Meni
Zapri meni
Zapri

Golf R

Golf R

Enkrat. Za vedno.

Novi Golf R je avtomobil, zasnovan za vse, ki si želijo več in pri tem ostajajo zvesti svojim načelom. Je sinonim za novo dimenzijo zmogljivosti, zaradi česar ni le najelitnejši predstavnik svoje modelske serije, pač pa tudi zvezda znamke R. 

 

Zmogljivost

Prenaša motošport na cesto.

 

Od 0 do 100 km/h pospeši v pičlih 4,7 sekunde, najvišja hitrost pa opcijsko znaša 270 km/h. Četrta razvojna stopnja 2,0-litrskega motorja TSI z močjo 235 kW (320 KM) in 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko DSG pri tem poosebljata prav poseben življenjski slog: dinamičen, napreden in navdihujoč. Pri tem moč najnovejše generacije legendarnega motorja TSI optimalno prenaša na cesto štirikolesni pogon 4MOTION. Nova tehnologija R-Performance Torque Vectoring variabilno porazdeljuje pogonsko moč med levim in desnim zadnjim kolesom. Rezultat so višje hitrosti v ovinkih ter obenem zelo dobra vlečna sila in vozna stabilnost.

R-dizajn

Zanesljivo pritegne pozornost

 

Novi Golf R ne naredi nepozabnega vtisa le med vožnjo. Dobro namreč ve, kako izraziti svojo osebnost tudi z zunanjo podobo. Dinamičen, za model R specifičen sprednji odbijač ima ob straneh široki odprtini za zajemanje zraka, ki se raztezata vse do značilnih stranskih pragov. Posebnost zadka je opcijski izpušni sistem R-Performance s titanovim zadnjim glušnikom podjetja Akrapovič. Logotip R na pokrovu prtljažnika in visokosijajen črn difuzor pričata o edinstveni športnosti. Opcijska lazuritno modra barva laka je sinonim za eleganco in dovršenost in pooseblja znamko R, pri tem pa ohranja svoj decentni značaj.

Vaša vozniška kabina po vzoru dirkalnikov

 

Osupljiva športnost, ki jo je mogoče občutiti. Odkrijte svet, prežet z močjo in udobjem. V ekstra športnih sedežih z integriranim vzglavnikom boste dirkalno stezo spoznali na povsem nov način. Prevleke (opcijsko iz napa usnja) pri tem poskrbijo za pridih ekskluzivnosti in privlačno združujejo eleganco in športnost. Notranjost s prav vsakim detajlom vabi k intuitivnemu doživljanju športnosti - tako z elegantnimi dekorativnimi elementi Carbon Grey kot tudi s pedali iz krtačenega legiranega jekla, oporo za voznikovo levo nogo in ambientno osvetlitvijo. Kakovosten večfunkcijski športni volan, ki je opremljen z večjima obvolanskima prestavnima ročica, ves čas vožnje zagotavlja kar najboljši nadzor.

Izvedba opreme

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.