Kaj je WLTP?

Koliko goriva porabi vozilo? Družba Volkswagen lahko na to vprašanje s poenotenim voznim ciklom WLTP poda točnejši odgovor. Novi postopek za merjenje porabe goriva in emisij CO2 se bolj natančno zgleduje po vsakodnevnem načinu vožnje in je septembra 2017 nadomestil aktualni standard NEVC.

WLTP je kratica za »Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure« in je globalno usklajeni preizkusni postopek za osebna in lahka gospodarska vozila. Opisuje nov preizkusni postopek za določanje porabe vozila. Na podlagi podatkov o realni vožnji, zbranih po vsem svetu, bo v prihodnosti mogoče tudi v laboratoriju simulirati realistično vožnjo z vozilom. WLTP ne upošteva le različnih situacij in hitrosti v cestnem prometu, ampak tudi različne izvedbe opreme in razrede dovoljene skupne mase vozila.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

WLTP: Nova merila za vrednosti porabe.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen