Meni
Zapri meni
Zapri

22.6.2022 Volkswagnova prva popolnoma električna limuzina: ID. AERO1 pripravljen na startu

Znamka Volkswagen zre v prihodnost in objavlja ekskluzivne oblikovalske skice modela ID. AERO1, prve popolnoma električne limuzine za kitajski avtomobilski trg. Novi konceptni avtomobil že na prvi pogled navduši z odlično aerodinamiko, elegantnim dizajnom in veliko prostornostjo. Digitalna svetovna premiera predserijske študije bo v ponedeljek, 27. junija, ob 14. uri po srednjeevropskem poletnem času.

S prihodnjo serijsko različico modela ID. AERO bo Volkswagen svojo uspe­šno družino ID. razširil v volumen­ski segment višjega srednjega razreda in pospešil svojo električno ofenzivo v okviru strategije ACCELERATE. Nova elegantna limuzina temelji - tako kot vsi modeli družine ID. - na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen in tudi slogovno sledi nezamenljivi oblikovalski govorici družine ID.

Zunanja oblika limuzine ID. AERO je tekoča in prečiščena. Aerodinamično obliko­vana sprednji in strešni del, ki sta pri predserijski študiji še posebej opazna, prispe­vata k manjši porabi energije in večjem dosegu. 

Naslednji svetovni avtomobil za nov tržni segment. Serijska različica modela ID. AERO bo predvidoma v drugi polovici leta 2023 na voljo na kitajskem avto­mobilskem trgu. Ustrezni serijski model za severnoameriški in evropski trg bo predstavljen leta 2023. Nato bodo v Volkswagnovi tovarni v Emdnu začeli proizvajati serijsko različico modela ID. AERO za evropski in severnoameriški avtomobilski trg.

 

1 ID. AERO - vozilo je predserijska študija in še ni v prodaji.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen