Meni
Zapri meni
Zapri

Golf GTD

Golf GTD

Če moč pomnožimo s prevoženo potjo, dobimo užitek v vožnji.
Golf GTD.

Zmogljiv in učinkovit, a brez potrebe, da mora to vsem jasno pokazati: Golf GTD prepriča s športnostjo, izrazito suverenostjo in prečiščenim dizajnom.

 

Golf GTD ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Zunanjost

Poskrbi za športno-eleganten vtis.

Več o zunanjosti

Motor 2.0 l s 147 kW (200 KM)

Zmogljiv. Varčen.

Več o tehnologiji

Notranjost

Uživajte v športnem udobju.

Več o notranjosti

Zunanjost

Zunanjost

Uglajena športnost

Golf GTD jasno daje vedeti, kaj zmore - ne le zaradi napisa GTD, pač pa tudi zaradi športno oblikovanega sprednjega odbijača in mreže hladilnika s satasto strukturo. Privlačen kontrast ustvarja elegantna kromirana okrasna letev, ki se razteza prek sprednjega dela vse do markantnih LED-žarometov. Ob straneh dinamično celostno zasnovo poudarjajo spuščena karoserija in razširjena stranska pragova, na zadku pa kromirana dvojna izpušna cev, usmernik zraka nad zadnjim steklom in zadnje LED-luči. 

Platišča

Ponudba platišč za Golf GTD – pustite se zapeljati.

Katera kombinacija pnevmatik in platišč najbolj pristaja Golfu GTD? O tem ima seveda vsak svoje mnenje. Vsekakor pa velja, da aluminijasta platišča poudarjajo športni značaj Golfa GTD.

Več

IQ. LIGHT

Posebnost v ponudbi opreme za Golf GTD: IQ. LIGHT

Golf GTD ima že serijsko izjemno zmogljive matrične LED-žaromete IQ. LIGHT, ki so opremljeni s sistemom za dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist. Paket poleg tega vključuje inovativne dinamične smernike, ki smer zavijanja nakazujejo z animiranim svetlobnim pasom. Na zadku kraljujejo ozke zadnje LED-luči.

LED-meglenki

Vaša prednost v slabem vremenu

Megla, močno sneženje ali dež? Zagotovite si dobro vidljivost tudi v slabih vremenskih razmerah -s serijskima LED-meglenkama, ki sta integrirani v 5 segmentov sataste mreže hladilnika. Ko ju vključite, je svet takoj videti povsem drugače. Vaš Golf GTD pa dobi še bolj markantno podobo.

Zunanja ambientna osvetlitev

Vesel je, da vam lahko zaželi dobrodošlico. Vi pa ste veseli, ker ga zlahka najdete.

Z zunanjo ambientno osvetlitvijo vas Golf GTD pozdravi, že preden se udobno namestite na voznikovem sedežu: ko pritisnete tipko na radijskem ključu ali ko se približate vozilu - če ste se odločili za opcijski sistem Keyless Access s protivlomnim varovalom - zasvetijo žarometi in zadnje luči. Vključi se tudi osvetlitev vdolbin pod vratnimi kljukami in kromirane letve na mreži hladilnika, Golf GTD pa vam poleg tega zaželi dobrodošlico s svetlobno animacijo, ki se iz zunanjih ogledal projicira na tla ob vozilu.

Ustvarite si svojo sliko o Golfu GTD

Tehnologija

Motor

Učinkovitost kot sinonim za užitek v vožnji.

Pravi razlog za superiornost Golfa GTD se skriva pod pokrovom motornega prostora. Prepričljivi aduti sodobnega motorja za Golf GTD so varčnost, prožnost in moč. 2,0-litrski pogonski agregat jemlje dih z močjo 147 kW (200 KM), enako impresiven je navor, ki znaša 400 Nm. Vse to se jasno odraža v polnem, energičnem zvoku. To je natanko tisto, kar potrebujete, če se radi vozite in ste veliko na poti, vendar pa ne želite imeti visoke porabe.

Menjalnik z dvojno sklopko DSG

Pozabite na prestavljanje in preprosto uživajte

Menjalnik DSG, katerega posebnost je nova, občutno manjša izbirna ročica, omogoča užitek v vožnji brez prekinitev. Prenos moči se namreč pri prestavljanju ne prekine, pomembna prednost napredne zasnove pa je tudi manjša poraba goriva. Zaradi elektronskega prestavljanja (tehnologija shift-by-wire) za izbiro želenega prestavnega programa zadostuje kratek pomik izbirne ročice. In kar je še posebej praktično v zastojih: asistenca Travel Assist v kombinaciji z menjalnikom DSG lahko namesto vas samodejno pospešuje in zavira. 

Elektronska zapora diferenciala XDS+

Odličen razlog za veselje pred vsakim ovinkom

Kdo bi si mislil, da tako zahteven tehnični izraz, kot je elektronska zapora diferenciala XDS+, lahko na obraz pričara nasmešek. A prav to se zgodi v Golfu GTD, v katerem sistem XDS+ že serijsko skrbi za večjo vlečno silo in predvsem za pomirjajoč občutek varnosti v ovinkih. Zaradi enostranskega, natančnega povečanja zavornega tlaka je vožnja skozi ovinke izrazito športna in hitra, voznik pa enostavneje ohranja želeno smer vožnje. Prav nič ni torej presenetljivo, da se že med približevanjem ovinku kotička ust raztegneta v širok nasmeh.

