Način varovanja baterije

Funkcija varovanja baterije za daljšo življenjsko dobo

Način varovanja baterije je funkcija polnjenja za optimizacijo življenjske dobe visokonapetostne baterije pri električnih vozilih. Ko je način varovanja baterije aktiviran, je zgornja meja polnjenja nastavljena na 80 %. S tem se baterija zavaruje. Način varovanja baterije je po potrebi mogoče preglasiti (npr. pri postopku takojšnjega polnjenja). Za uporabo časovnika polnjenja je lahko zgornja meja polnjenja stalno nastavljena na 100 %.

Več informacij najdete v tem posnetku:

 

Izjava družbe Volkswagen o omejitvi odgovornosti

  1. Največja možna moč polnjenja. Lastnosti polnjenja se lahko pri različnih polnilnih postajah z enako kW-močjo razlikujejo. Na količino toka energije poleg kW-moči polnilne postaje vpliva tudi največji polnilni tok. Poleg tega na največjo možno moč polnjenja vplivajo temperatura okolice in baterije ter stanje napolnjenosti.
  2. Polnjenje z enosmernim tokom z močjo največ 135 kW pri izvedbah baterij Pro in Pro Performance ter pri temperaturi baterije in okolice pribl. 23 °C ter začetnem stanju napolnjenosti pribl. 5 %; npr. na polnilni postaji Ionity.
  3. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Software Update 3.0

ID. Software Update 3.0

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen