Za veličastne pustolovščine

ID.5 GTX

Popolnoma vseeno je, ali se podajate v vrvež velikega mesta ali pa čez idiličen gorski prelaz: z inovativnim dvomotornim štirikolesnim pogonom modela ID.5 GTX boste na cilj vedno prispeli izrazito športno. Za to poskrbita dva elektromotorja, ki prek 1-stopenjskega menjalnika poganjata zadnji oz. sprednji kolesni par. Pri tem velja, da v primerjavi s klasičnim štirikolesnim pogonom med premama ni mehanske povezave. Na neutrjenih terenih ali na spolzki podlagi dobro vlečno silo in izboljšano vodenje dodatno zagotavlja še ekskluzivni vozni profil Traction1, ki pogonske karakteristike modela ID.5 GTX optimalno prilagodi lastnostim podlage. GTX namreč ni zasnovan samo za asfaltirane ceste - z odličnimi zmogljivostmi prepriča tudi na stranpoteh. Najvišja hitrost znaša 180 km/h, zato boste med vožnjo kaj hitro pozabili na monotoni vsakdanjik.

ID.5 GTX je učinkovit kot ID. in pospešuje kot GTI, saj elektromotorja lahko razvijeta maksimalni navor že takoj ob zagonu. Za uravnoteženo vozno dinamiko poleg tega skrbi baterija, ki je vgrajena v dnu karoserije.

Nastavitve voznega profila vam pomagajo v okviru sistemskih omejitev.

Kombinirana poraba goriva in izpusti CO2: 9,4-3,8 l/100 km in 196-0 g/km, emisijska stopnja: EURO 6. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Popolnoma električni ID.5 GTX z dvomotornim štirikolesnim pogonom

 1. 1.

  Vozila na slikah lahko odstopajo od stanja ob dobavi. Pojdi nazaj

 2. 2.

  Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Pojdi nazaj

Popolnoma električni ID.5 GTX z dvomotornim štirikolesnim pogonom

 1. 1.

  Vozila na slikah lahko odstopajo od stanja ob dobavi. Pojdi nazaj

 2. 2.

  Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Pojdi nazaj

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen