"E-Mode" in "Hybrid"

Touareg R se ob dovolj napolnjeni bateriji vedno zažene v izključno električnem režimu "E-Mode". Kadar voznik potrebuje večjo moč in želi voziti hitreje od 140 km/h, se avtomatsko dodatno vključi še motor V6 TSI. V režimu "Hybrid" je princip delovanja ravno obraten: ko voznik pritisne pedal za plin do konca ('kickdown'), se dodatno aktivira funkcija 'boost' in na voljo je polna električna moč.

V meniju sistema 4MOTION Active Control na posodobljenem Innovision Cockpitu lahko voznik neposredno dostopa do pogonskih režimov "E-Mode" in "Hybrid". Če na zaslonu tapne režim "E-Mode", Touareg R eHybrid pri hitrosti pod 140 km/h in pri zadosti napolnjeni bateriji preklopi na izključno električni pogon. Ob izbiri režima "Hybrid" je motorju V6 med vožnjo zagotovljena podpora s funkcijo 'boost'. 

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi Touareg R eHybrid

Novi Touareg R eHybrid

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.