Večja učinkovitost.

MOTORJI.

1,4-litrski motor s 6-stopenjskim menjalnikom (poraba goriva, l/100 km: mestna 7,2/izvenmestna 5,4/kombinirana 6,1; emisija CO₂, g/km: komb.137)za Tiguan Allspace temelji na tehnologiji TSI, ki je izjemno učinkovita kombinacija direktnega vbrizgavanja goriva in inteligentnega tlačnega polnjenja.Tudi motorji TDI s tehnologijo skupnega voda prepričajo z varčnostjo in odlično prožnostjo.Opremljeni so s turbopolnilnikom na izpušne pline, ki komprimira zrak, potreben za zgorevanje, in zagotavlja večjo moč, obenem pa tudi manjšo porabo energije.Pri izvedbi Tiguan Allspace Highline se denimo lahko odločite za močan in osupljivo zmogljiv motor TDI s 176 kW (240 KM; mestna 7,7/izvenmestna 5,8/kombinirana 6,5; emisija CO₂, g/km:170). Motor v kombinaciji s stalnim štirikolesnim pogonom 4MOTION zagotavlja optimalno vlečno silo na različnih podlagah.Pomembne prednosti prinašajo tudi ukrepi BlueMotion Technology, ki zmanjšujejo porabo, a ne vplivajo negativno na dinamiko vozila.Med te ukrepe sodita na primer regeneracija zavorne energije in sistem start-stop.

Navedene vrednosti so bile izmerjene skladno s predpisanimi merilnimi postopki.Podatki se ne navezujejo na eno samo vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil.Na določanje porabe goriva oz. električne energije in emisij CO₂ posameznega vozila poleg njegove učinkovitosti porabe goriva/energije baterije vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki (npr. zunanji pogoji).Dodatna in dopolnilna oprema (montažni deli, širše pnevmatike itd.) lahko spremenita relevantne parametre vozila, kot so npr. masa, kotalni upor in aerodinamika, ter poleg vremenskih pogojev in prometnih razmer vplivata na porabo goriva in vozne zmogljivosti.Poraba goriva in emisije CO₂ so navedene v razponu, saj so odvisne od izbrane velikosti pnevmatik in od izbrane dodatne opreme.Opomba, skladna s trenutno veljavno različico direktive 1999/94/ES:Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.volkswagen.si.Vozila so v razrede učinkovitosti uvrščena glede na emisijo CO₂, upoštevajoč maso praznega vozila.Vozila, ki ustrezajo povprečju, se uvrščajo v razred D.Vozila, ki so boljša od današnjega povprečja, se uvrščajo v razred A+, A, B ali C.Vozila, ki so slabša od povprečja, se uvrščajo v razred E, F ali G.

Na sliki je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Slike so simbolične. Na voljo samo pri določenih servisnih partnerjih. Ponudba velja do razprodaje zalog. Vsi podatki ustrezajo poznavanju razmer v času priprave tiskovine. Pridržujemo si pravico do napak v vsebini ter pravico do sprememb. Pred nakupom se natančno pozanimajte o opremi in ceni izbranega vozila. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Dovolj prostora za vse podvige. Tiguan Allspace.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen