Meni
Zapri meni
Zapri
Cena od (vklj. z DDV)
23.990,-
Moč motorja (kW)
81 - 245
kW
Moč motorja (PS)
110 - 333
KM
Poraba goriva
0,9 - 8,4
l/100 km
Poraba
14,1
kWh/100 km
Emisije CO₂
21 - 190
g/km

Mobilna ikona postaja digitalna ikona

Golf se predstavlja. In postavlja nova merila na področju digitalizacije na cesti. Inteligentni asistenčni sistemi vsako vožnjo spremenijo v udobno in sproščeno izkušnjo. Vse to v kombinaciji s značilnim doživetjem Golfa.

Golf - eno generacijo bolj udoben, inteligentnejši in bolj povezan.

Golf ima veliko odlik. Tukaj vam predstavljamo tri:

IQ.LIGHT

Opcijski žarometi IQ.LIGHT. Dolge luči, s katerimi boste videli več.

Več o zasnovi luči

Armaturna plošča Innovision Cockpit

Vse se vam popolnoma prilagodi: z individualnim voznim profilom in opcijsko armaturno ploščo Innovision Cockpit

Več o armaturni plošči Innovision Cockpit

IQ.DRIVE: Car2X

Lahko prepozna, kaj bi se lahko zgodilo: Car2X

Več o asistenčnih sistemih

Digitalno udobje

Armaturna plošča Innovision Cockpit

Vse se vam popolnoma prilagodi

Vaš Golf vas prepozna ter glede na opremo popolnoma avtomatsko aktivira vaš osebni vozniški profil* - od nastavitev sedeža in osvetlitve do nastavitev klimatske naprave, ki poskrbijo za prijetno počutje.
Priljubljene nastavitve lahko preprosto vnesete prek opcijske armaturne plošče Innovision Cockpit, ki jo sestavljata 26-centimetrski (10-palčni) digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit Pro in 25,4-centimetrski (10-palčni) opcijski navigacijski sistem Discover Pro. V digitalnem kombiniranem instrumentu lahko poleg klasičnih vsebin, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, prikažete tudi druge uporabne podatke. Tako lahko na primer celotna površina prikazuje navigacijski zemljevid.
Zaslon navigacijskega sistema Discover Media ali Discover Pro omogoča prikaz številnih funkcij s privlačnimi grafikami in animacijami, ki so podobne tistim na vašem pametnem telefonu. Pri tem domači zaslon lahko po svoje opremite s fotografijami in najljubšimi funkcijami.

* Potem ko ste ustvarili svoj Volkswagen ID in se prvič prijavili.

Digitalni kombinirani instrument

Futuristična prihodnost

Digitalni kombinirani instrument vam na serijskem visokoločljivostnem barvnem zaslonu v velikosti 25,4 cm (10 palcev) prikazuje vsebine, ki so pomembne prav vam: glede na svoje zamisli lahko individualno izbirate npr. klasične vsebine, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, si aktivirate optični prikaz svojih asistenčnih sistemov ali pa se odločite za kombinacijo navigacijskega zemljevida in prikaza medijev - prav vse pa se ponaša s privlačnimi grafikami in animacijami.

Glasovno upravljanje

Intuitivno in preprosto: glasovno upravljanje

Z intuitivnim opcijskim glasovnim upravljanjem lahko radio, funkcije telefona, predvajanje skladb, opcijsko 3-consko klimatsko napravo in opcijsko navigacijo upravljate nadvse preprosto. Z glasovnimi ukazi lahko na primer izberete pravo radijsko postajo, poiščete ustrezni vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko. Če rečete "Hello Volkswagen", zaženete tako imenovano naravno glasovno upravljanje. Vozilo se pri tem spremeni v inteligentnega sogovornika, ki razume tudi proste angleške formulacije, kot sta npr. "I'm cold." (Zebe me.) in "Where can I find Japanese restaurants in Berlin?" (Kje lahko v Berlinu najdem japonske restavracije?).
Zaradi digitalnih mikrofonov glasovno upravljanje prepozna, ali govori voznik ali sovoznik, in lahko na primer klimatsko napravo v vozilu nastavi posebej za osebo, ki je izrekla zahtevo. Poleg tega izpopolnjeno delovanje omogoča, da vam sistem po potrebi zastavi povratno vprašanje, vi pa ga lahko med govorjenjem kadarkoli prekinete.
Odgovori in predlogi glasovnega upravljanja prihajajo iz dveh virov - iz oblaka (pri vzpostavljeni povezavi) in iz nabora informacij, shranjenih v avtomobilu (brez vzpostavljene povezave). Spletna primerjava zagotavlja višjo stopnjo prepoznavanja in boljše rezultate, prednost informacij, shranjenih v vozilu, pa je v tem, da so dostopne tudi tam, kjer ni mobilnega omrežja, npr. v podzemni garaži.

