Polnjenje na poti

Polnjenje na poti

Polnjenje na delovnem mestu

Vse več delodajalcev si prizadeva za postopno elektrifikacijo svojega voznega parka in prehajajo na električna vozila. Številni med njimi so postavili lastno polnilno infrastrukturo in svojim zaposlenim ponudili možnost, da svoja električna vozila in priključne hibride v službenem času polnijo na službeni polnilni postaji.

Nakupovanje in polnjenje električnega avtomobila

Čas je dragocen. Zakaj se torej ne bi med polnjenjem baterije električnega avtomobila odpravili po opravkih? Lahko na primer opravite vse nakupe. Vedno več supermarketov in nakupovalnih središč se odloča za postavitev lastne polnilne infrastrukture. Tako lahko na eni od teh polnilnih postaj preprosto pokrijete dnevno potrebo vašega električnega avtomobila po energiji (včasih celo brezplačno), obenem pa lahko dobro izkoristite čas, ko se vaše vozilo polni. Tudi mreža javnih polnilnih postaj za električne avtomobile je že zelo dobro razvejana in po zaslugi prizadevnosti mest, občin in dobaviteljev energije raste še naprej. Pregled razpoložljivih polnilnih točk v vaši bližini omogoča na primer naš načrtovalnik poti.  

Naslednji izvoz: polnjenje

Če se pogosto vozite na dolgih relacijah, boste svoj električni avtomobil morali polniti tudi na avtocesti. Dobra novica je, da se je prav tukaj v preteklih letih veliko spremenilo. In infrastruktura za hitro polnjenje se nenehno razvija in širi. Pri postavitvi polnilnega omrežja kot del skupnega podjetja IONITY, ustanovljenega v sodelovanju z drugimi avtomobilskimi proizvajalci, sodeluje tudi koncern Volkswagen. Mimogrede - elektrika za polnjenje električnih avtomobilov pri ponudniku IONITY izvira iz do 100-odstotno obnovljivih virov energije.

 

Podjetje IONITY nenehno gradi, upravlja in širi svoje polnilno omrežje vzdolž avtocest in glavnih prometnih osi v 24 evropskih državah. 

Njegov cilj je, da vozniki vsakih 150 do 200 kilometrov najdejo polnilni park ponudnika IONITY. Elektrika za polnjenje električnih avtomobilov izvira iz obnovljivih virov energije.

V povečanje števila postaj za hitro polnjenje na avtocestah v vedno večji meri vlagajo tudi dobavitelji električne energije, tako da so na vedno več avtocestnih počivališčih na voljo ustrezne možnosti za polnjenje električnih avtomobilov.

We Charge1vaš popolni spremljevalec za kratke ali dolge relacije

Bi se radi sproščeno odpeljali na izlet ali na dopust? To ni več problem. Storitev We Charge vas, prek Volkswagnove aplikacije2, povezuje z razvejanim in zanesljivim polnilnim omrežjem ter vam tako omogoča brezskrbno vožnjo  - po vsej Evropi. Hkrati enostaven postopek polnjenja in pregleden postopek plačila zagotavljata, da boste udobno prišli do cilja.

We Charge1kdor planira, profitira 

Stres zaradi sestankov, odvračanje pozornosti zaradi otrok ali hrupnih gradbenih del na cesti - veliko je razlogov, zaradi katerih lahko spregledate trenutno napolnjenost baterije. Na srečo ima We Charge stalno pregled nad možnostmi polnjenja in vam pokaže, katere postaje so trenutno na voljo. Tako bodo tudi vožnje na dolge relacije za vas prava malenkost - vsaj kar zadeva polnjenje.

Več o We Charge

Več o ponudbi polnilnic MOON

1 Ponudba podjetja Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).

2 Za uporabo brezplačne aplikacije sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora imeti uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Pri prenosu podatkov prek interneta lahko - odvisno od tarife mobilnega telefonskega omrežja in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). 

Navedene vrednosti porabe in emisij so bile izmerjene skladno z zakonsko predpisanimi merilnimi postopki skladno z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), ki omogoča realnejši prikaz porabe goriva in emisij CO₂. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.  

Opomba glede garancije uvoženih vozil ID.:

Volkswagen opozarja, da je bilo na evropske trge po neuradnih poteh uvoženih veliko vozil Volkswagen ID., ki so bila proizvedena na Kitajskem. Kljub netočnim trditvam nepooblaščenih preprodajalcev za te modele Volkswagen ID., ki jih ponujajo, ne veljajo pogoji mednarodne garancije. Poleg tega pooblaščeni trgovci ali drugi servisi, odobreni s strani Volkswagna, ne morejo izvajati vseh zahtevanih servisnih in vzdrževalnih del, vključno z garancijo in kulanco. Prav tako Volkswagen in ustrezni uvoznik tem kupcem ne moreta zagotoviti originalnih delov Volkswagen za modele, ki se prodajajo izključno na Kitajskem, kot je Volkswagen ID.6.

Kupci, ki se odločijo za nakup po teh neuradnih poteh, se morajo zavedati, da vozila nimajo zagotovljenega servisa, garancije in nadomestnih delov, poleg tega pa so opremljena z različico programske opreme, ki je namenjena drugemu trgu. Podobno kot pri garanciji in servisiranju jim Volkswagnovi trgovci tudi pri tem ne morejo nuditi podpore. Ti nepooblaščeno uvoženi modeli ID. so bili izdelani samo za pogoje na kitajskem trgu. Zato niso homologirani za druge trge in prilagojeni specifičnim tržnim zahtevam ter nimajo evropske homologacije in certifikata o skladnosti (CoC).

Volkswagen in uradni uvoznik ostajata zavezana kupcem, ki jih zato pozivamo, da so pri nakupu modela Volkswagen ID. po neuradni poti zelo previdni in o njem dobro premislijo. Kupcem priporočamo, da obiščejo pooblaščene trgovce in si ogledajo najnovejšo ponudbo razpoložljivih Volkswagnovih vozil, ki so uradno dana v prodajo na posameznem trgu ter imajo zagotovljeno garancijo in servisno podporo. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi ID. 7

Novi ID. 7

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.