Naši asistenčni sistemi IQ. DRIVE

Travel Assist

Če se boste odločili za opcijski sistem Travel Assist1, bo vaš avtomobil opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno najvišjo hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil2.
Pomaga si s funkcijo prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno2.
V kombinaciji z navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu Travel Assist pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko Travel Assist prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.)2.
Če je Travel Assist vgrajen skupaj z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, je za bistveno višjo raven udobja poskrbljeno tudi v zastojih in gostem prometu.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC

S sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC1 lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost in razdaljo do spredaj vozečega vozila.2 V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko ACC prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.). Če je sistem vgrajen skupaj z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, je za bistveno višjo raven udobja poskrbljeno tudi v zastojih in gostem prometu.2

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Z opcijskim parkirnim sistemom Park Assist vam vaš Volkswagen med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira3.

Do hitrosti 40 km/h sistem Park Assist nenehno išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Park Assist pri tem samodejno vrti volan.Vi morate le dodajati plin in zavirati ter nadzorovati celotni postopek. Sistem vam lahko pomaga tudi pri izvozu z bočnega parkirnega mesta.3 

Asistenco za menjavo voznega pasu Side Assist

Opcijski sistem Side Assist vas lahko opozori na nevarnost trčenja pri menjavi voznega pasu. Svetleča dioda (LED) v zunanjem ogledalu signalizira, če je drugo vozilo v mrtvem kotu ali se hitro približuje od zadaj.3
Ko z vklopom smernikov nakažete menjavo voznega pasu, sistem izračuna, ali bi katero od vozil glede na svoj položaj in hitrost lahko za vas pomenilo nevarnost, ter vas na to opozori z intenzivnim utripanjem lučke.
V kombinaciji z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist vam lahko dodatno pomaga s korekturnim posegom v krmiljenje.3
Asistenca za odparkiranje vas pri vzvratnem odparkiranju opozori na vozila, ki se zadaj približujejo iz prečne smeri. Če se ne odzovete, lahko sistem z zaviranjem omili ali po možnosti prepreči trčenje.3

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov lahko prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in avtomatsko - glede na situacijo - izvede ustrezne ukrepe:3

  • Zapre stranska okna in strešno okno do varnostne reže in s tem zagotovi optimalni zaščitni učinek varnostnih blazin.
  • Bliskovito hitro zategne sprednja varnostna pasova, da v primeru trčenja učinkovito zadržita voznika in sovoznika.
  • Aktivira opozorilne utripalke.

Area View

Manevriranje v vrvežu mestnega središča, v parkirni hiši ali na zahtevnih terenih: vozniku bi v mnogih situacijah prišel prav dodaten par oči. In prav to je tisto, kar dobite z opcijskim prikazom okolice Area View: štiri kamere namreč snemajo okolico vozila in prenašajo sliko na zaslon infotainment sistema. Tako lahko na primer bolje vidite robnike ali označbe parkirnih mest, pogledate pa lahko celo okoli vogala.1

Del opcijskega paketa IQ.DRIVE 

V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

V okviru sistemskih omejitev.

Del opcijskega asistenčnega paketa.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.