Upravljanje uporabnikov

Identifikacija Volkswagen in upravljanje uporabnikov omogočata prijavo več uporabnikov v vozilu.

Za vozila družine ID. sta bili do zdaj na voljo dve vlogi: glavni uporabnik in anonimni gost. S posodobitvijo programske opreme ID. 3.0 je dodatno na voljo vloga gostujočega uporabnika.

Potreben je veljaven uporabniški račun z identifikacijo Volkswagen.

Več informacij najdete v tem posnetku:

Začni video

Glavni uporabnik vozila je praviloma lastnik vozila. Glavni uporabniki imajo vse privilegije. Vloga je vezana na identifikacijsko številko vozila (FIN). S številko FIN lahko glavni uporabniki povežejo vozilo s svojo identifikacijo Volkswagen.

Gostujoči uporabnik ima identifikacijo Volkswagen in soglaša s pogoji uporabe v okviru pogodbe We Connect. Ti uporabniki imajo omejene privilegije.


Gostujoči uporabniki lahko uporabljajo storitve navigacije in infotainmenta, kot so pretočni prenos in spletne storitve. Poleg tega lahko v zmanjšanem obsegu uporabljajo tudi aplikacijo We Connect ID. (npr. deaktivacijo posameznih izdelkov, spletni uvoz ciljev, prilagoditve profila, iskanje in lociranje polnilnih postaj itd.). Za to se morajo prijaviti v infotainment sistem kot gostujoči uporabnik in imeti v pametnem telefonu nameščeno aplikacijo We Connect ID.


Gostujoči uporabnik se lahko s svojo identifikacijo Volkswagen prijavi sam, vendar mora najprej obstajati glavni uporabnik.


Anonimni gost uporablja vozilo brez prijave. To pomeni, da nima identifikacije Volkswagen in lahko uporablja le storitve v zmanjšanem obsegu, na primer sistem za klic v sili eCall, spletne prometne informacije, spletni izračun poti, polnilne postaje, spletno iskanje posebnih ciljev, spletno posodobitev navigacijskih kart in parkirišča. Če anonimnega gosta izbere »gost« v upravljanju uporabnikov, na pozdravnem zaslonu določite, ali naj se vozilo uporablja v povezanem ali nepovezanem načinu.

 

Izjava družbe Volkswagen o omejitvi odgovornosti

  1. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.
  2. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 
Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Software Update 3.0

ID. Software Update 3.0

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen