T-Cross asistenčni sistemi

  

Asistenca za zaviranje v sili Front Assist

Serijska asistenca za zaviranje v sili Front Assist s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev vas lahko opozori na kritične situacije, do katerih pride zaradi pešcev,  kolesarje in drugih vozil, ter v urgentnih primerih celo avtomatsko zavira1.

Travel Assist

"Če se boste odločili za opcijski sistem Travel Assist1,2, bo vaš avtomobil opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno najvišjo hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil.

Pomaga si s funkcijo prilagodljivega vodenja po voznem pasu, ki aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Pri tem se Travel Assist lahko prilagodi vašemu načinu vožnje in ustrezno zamakne sredinsko linijo - bodisi v levo ali v desno3. V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu Travel Assist pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko Travel Assist prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.)3.

Lane Assist

Med monotono vožnjo lahko kaj hitro pride do nevarnih situacij. Še dobro torej, da je na voljo sistem Lane Assist: od hitrosti 60 km/h naprej lahko zazna, da bo voznik nenamerno zapeljal s svojega voznega pasu. S korekturnim posegom v krmiljenje lahko voznikovo pozornost usmeri nazaj na dogajanje v prometu4.

Avtomatsko uravnavanje razdalje ACC

S sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost in razdaljo do spredaj vozečega vozila4. V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Tako lahko ACC prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).

Park Assist

Z opcijskim parkirnim sistemom Park Assist vam vaš Volkswagen med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira3.

Do hitrosti 40 km/h sistem Park Assist nenehno išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Park Assist pri tem samodejno vrti volan.Vi morate le dodajati plin in zavirati ter nadzorovati celotni postopek. Sistem vam lahko pomaga tudi pri izvozu z bočnega parkirnega mesta.3 

Senzor za mrtvi kot

Senzor za mrtvi kot1 vas lahko opozori na nevarnost trčenja pri menjavi voznega pasu. Če zazna vozilo v mrtvem kotu, aktivira LED-prikaz v zunanjem ogledalu2,3. V kombinaciji z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist vam sistem lahko dodatno pomaga s korekturnim posegom v krmiljenje. Asistenca za odparkiranje vas pri vzvratnem odparkiranju opozori na vozila, ki se zadaj približujejo iz prečne smeri2,3.

Zaznavanje utrujenosti voznika

Ko med vožnjo avtomobila postanete utrujeni, tega sami morda niti ne opazite. Toda vaš način vožnje se spremeni - in natanko to opazi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Oglasi se opozorilni zvočni signal in prikaže se napotek, s katerim sistem za zaznavanje utrujenosti voznika predlaga edino, kar pomaga: postanek4.

Light Assist

Opcijska asistenca za dolge luči Light Assist po enkratnem aktiviranju avtomatsko vključi dolge luči pri prekoračitvi hitrosti 60 km/h. Ob zaznavi nasproti vozečih vozil ali v naseljih jih avtomatsko zasenči1. Ročno preklapljanje med zasenčenimi in dolgimi lučmi ni več potrebno. Za vas to pomeni, da lahko dlje in pogosteje vozite z dolgimi lučmi. Ceste so tako bolje osvetljene in hitreje opazite morebitne ovire.

V okviru sistemskih omejitev. 

Na voljo opcijsko v sklopu paketa IQ. Drive.

V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

V okviru sistemskih omejitev.

Do hitrosti največ 210 km/h.

Serijsko na voljo od izvedbe T-Cross Life.

Navedene vrednosti porabe in emisij so bile izmerjene skladno z zakonsko predpisanimi merilnimi postopki. Od 1. septembra 2017 homologacijski postopek za določena nova vozila že poteka skladno z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), ki omogoča realnejši prikaz porabe goriva in emisij CO₂. Od 1. septembra 2018 velja, da bo postopek WLTP postopoma povsem nadomestil preizkusni postopek, imenovan Novi evropski vozni cikel (NEVC). Zaradi realnejših preizkusnih pogojev so vrednosti porabe goriva in emisij CO₂, izmerjene po postopku WLTP, v mnogih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. Zato od 1. septembra 2018 lahko pri obdavčitvi vozil pride do ustreznih sprememb. Podrobnejše informacije o razlikah med postopkoma WLTP in NEVC lahko najdete na spletni strani www.volkswagen.de/wltp.

Trenutno je obvezno še navajanje vrednosti, izmerjenih po postopku NEVC. Pri novih vozilih, ki so homologirana po postopku WLTP, se vrednosti NEVC izpeljejo iz vrednosti, pridobljenih med preizkusnim postopkom WLTP. Dodatna navedba vrednosti iz postopka WLTP je do obvezne uporabe prostovoljna. Če so vrednosti NEVC navedene v razponu, se ne navezujejo na eno samo, individualno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjene zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil. Dodatna in dopolnilna oprema (montažni deli, pnevmatike drugih velikosti itd.) lahko spremenita relevantne parametre vozila, kot so npr. masa, kotalni upor in aerodinamika, ter poleg vremenskih pogojev, prometnih razmer in individualnega načina vožnje vplivata na porabo goriva, porabo električne energije, emisije CO₂ in vozne zmogljivosti vozila.

Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Vozila in oprema na slikah lahko v posameznih podrobnostih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za kar najboljši pregled nad aktualno ponudbo modelov in opreme je dodatno na voljo Volkswagnov konfigurator.

Podatki se ne navezujejo na eno samo vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil.
V času konfiguracije niso razpoložljiva vsa platišča/pnevmatike. Nekatera platišča/pnevmatike so naprodaj v omejenem obsegu ali pa v času nakupa niso na voljo. Za informacije o razpoložljivosti platišč/pnevmatik se obrnite na izbranega trgovca in se prepričajte, da ima vaše konfigurirano vozilo tudi želeno dodatno opremo. Naročilo točno določene znamke pnevmatik iz logističnih in proizvodno-tehničnih razlogov ni mogoče. Informacije o oznaki EU za pnevmatike so na voljo pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Vozila znamke Volkswagen so serijsko opremljena z letnimi pnevmatikami. Podrobnejše informacije o ponudbi pnevmatik lahko dobite pri partnerjih znamke Volkswagen. 
Nekatere slike opreme so posnete z vozili, ki imajo še drugo dodatno opremo za doplačilo.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

T-Cross

T-Cross

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.