Recite svojemu Golfu Variant "Hello".

Novi Golf Variant: Glasovna asistenca IDA1

Z novo, opcijsko spletno glasovno asistenco IDA lahko radio, funkcije telefona, predvajanje skladb, opcijsko 3-consko klimatsko napravo in opcijsko navigacijo upravljate nadvse preprosto - z govornimi ukazi.1 Z njimi lahko na primer izberete pravo radijsko postajo, poiščete ustrezni vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko.

Glasovno asistenco zaženete z besedami "Hello IDA!". Razume tudi poljubne vsakdanje angleške formulacije, kot sta npr. "I'm cold." (Zebe me.) in "Where can I find Japanese restaurants in Berlin?" (Kje lahko v Berlinu najdem japonske restavracije?). S pomočjo digitalnih mikrofonov prepozna, ali govori voznik ali sovoznik, in lahko na primer klimatsko napravo v vozilu nastavi posebej za osebo, ki je izrekla zahtevo.

Poleg navedenih funkcij pa IDA odslej ponuja tudi prednosti tehnologije ChatGPT.2 Tako boste zlahka uporabljali čedalje obširnejšo bazo podatkov umetne inteligence, med vožnjo aktivirali branje iskanih vsebin in z avtomobilom komunicirali v naravnem jeziku. Pri tem velja, da ChatGPT nima dostopa do podatkov o vozilu, vprašanja in odgovori pa se takoj izbrišejo, s čimer je zagotovljeno optimalno varovanje podatkov.

V prihodnje se vam bo nova glasovna asistenca IDA na sredinskem zaslonu predstavila tudi vizualno, interakcije pa bo mogoče spremljati kot grafike. Poleg tega izpopolnjeno delovanje omogoča, da vam sistem po potrebi zastavi povratno vprašanje, med govorjenjem pa ga lahko tudi kadarkoli prekinete.

Glasovno upravljanje v slovenskem jeziku ni na voljo.

Samo v povezavi z naravnim glasovnim upravljanjem. Prikazano vozilo/funkcije se lahko razlikujejo od dejanskega izdelka/programske opreme/države. Integracija ChatGPT bo uvedena pozneje. Izbirni glasovni pomočnik IDA iz sistema "Ready 2 Discover".

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi Golf Variant

Vsestranski in dinamičen: Golf Variant se predstavlja z novo podobo ter z vizualnimi in funkcionalnimi posodobitvami.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.