Glasba v ušesih. Pot pred očmi.

Radio in navigacija

Z našima opcijskima navigacijskima sistemoma boste zlahka našli vsak cilj, ob tem pa bo poskrbljeno tudi za odlično razvedrilo. Kot dodatna oprema je na voljo tudi radio Ready 2 Discover s storitvami Streaming & Internet. Ta ima opcijsko lahko dodatno integrirano še navigacijo.

Radio Composition

Ste že slišali? Radio Composition z 21 cm (8 palcev) velikim zaslonom lahko v avtomobilu vedno poskrbi za razvedrilo po vaši meri. To je zanj povsem preprosta naloga, saj med drugim vključuje digitalni radijski sprejemnik DAB+, dva USB-priključka tipa C in telefonski vmesnik.

 • 2 zvočnika
 • Digitalni kombinirani instrument (Digital Cockpit)
 • Vmesnik App-Connect, vklj. s tehnologijama Apple CarPlay in Android Auto
 • Digitalni radijski sprejemnik DAB+
 • 2 USB-priključka tipa C (polnilna moč do 45 W)
 • Bluetooth vmesnik za mobilne telefone

Radio Ready 2 Discover s storitvami Streaming & Internet1

Od izvedbe Life naprej je kot dodatna oprema na voljo radio Ready 2 Discover s storitvami Streaming & Internet1. Opremljen je z 20,3 cm (8 palcev) velikim zaslonom na dotik in se ponaša z različnimi sodobnimi rešitvami. S serijsko podporo za digitalni radio DAB+ vam bo zagotovljen izredno čist sprejem radijskih postaj. Poleg tega radio Ready 2 Discover po želji lahko naknadno nadgradite v navigacijski sistem. Nadgradnjo za navigacijo2 lahko izvedete prek trgovine In-Car v vozilu.

 • 6 zvočnikov
 • Vmesnik App-Connect z brezžično funkcijo App-Connect Wireless za tehnologiji Apple CarPlay in Android Auto3
 • Digitalni radijski sprejemnik DAB+
 • USB-priključki tipa C (polnilna moč do 45 W)
 • Bluetooth vmesnik za mobilne telefone
 • Pripravljena za naknadno aktivacijo: navigacijska funkcija Discover Media s storitvami Streaming & Internet2

Navigacijski sistem Discover Media s storitvami Streaming & Internet1

Navigacijski sistem Discover Media ima zaslon na dotik z diagonalo 20,3 cm (8 palcev), intuitivno navigacijo s prepoznavanjem prometnih znakov, anteno za sprejem FM-signala in digitalni radijski sprejemnik DAB+. Kot brezžični vmesnik je poleg tega pripravljen za funkcijo App-Connect Wireless3, ima pa tudi več USB-priključkov tipa C (polnilna moč do 45 W) in prednaložene kartografske podatke4.

 • 6 zvočnikov
 • Vmesnik App-Connect z brezžično funkcijo App-Connect Wireless za tehnologiji Apple CarPlay in Android Auto3
 • Navigacijski sistem Discover Media s storitvami Streaming & Internet1
 • Digitalni radijski sprejemnik DAB+
 • USB-priključki tipa C (polnilna moč do 45 W) 
 • Bluetooth vmesnik za mobilne telefone
 • Prepoznavanje prometnih znakov

Navigacijski sistem Discover Pro s storitvami Streaming & Internet1

Za vse, ki si tudi pri infotainmentu želijo imeti kar najširši nabor funkcij, je od izvedbe Life naprej opcijsko na voljo navigacijski sistem Discover Pro s 23,4 cm (9,2 palca) velikim zaslonom na dotik, glasovnim upravljanjem, prepoznavanjem prometnih znakov in še drugimi naprednimi tehničnimi rešitvami, kot sta senzor približevanja in upravljanje z gestami - za kar najvišjo raven udobja pri vožnji.

Pri navigacijskem sistemu Discover Pro izbiranje med različnimi skladbami, sistemskimi nastavitvami ali podatki o vozilu poteka preprosto in intuitivno z dotikom s prstom ali z govornimi ukazi. Sistem poleg tega prepriča s 23,4 cm (9,2 palca) velikim zaslonom na dotik, prednaloženimi kartografskimi podatki4 in odličnim zvokom, ki ga zagotavljajo zvočniki v 1. in 2. sedežni vrsti ter digitalni radijski sprejemnik DAB+. Ponudbo optimalno zaokrožajo USB-priključki tipa C (polnilna moč do 45 W) in Bluetooth vmesnik za mobilne telefone.

 • 6 zvočnikov

 • Vmesnik App-Connect z brezžično funkcijo App-Connect Wireless za tehnologiji Apple CarPlay in Android Auto3

 • Navigacijski sistem Discover Pro s storitvami Streaming & Internet1

 • Digitalni radijski sprejemnik DAB+

 • USB-priključki tipa C (polnilna moč do 45 W)

 • Bluetooth vmesnik za mobilne telefone

 • Prepoznavanje prometnih znakov

 • Glasovno upravljanje

Glasovno upravljanje

Z intuitivnim glasovnim upravljanjem lahko radio, funkcije telefona, predvajanje skladb in opcijsko navigacijo upravljate nadvse preprosto. Z govornimi ukazi lahko na primer izberete pravo radijsko postajo, poiščete ustrezni vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko.

Če želite uporabljati storitve VW Connect in VW Connect Plus ali We Connect in We Connect Plus za družino ID., potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate v VW Connect/VW Connect Plus ali We Connect/We Connect Plus prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom. Poleg tega morate ločeno skleniti pogodbo za VW Connect/VW Connect Plus ali We Connect/We Connect Plus z družbo Volkswagen AG na spletu. Po predaji vozila imate 90 dni časa za registracijo vozila na spletnem mestu myvolkswagen.net ali v aplikaciji »Volkswagen« (na voljo v trgovinah App Store in Google Play Store), da boste storitve VW Connect Plus/We Connect Plus lahko uporabljali za celotno trajanje dogovorjenega prvotnega brezplačnega obdobja. S poznejšo registracijo se trajanje začetnega obdobja skrajša. Natančno trajanje obdobja si lahko ogledate v okviru aktiviranja ali po aktiviranju na myvolkswagen.net. Po poteku trajanja začetnega obdobja storitve VW Connect Plus/We Connect Plus jo je treba podaljšati proti plačilu.  

Nekatere mobilne spletne storitve VW Connect/VW Connect Plus ali We Connect/We Connect Plus je mogoče upravljati samo z aplikacijo Volkswagen. Če želite uporabljati brezplačno aplikacijo, potrebujete pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android in kartico SIM z možnostjo podatkov z obstoječo ali ločeno pogodbo o mobilnem telefonu med vami in ponudnikom mobilnih storitev. Ob izmenjavi podatkov po internetu lahko, odvisno od vaših trenutnih tarif mobilne telefonije in zlasti pri uporabi v tujini, nastanejo dodatni stroški (npr. stroški gostovanja). 

Mobilne spletne storitve so na voljo v dogovorjenem obdobju veljavnosti pogodbe, znotraj katerega pa so predmet vsebinskih sprememb. Storitve, vključene v paketih VW Connect in VW Connect Plus ali We Connect in We Connect Plus, se lahko razlikujejo od države do države. Razpoložljivost je odvisna tudi od modela vozila, opreme in nameščene različice programske opreme. To velja tudi za storitve tretjih oseb. Več informacij je na voljo na connect.volkswagen.com in pri vašem Volkswagnovem partnerju. Upoštevajte tudi veljavne splošne pogoje poslovanja za digitalne storitve ID. družine.

Za nakup produktov iz ponudbe Upgrades potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in veljavno pogodbo za We Connect, poleg tega pa se morate verificirati kot glavni uporabnik. Pri tem postopku se vaš uporabniški račun poveže s konkretnim vozilom. Pomembno je tudi, da vozilo izpolnjuje tehnične zahteve, ki so pogoj za združljivost z izbranim produktom. Produkte, ki so v sklopu ponudbe Upgrades na voljo za posamezno vozilo, si lahko glavni uporabnik ogleda v trgovini InCar v infotainment sistemu ali v spletni trgovini We Connect. Plačljive produkte je s prikazanimi in razpoložljivimi plačilnimi sredstvi mogoče kupiti tako v trgovini InCar v vozilu kot tudi v spletni trgovini We Connect. Kupljene in aktivirane funkcije iz ponudbe Upgrades ostanejo v vozilu, uporabljajo jih lahko vsi vozniki in niso prenosljive na druga vozila.

App-Connect v osnovi omogoča uporabo tehnologij Apple CarPlay in Android Auto. Obe tehnologiji sta odgovornost družb Apple in Google, kar pomeni, da družba Volkswagen AG nima vpliva na razpoložljivost tehnologij Apple CarPlay in Android Auto v posameznih državah, zato se lahko razpoložljivost zadevnih tehnologij razlikuje od države do države. Razpoložljivost tehnologije Apple CarPlay lahko najdete na https://www.apple.com/de/ios/feature-availability/#apple-carplay, tehnologije Android Auto pa na https://www.android.com/intl/de_de/auto/. Med veljavnostjo pogodbe so lahko funkcije predmet sprememb vsebine ali ukinitve. Da se izognete motnjam, lahko med vožnjo zaženete samo potrjene aplikacije. Upoštevajte tudi, da nekatere aplikacije niso na voljo za vsako od obeh tehnologij. 

Informacije o združljivosti pametnih telefonov z Apple CarPlay so na voljo na https://apple.com/de/ios/carplay/, za Android Auto pa na https://android.com/intl/de_de/auto/. Apple CarPlay je blagovna znamka družbe Apple Inc. Android Auto je blagovna znamka družbe Google LLC. 

Nemčija, Italija, Hrvaška (delno), Lihtenštajn, Malta (delno), Avstrija, Poljska (delno), San Marino, Švica, Slovaška, Slovenija, Češka, Madžarska, Vatikan. Dodatno gradivo in posodobitve zemljevidov so na voljo na spletni strani www.volkswagen.de.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi T-Cross

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.