Novo razvita moč

Motorji

Za Golf je na voljo široka ponudba, ki vključuje motorje TSI, TDl in TGI*. Vse odlikujeta visoka zmogljivost in izjemno nizka poraba goriva. Pogonski agregati s svojo kombinacijo majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva omogočajo enakomeren razvoj moči. V nekaterih modelih k temu pripomore še aktivno upravljanje valjev, pri katerem se valji avtomatsko izključijo, takoj ko je potrebne manj moči. Tek motorja pri tem ostaja enakomeren.
Pomembna novost je motor eTSI z blago hibridno tehnologijo. Pri speljevanju in pri vožnji z nizko hitrostjo motorju nudi podporo zagonski alternator. Zaviranje in ustavljanje brez uporabe zavor sta izkoriščena za polnjenje litij-ionske baterije. Tako je poskrbljeno za bistveno zmanjšanje porabe goriva in emisij.

* Na voljo pozneje.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.