Projicirni sistem

Tvoj pogled ostaja na cesti

Ključne informacije v vidnem polju in dober pregled nad dogajanjem na cesti: to je velika prednost opcijskega projicirnega sistema v Golfu. Vetrobransko steklo služi kot projekcijska površina, na kateri lahko spremljate hitrost, sporočila asistenčnih sistemov ali navigacijske napotke. Pri tem je projekcija jasno vidna, celo kadar vetrobransko steklo osvetlijo luči nasproti vozečih vozil. Kadar prikazov ne potrebujete, lahko sistem preprosto izključite.

Dizajn

Zunanjost

Vidno dinamičen. Pravi Golf.

Golf z dinamičnim dizajnom - globoko navzdol podaljšan sprednji del z ozkimi matričnimi LED-žarometi s štirimi lučmi ter novo oblikovani Volkswagnov znak. Vse je usklajeno dosledno skladno in harmonično - tako kot je že od nekdaj običajno za Golf. Tudi na novem zadku prevladujejo ozke zadnje luči, med katere je umeščen novi logotip in ravno oblikovani napis Golf. Izpušni cevi se neopazno zaključujeta pod privlačnim zadnjim difuzorjem.

Zasnova luči

LED žarometi v novi luči

Golf je serijsko opremljen z glavnimi LED-žarometi, ki so vidno dinamični in se raztezajo navzdol v podaljšani sprednji del, na straneh pa v blatnika. Serijski sta tudi integrirani sprednji meglenki. Sprednje luči so še vedno zasnovane v videzu štirih oči. Tudi na zadku je zapovedana skladnost - ob pogledu od zadaj vidno prevladujejo ozki LED-žarometi. Opcijsko je mogoče izbrati matrične LED-žaromete IQ.LIGHT z dinamičnim uravnavanjem dolgih luči Dynamic Light Assist, ki porazdelitev svetlobe samodejno prilagajajo prometni situaciji.

Več o IQ.LIGHT

Opomba: Model R-Line in opcijska osvetljena lamela na mreži hladilnika bosta na voljo pozneje. Več informacij o ponudbi lahko dobite pri partnerjih Volkswagen.

Platišča

Ponudba platišč za model Golf – pustite se zapeljati

S katero kombinacijo platišč in pnevmatik je Golf videti najbolje, je stvar okusa. A prepričani smo, da se boste pravilno odločili.

Več o platiščih

Notranjost

Sanjska digitalizacija notranjosti

V notranjosti izrazito izstopa popolnoma digitalizirana armaturna plošča z obširnim zaslonskim okoljem, ki ga sestavljata 25,4-centimetrski (10-palčni) digitalni kombinirani instrument in 20,9-centimetrski (8,25-palčni)* zaslon radijskega sistema Composition Media, občutljiv na dotik. Inovativno upravljanje na dotik omogoča bistveno manjše število stikal, gumbov in regulatorjev. Ambientna osvetlitev, ki opcijsko omogoča 32 različnih barvnih odtenkov, ustvari svetlobno vzdušje po meri uporabnika. Kljub vsem digitalnim novostim pa vozilo seveda ohranja vtis pravega Golfa.

*Opcijsko na voljo tudi s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) zaslonom na dotik pri sistemih Ready 2 Discover in Discover Media. V kombinaciji s sistemom Discover Pro pa se spremeni v armaturno ploščo Innovision Cockpit.

Ambientna osvetlitev

Takoj se vam bo posvetilo: s prijetnimi barvami je vožnja bolj sproščena

Naj vaš Golf dobi izrazitejšo osebno noto. To vam bo uspelo z notranjostjo, ki nežno zasije v 10 različnih barvah, opcijsko pa kar v 30 različnih barvnih različicah. Če želite hladnejše ali toplejše barvno vzdušje pri vožnji po osvetljeni prestolnici ali ponoči pri vožnji po temni regionalni cesti - pri prav vsaki vožnji lahko sebi in svojim sopotnikom pričarate drugačno, primerno vzdušje. 

IQ.DRIVE in tehnologija

IQ.DRIVE – naši asistenčni sistemi

Golf je serijsko opremljen z asistenco za zaviranje v sili Front Assist1. Opcijsko so zanj na voljo še drugi asistenčni sistemi, kot je denimo Travel Assist1.

Še več informacij o Golfu:

Golf ponovno zaznamuje celo generacijo vozil. Z digitalnimi inovacijami, dinamičnim dizajnom in občutnim udobjem pri upravljanju.

Njegovih 5 zvezdic skrbi za vašo varnost.

Na testu Euro NCAP potekajo najzahtevnejši preizkusi novih vozil: s poskusnimi trčenji in številnimi drugimi raziskavami, v katerih se preizkuša aktivna in pasivna varnost. Kar pomirjujoče je, da je Golf te preizkuse opravil s 5 zvezdicami in s tem dosegel najvišjo oceno*. Tako sodi med najvarnejše avtomobile v svojem razredu.

* Vir:Euro NCAP, več informacij na povezavi http://www.euroncap.com

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.