Za vas ohranja smer vožnje. Druge pa na primerni razdalji.

Novi ID.3 GTX: Connected Travel Assist

Connected Travel Assist prikazan na primeru vozila ID.5.

Če se boste odločili za opcijski sistem Connected Travel Assist, bo vaš avto opremljen z nadvse uporabno asistenco, ki lahko namesto vas ohranja smer na voznem pasu in nastavljeno najvišjo hitrost ter pri tem upošteva razdaljo do spredaj vozečih vozil. Funkcija prilagodljivega vodenja po voznem pasu aktivno ohranja vozilo na sredini voznega pasu.

Če je vaš Volkswagen opremljen s sistemoma Park Assist Plus in Side Assist, vam Connected Travel Assist na avtocesti po želji lahko aktivno pomaga pri menjavi voznega pasu.

S prediktivnim tempomatom in asistenco za ovinke lahko Connected Travel Assist prilagaja hitrost vozila veljavnim hitrostnim omejitvam in poteku poti (ovinkom, krožiščem itd.).

Izkušnje več sto tisoč voznikov Volkswagnov se anonimizirano zbirajo kot spletni podatki. Če so ti spletni podatki na voljo, lahko Connected Travel Assist tudi brez zaznanih omejevalnih črt ohranja smer vozila na voznem pasu in še bolje prilagaja hitrost poteku poti. Asistirana vožnja je tako še bolj podobna vožnji človeka.1,2

Za uporabo spletnih podatkov sistema Connected Travel Assist morate skleniti ločeno pogodbo ter imeti odprt uporabniški račun Volkswagen ID in sklenjeno pogodbo za storitve WeConnect/VW Connect. Nato morate v trgovini infotainment sistema aktivirati uporabo spletnih podatkov ("množice podatkov za Travel Assist").3

V okviru sistemskih omejitev.

Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila.

V povezavi z navigacijskim sistemom.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Novi ID.3 GTX

  1. 1.

    Študija skorajšnje serije - vozilo, ki še ni na voljo za prodajo. Pojdi nazaj

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.