Notranjost

Notranjost

Zunanjost kot sinonim za športnost.
Notranjost kot sinonim za udobje.

V notranjosti modela GTD se vse komponente zlivajo v ubrano celoto z izrazito športnim pečatom. O tem jasno pričajo tako pedali iz legiranega jekla kot tudi dekorativni elementi, značilni okrasni šivi in črna stropna obloga. Ambientna osvetlitev v LED-tehnologiji ustvarja prijetno vzdušje s svetlobnimi poudarki na pravih mestih, poleg tega pa je že na prvi pogled mogoče opaziti, da armaturna plošča in sredinska konzola stavita na digitalne tehnologije. Ponašata se namreč z visokoločljivostnim zaslonom, večino funkcij radia, 3-conske klimatske naprave Air Care Climatronic in osvetlitve pa je mogoče upravljati s tipkami in drsniki, ki so občutljivi na dotik.

Innovision Cockpit

Vse se vam lahko popolnoma prilagodi

Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit Pro je v kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom Discover Pro mogoče nadgraditi v armaturno ploščo Innovision Cockpit. To pomeni, da sta na voljo dva zaslona: prvi v velikosti 10 palcev (25,4 cm) in drugi v velikosti 10,25 palca (26,04 cm). V tako nastalem zaslonskem okolju lahko poleg običajnih vsebin, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, še pregledneje in podrobneje spremljate tudi druge uporabne podatke. Pri tem za namizje zaslona lahko individualno izberete svoje najljubše funkcije, podobno kot na pametnem telefonu.

Golf GTD je z digitalnim kombiniranim instrumentom Digital Cockpit Pro opremljen že serijsko.

Več o digitalnem kombiniranem instrumentu Digital Cockpit Pro

Usnjeni večfunkcijski volan z upravljanjem na dotik

Dotik za bolj intuitivno upravljanje

V Golfu GTD so klasična stikala v veliki meri nadomestile tipke, občutljive na dotik. Tako je na primer nastavitve 3-conske klimatske naprave Air Care Climatronic povsem preprosto in intuitivno mogoče spreminjati s tipkami in drsniki, ki se jih dotaknete s konicami prstov.

Upravljanje na dotik omogoča tudi usnjeni večfunkcijski volan, s katerim lahko - v kombinaciji z inteligentnim vodenjem po menijih - dostopate do številnih funkcij. Pri tem volan vsak zaznani ukaz potrdi z odzivom, ki ga občutite kot nežno vibracijo.

Ekstra športni sedeži in usnjeno oblazinjenje

Udobno se namestite in uživajte

Vsak kotiček notranjosti ima izrazito športen videz, specifičen za izvedbo GTD. Ekstra športna sprednja sedeža sta oblečena v trpežne tekstilne prevleke Scale Paper, usnjenemu volanu in barvno usklajenim tekstilnim predpražnikom pa svojstven pečat dajejo za GTD značilni kristalno sivi poudarki.

Si želite tudi izdatne mere elegance? Opcijsko oblazinjenje iz kakovostnega in mehkega usnja Vienna prepriča z videzom na ravni luksuznega razreda. Perforirani naravni material v črni barvi krasi sredinski del ekstra športnih sprednjih sedežev in notranje dele stranic. Tako še lepše pridejo do izraza kontrastni šivi v kristalno sivi barvi.

Projicirni sistem

Tehnologija, ki ohranja pogled na cesti

Najpomembnejše informacije v vidnem polju in dober pregled nad dogajanjem na cesti: to je velika prednost opcijskega projicirnega sistema v Golfu. Del vetrobranskega stekla služi kot projekcijska površina, na kateri lahko spremljate hitrost, sporočila asistenčnih sistemov ali navigacijske napotke. Pri tem je projekcija jasno vidna, celo kadar vetrobransko steklo osvetlijo luči nasproti vozečih vozil. Kadar prikazov ne potrebujete, lahko sistem preprosto izključite.

Še več o Golfu GTD:

Raznolika ponudba dodatne opreme vam omogoča, da Golf GTD v kar največji meri prilagodite individualnim željam.

Dodatne funkcije:

1) Za uporabo storitev We Connect potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect oz. We Connect Plus. Za We Connect Plus imate po prevzemu vozila 90 dni časa, da na portalu myVolkswagen registrirate svoje vozilo in izkoristite celotno dogovorjeno brezplačno obdobje uporabe storitev.

2) App-Connect vključuje tehnologiji Apple CarPlay in Android Auto. Da voznik ne bi preveč odvračal pozornosti od dogajanja v prometu, je med vožnjo mogoče odpreti le certificirane aplikacije. Pri tem morate upoštevati, da nekatere aplikacije niso na voljo za vsako od navedenih tehnologij in da se razpoložljivost tehnologij v posameznih državah lahko razlikuje.

Dodatne informacije za Apple CarPlay najdete na povezavi www.apple.com/de/ios/carplay/, za Android Auto pa na povezavi www.android.com/intl/de_de/auto/ (spletne strani niso v slovenskem jeziku).

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.