover Media
Konfiguriraj

Asistenčni sistemi

Asistenca za vožnjo Travel Assist

Nova podpora pri upravljanju

Novi Tiguan prinaša nove tehnologije, ki vas bodo varneje in bolj sproščeno pripeljale do cilja. Ena takih tehnologij je opcijska asistenca za vožnjo »Travel Assist« (serijska oprema za Tiguan R-Line). Ta namreč zgolj s pritiskom gumba zagotovi visoko stopnjo udobja med vožnjo* in voznika podpira v monotonih in utrujajočih voznih razmerah:

 • Še posebej na avtocestah in dobro vzdrževanih hitrih cestah lahko asistenca »Travel Assist« namesto vas ohranja smer in hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil.
 • V kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG se boste sproščeno vozili med prometno konico in v kolonah, ko je treba nenehno zavirati in speljevati.


*V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da prevzame nadzor in prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Emergency Assist

Lahko ukrepa, ko se vi ne odzovete

Opcijska pomoč v sili »Emergency Assist«* prevzame nadzor v nujnem medinskem primeru, ko ne prepozna nobenega odziva voznika in ga skuša opozoriti.** Če voznik ne more nadzorovati vozila, pomoč v sili vozilo kontrolirano ustavi in tako prepreči morebitno nezgodo.

*Na voljo v povezavi z opcijsko asistenco za vožnjo »Travel Assist«.
**V okviru sistemskih omejitev.

Sistem za nadzor prometa Front Assist

Vozi bolj premišljeno kot kadar koli prej

Asistenca za zaviranje v sili »Front Assist« s funkcijo zaznavanja pešcev lahko v primeru naleta zmanjša silo trka oz. v idealnem primeru trk celo prepreči.* Med vožnjo lahko zazna pešce in vozila na cestišču ter v kritičnih situacijah pravočasno opozori voznika. Če se ta ne odzove, lahko sistem poskrbi za zaviranje v sili.*

*V okviru sistemskih omejitev.

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Bodite zaščiteni z vseh strani

Proaktivni sistem za zaščito potnikov vas v okviru sistemskih omejitev varuje v kritičnih situacijah, kakršna je npr. nevarnost trčenja. Prepozna situacijo s povečanim tveganjem za nezgodo ter samodejno zapre okna in panoramsko dvižno-pomično strešno okno ter preventivno zategne sprednja varnostna pasova. Dobro je vedeti, da je to mogoče. Bolje je, če tega ne doživite.

Ustvarite si svojo sliko o novem Tiguanu

Radio in navigacija

Navigacija

Kaže pravo pot

Z glasbo v ušesih in s ciljem pred očmi. Z obema opcijskima navigacijskima sistemoma boste zlahka našli vsak cilj, ob tem pa bo poskrbljeno tudi za odlično razvedrilo.

Več

Zvočni sistem

Na tak način glasbe še niste poslušali

Novi opcijski zvočni sistem »Harman Kardon« navdušuje s svojim dodelanim zvokom in prefinjenim, elegantnim dizajnom. Narejen je za ljubitelje glasbe, ki ne želijo zgolj poslušati glasbe, ampak v njej uživati. Pričakujete lahko uravnotežene visoke in nizke tone ter izredno natančen bas. Harman Kardon poskrbi za vrhunski zvok v vašem Tiguanu.

Še več informacij o novem Tiguanu:

Spoznajte, katere druge funkcije in opremo ponuja Tiguan.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen