Polnjenje doma

Polnjenje doma

Vaš električni avto se polni, medtem ko spite.

Predstavljajte si, da zjutraj sedete v svoj električni avto in se polni energije podate v nov dan. Medtem ko ste vi ponoči počivali, je namreč svoje moči lahko obnovil tudi vaš avto. Dobro, kajne? Pa tudi zapleteno ni - vse, kar potrebujete, je opcijski omrežni polnilni kabel ali stenska polnilna postaja.

Stenska polnilna postaja – vaše zasebno polnilno mesto

Najverjetneje najudobnejši način polnjenja baterije vašega vozila, je stenska polnilna postaja za vaš dom. Volkswagnovo hčerinsko podjetje Elli na primer ID. Charger1 ponuja v različnih izvedbah, tako da z njimi pokriva najrazličnejše zahteve in da so usklajene s sistemi modelov ID. Preprosto snamete polnilni vtič, ga priključite na vozilo, napolnite baterijo, odstranite vtič in - končano.

Energija se seveda dovaja iz hišnega omrežja in zanjo plačate izbranemu dobavitelju električne energije. Opcijsko Volkswagen ponuja tudi ustrezno pogodbo za certificirano zeleno elektriko Volkswagen Naturstrom2. Tako boste svoje vozilo lahko napolnili na okolju prijazen način in s svojo lastno polnilno postajo.

- In še nekaj: če živite v najemniškem stanovanju ali ste lastnik stanovanja v večstanovanjskem objektu, ste upravičeni do soglasja za namestitev stenske polnilne postaje za vaš električni avtomobil. Za to seveda ne potrebujete lastne garaže.

Polnjenje z omrežnim polnilnim kablom

Baterijo vašega električnega avtomobila lahko napolnite tudi na običajni gospodinjski električni vtičnici. Na primer, ko ste na poti. Vse, kar potrebujete za to, je opcijski omrežni polnilni kabel. Polnilni kabel preprosto vstavite v električno vtičnico in polnilni vtič priključite na vozilo. Vendar pa stenske polnilne postaje, kot je ID. Charger,1 vaš električni avtomobil napolnijo bistveno hitreje in so namenjene prav za takšno uporabo.


1 Domača polnilna postaja ID. Charger ni del serijske opreme in jo lahko naročite opcijsko.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi ID.7 Tourer GTX

  1. 1.

    Študija skorajšnje serije - vozilo, ki še ni na voljo za prodajo Pojdi nazaj

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.