Volkswagen podpira Svetovno združenje proizvajalcev baterij

Global Battery Alliance

Svetovno združenje proizvajalcev baterij je globalna platforma, ki je leta 2017 nastala na pobudo Svetovnega gospodarskega foruma. Zanjo velja, da združuje javne in zasebne deležnike ter si v vrednostni verigi v okviru proizvodnje baterij prizadeva zagotoviti trajnostno delovanje tako v socialnem kot tudi v okoljskem in gospodarskem pogledu.

Najpomembnejši cilji Svetovnega združenja proizvajalcev baterij:

  1. Okolju prijazno pridobivanje surovin in zagotavljanje ustreznih socialnih razmer
  2. Prehod na krožno gospodarstvo s ponovno uporabo in recikliranjem
  3. Spodbujanje inovacij vzdolž vrednostne verige


Pomembni partnerji Svetovnega združenja proizvajalcev baterij so poleg Volkswagna med drugim tudi BASF, Google, Afriška razvojna banka, Nemško združenje za mednarodno sodelovanje (GIZ) in fundacija za zaščito podnebja Climate Works Foundation. Podrobnejše informacije lahko najdete na spletni strani Global Battery Alliance.

Slike so simbolične. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Pridobivanje virov za električno mobilnost

Električna mobilnost nam ponuja vse pogoje za učinkovito in trajnostno prihodnost, obenem pa nas postavlja pred določene izzive: tako pri surovinah kot tudi pri recikliranju. Volkswagen je prevzel odgovornost in išče celovite rešitve za ljudi in okolje.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen