Zapri meni
Zapri

Ko tehnika ni le sinonim za napredek, temveč tudi za hitrost. Golf R

 

Ko tehnika ni le sinonim za napredek, temveč tudi za hitrost.

Golf R je zmogljivejši kot kdajkoli doslej in ponazarja, kako bliskovito se razvija tehnika. Moč 221 kW (300 KM), navor 400 Nm in menjalnik z dvojno sklopko DSG so ključ do prepričljivih zmogljivosti, ki vas bodo skupaj z izrazito športno opremo popeljale v svet motošporta.

Zmogljivost.

Z dirkalne steze neposredno na cesto:stalni štirikolesni pogon 4MOTION ter zmogljivi motor TSI s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva zagotavljata nepozaben užitek v vožnji. Pri tem boste s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG pospeševali učinkovito in brez prekinitev v prenosu pogonske moči.

Motor Kot ustvarjen za svet motošporta. Golf R.

Z energičnimi 221 kW (300 KM), večjim navorom in spoštovanja vrednimi pospeški je Golf R suvereno kos vsem izzivom ceste.

4MOTION Ne izgubite tal pod nogami.

Se tudi na mokri podlagi in na slabo vzdrževanih cestah ne želite odpovedati odlični vlečni sili? S serijskim štirikolesnim pogonom 4MOTION za Golf R vam je ta zagotovljena domala povsod.

Dinamično uravnavanje podvozja (DCC) Podvozje z nastavitvami po vaši meri.

Sproščeno ali športno – z različnimi nastavitvami opcijskega sistema za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) lahko prilagodite podvozje individualnemu načinu vožnje in lastnostim cestišča.

Športni uporabniški vmesnik (Sport HMI) Ohranite pregled nad zmogljivostmi.

Kolikšno moč zagotavlja motor? Koliko znaša polnilni tlak? Zdaj imate lahko ves čas popoln pregled nad tehničnimi zmogljivostmi vozila. S športnim uporabniškim vmesnikom (Sport HMI) lahko spremljate, kaj zmore vaš Golf R.

Funkcija Launch Control Izpopolnjen za vse ambicije – tudi tiste najbolj športne.

Cesta je njegov dom: na njej je Golf R povsem v svojem elementu. Bolje se počuti le še na dirkalni stezi.

Izpušni sistem Performance iz titana za modele R Sinonim za ultimativno športnost – z videzom in zvokom.

Opcijski izpušni sistem Performance iz titana je bil posebej za modele R razvit v sodelovanju s podjetjem Akrapovič.

Paket Performance Še bolj zmogljiv, brezkompromisen in ambiciozen.

Cesta je njegov dom: na njej je Golf R povsem v svojem elementu. Bolje se počuti le še na dirkalni stezi.

Dizajn.

Golfu R dajeta svojstven pečat kakovostna oprema po vzoru pravih športnih avtomobilov in prečiščen dizajn s specifičnimi potezami modelov R. Številni elementi so na voljo v različnih izvedbah in sami lahko izberete, katera vam je najbolj všeč.

Zunanjost

Idealna linija. Tudi pri dizajnu.

Golf R razkriva svojo moč že na prvi pogled: žarometi z dinamičnimi smerno prilagodljivimi lučmi in športna odbijača mu dajejo markanten značaj in zrcalijo odlične zmogljivosti.

Več informacij

Notranjost

Otipljiva moč.

Notranjost s svojim videzom zlahka izpolni vsa pričakovanja, ki jih z izrazito športnostjo vzbuja zunanjost. Športnemu videzu pri tem dajejo piko na i ekstra športni sedeži, privlačni usnjeni elementi in markanten logotip R.

Več informacij

Aluminijasta platišča

Ko je vsak vrtljaj zaznamovan z dinamiko.

Aluminijasta platišča za Golf R vas bodo s svojim dinamičnim videzom navdušila tako v mirovanju kot tudi v gibanju. Z njimi športnost vozila pride še močneje do izraza.

Več informacij

Asistenčni sistemi.

Inteligentni asistenčni sistemi zvišujejo raven udobja pri vožnji. Poleg tega boste z njihovo pomočjo lažje kos kritičnim situacijam ali pa do teh sploh ne bo prišlo.

Asistenčni sistemi

Front Assist in ACC

Nazaj na pregled

V prometnem vrvežu lahko ostanete povsem sproščeni.

S serijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) bo vsaka vožnja bolj sproščena. Sistem za nadzor prometa Front Assist, ki je na voljo z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo zaznavanja pešcev, je prav tako serijski.

Asistenca za zastoje in Emergency Assist

Nazaj na pregled

Da nikdar več ne boste imeli občutka, da ste obtičali na mestu.

Asistenca za zastoje vas razbremeni pri vožnji, ki vam zaradi pogostega ustavljanja in speljevanja para živce, in pomaga preprečevati nezgode, do katerih pogosto pride v zastojih. Opcijska asistenca Emergency Assist lahko prepozna, da voznik ne zmore več upravljati vozila, in delno prevzame krmiljenje.

Senzor za mrtvi kot

Nazaj na pregled

Golf GTI vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali odpeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu. Pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območje ob straneh vozila in za vozilom.

Infotainment.

Infotainment sistemi za Golf R izpolnjujejo visoka pričakovanja – med drugim s serijskim zaslonom na dotik in opcijskim upravljanjem z gestami.

Funkcije infotainment sistemov

Navigacija

Nazaj na pregled

Popolno razvedrilo na poti do vsakega cilja.

Dva opcijska navigacijska sistema se ponašata z vrsto inovativnih funkcij in lahko izpolnita domala vse želje. Tako lahko uživate v vrhunski kakovosti predvajanja glasbe in zanesljivo dosežete vsak cilj.

Aktivni informacijski zaslon

Nazaj na pregled

Spremljajte natanko tiste podatke, ki vas zanimajo.**

Klasični merilnik hitrosti je stvar preteklosti. Zakaj ne bi namesto klasičnih okroglih merilnikov izbrali raje visokoločljivostnega zaslona? Aktivni informacijski zaslon (digitalni kombinirani instrument) je inovativna rešitev, ki vam nudi izjemno širok nabor informacij. Tako ne boste vedeli le, s kolikšno hitrostjo vozite in koliko goriva je še v rezervoarju.

Telefonija

Nazaj na pregled

Poenostavite si komuniciranje.

Vzemite si čas za pogovor. A pri tem imejte obe roki ves čas na volanu. Golf vam to omogoča z dvema opcijskima telefonskima vmesnikoma, ki zagotavljata najvišjo raven udobja.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen