Vaš ID.7 Tourer: vozi odlično, parkira skoraj sam

Novi ID.7 Tourer GTX: Parkirne asistence

Prikazano na primeru modela ID.7.

"Park Assist Plus"

 

Z opcijsko parkirno asistenco Park Assist Plus vam vaš Volkswagen med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira.

Do hitrosti 40 km/h Park Assist Plus nenehno išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta.
Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Potrebne parkirne manevre lahko nato namesto vas izvede Park Assist Plus. Pri tem samodejno vrti volan ter samodejno pospešuje in zavira. Vi morate le nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila.
Toda Park Assist Plus zmore še več. Na bočnih parkirnih mestih lahko tudi samodejno odparkira vozilo. Poleg tega vam lahko pomaga, kadar se vam parkirni manever ponesreči, in namesto vas zaključi postopek parkiranja.1,2

Spominska funkcija za "Park Assist Plus" je prikazana na modelu ID.7.

Pomnilna funkcija za parkirno asistencoPark Assist Pro prinaša vse prednosti sistema Park Assist Plus, dodatno pa omogoča, da postopek parkiranja in odparkiranja upravljate s svojega pametnega telefona. Za to si morate na pametni telefon naložiti aplikacijo Park Assist Pro.
Ko vaš Volkswagen najde primerno parkirno mesto, lahko izstopite in od zunaj prek pametnega telefona zaženete postopek parkiranja.
Vozilo lahko z daljinskim upravljanjem tudi odparkirate, da vam vanj ni treba vstopati na utesnjenem parkirnem mestu. 1

Parkirna asistenca je opcijsko lahko opremljena tudi s pomnilno funkcijo, s katero lahko svoj Volkswagen naučite, kako naj parkira namesto vas -  na primer pod nadstreškom ali v garaži. Pri tem morate svoj avto le enkrat parkirati sami in shraniti postopek. Za vsak parkirni manever si sistem lahko zapomni in shrani tudi manever odparkiranja. Potem ko je naučeni parkirni manever shranjen, ga lahko vaš Volkswagen izvede samostojno, vi pa morate celotni postopek le nadzorovati. Sistem si lahko zapomni in shrani manever parkiranja in odparkiranja za pet različnih parkirnih mest.1,2

V okviru sistemskih omejitev. 

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi ID.7 Tourer GTX

  1. 1.

    Študija skorajšnje serije - vozilo, ki še ni na voljo za prodajo Pojdi nazaj

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.