Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf GTE Dvojni pogon, dvojni užitek v vožnji.

Užitek v vožnji.

Verjetno se nam vsem v glavi odvrti podoben film, ko pomislimo na 150 kW (204 KM). To je moč, ki jo lahko razvije Golf GTE. Omogočata jo priključna hibridna tehnologija - kombinacija bencinskega in električnega motorja ter zmogljive baterije, ki jo je mogoče napolniti na električni vtičnici - ter tipka GTE, s katero lahko s skupnim delovanjem obeh motorjev iz vozila izvabite maksimalno moč. Nedvomno torej velja, da je v Golfu GTE užitek v vožnji že vnaprej programiran. Tako kot slike v naših glavah.

 

Galerija

Oglejte si Golf GTE iz vseh zornih kotov.

Oglejte si Golf GTE iz vseh zornih kotov.

Oprema & dizajn

Zunanjost

Poskrbi za športno-eleganten vtis.

Priključni hibrid Golf GTE ni le izjemno dinamičen, pač pa tudi nadvse eleganten. Tako markanten sprednji del kot tudi športno oblikovan zadek razkriva njegov dinamični značaj.

Notranjost

Uživajte v športnem udobju na najvišji ravni.

Notranjost Golfa GTE poskrbi za nepozaben vtis s športno-elegantnim dizajnom, kakovostno opremo in specifičnimi GTE-elementi.

Luči

Osvetlite si pot z učinkovito tehnologijo.

Varčevanje z energijo je eno od ključnih poslanstev Golfa GTE. Vse luči so zato zasnovane v napredni LED-tehnologiji, ki se ponaša z velikim svetlobnim izkoristkom in majhno porabo električne energije.

Platišča in pnevmatike.

Maratonec ali šprinter? Ponudba platišč vam ponuja oboje.

Zadržanost ali ekstravertiranost, kaj je vaša značilnost? S platišči za Golf GTE boste poudarili svoj osebni slog - in na vsakem cilju naredili odličen vtis.

Multimedijski sistemi

Radio

Če želite, lahko tudi le poslušate radio.

Ko se vozite z Golfom GTE, ste vi tisti, ki odloča o programu. To vam omogoča serijski radio Composition Media z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav.

Navigacija

Popolno razvedrilo na poti do vsakega cilja.

Dva opcijska navigacijska sistema se ponašata z vrsto inovativnih funkcij in lahko izpolnita domala vse želje. Tako lahko uživate v vrhunski kakovosti predvajanja glasbe in zanesljivo dosežete vsak cilj.

Car-Net Guide & Inform

Uporabljajte internet v svojem Golfu GTE. In svoj pametni telefon kot daljinski upravljalnik.

Internet v avtomobilu se pri Volkswagnu imenuje Car-Net. Pod tem imenom so na voljo različne praktične storitve in uporabne aplikacije.

Telefonija

Poenostavite si komuniciranje.

Vzemite si čas za pogovor. A imejte pri tem obe roki ves čas na volanu. Golf GTE vam to omogoča z dvema opcijskima telefonskima vmesnikoma, ki zagotavljata najvišjo raven udobja.

Tehnologija

GTE-režim

S pritiskom na tipko lahko vključite GTE-režim - in nadaljujete vožnjo s še širšim nasmeškom.

Posebna tipka: če v Golfu GTE pritisnete tipko GTE, vam je takoj na voljo maksimalna moč. In maksimalni užitek v vožnji.

Zmogljivost

Golf GTE prepriča z močjo in učinkovitostjo.

Med vožnjo po mestih za pogon skrbi elektromotor, pri prehitevanju na hitrih cestah delujeta oba motorja skupaj in na potovanjih motor TSI povečuje doseg. Pri prožnem hibridnem pogonu je bencinski turbomotor kombiniran z elektromotorjem z velikim navorom. Skupaj združujeta dinamiko in varčnost.

Polnilna postaja

Z enim polnjenjem baterije lahko pridete dlje, kot si mislite.

Zakaj bi točili bencin, če je elektrika cenejša? Pri priključnem hibridu lahko baterijo elektromotorja napolnite preko zunanjega vira napajanja. Z energijo, shranjeno v litij-ionski bateriji, je mogoče prevoziti do 50 kilometrov.

Udobje

Aktivni informacijski zaslon

Spremljajte natanko tisto, kar vas zanima.

Klasični merilnik hitrosti je stvar preteklosti. Zakaj ne bi namesto klasičnih okroglih merilnikov izbrali raje visokoločljivostni zaslon? Aktivni informacijski zaslon (digitalni kombinirani instrument) je inovativna rešitev, ki vam nudi izjemno širok nabor informacij. Tako ne boste vedeli le, s kolikšno hitrostjo vozite in koliko goriva je še v rezervoarju.

Usnjeno oblazinjenje

Naj v notranjosti zavlada pridih razkošja.

Oblikujte si svojo lastno cono udobja: kakovostno in mehko usnje Vienna (dodatna oprema) v kombinaciji s komfortno zasnovanima sedežema za voznika in sovoznika ustvarja ambient na ravni luksuznega razreda.

GTE-zvok

Golf GTE ne naznanja enkratnega užitka v vožnji le s svojim videzom, pač pa tudi z zvokom.

Kdo pravi, da mora biti hibrid tih? Pritisnite tipko GTE ter sebe in druge prepričajte o nasprotnem.

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Inteligentni asistenčni sistemi v Golfu GTE zvišujejo raven udobja pri vožnji. Poleg tega boste z njimi lažje kos kritičnim situacijam ali pa do teh sploh ne bo prišlo. S serijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) ter serijskim sistemom za nadzor prometa Front Assist, ki je na voljo z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo za zaznavanje pešcev bo vsaka vožnja bolj sproščena.

Park Assist

Parkiranje je lahko tako enostavno.

Ali še vedno parkirate sami? Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist namesto vas vrti volan, poleg tega pa vam poenostavi iskanje parkirnega mesta. Z ultrazvočnimi senzorji preveri, ali je prosto parkirno mesto dovolj veliko za vaš Golf GTE.

Asistenca za zastoje in Emergency Assist

Da nikdar več ne boste imeli občutka, da ste obtičali na mestu.

Opcijska asistenca za zastoje vas razbremeni pri vožnji, ki vam zaradi pogostega ustavljanja in speljevanja para živce, in pomaga preprečevati nezgode, do katerih pogosto pride v zastojih. Opcijska asistenca Emergency Assist lahko prepozna, da voznik ne zmore več upravljati vozila, in delno prevzame krmiljenje.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje

Golf GTE vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu. Pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območje ob straneh vozila in za vozilom.

Konfigurator polnilne postaje

Zakaj potrebujem polnilno postajo?

Polnilna postaja zagotavlja bistveno večjo polnilno moč kot običajna električna vtičnica, posledično je čas polnjenja krajši.

Nadaljnji koraki