Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf Tako vsestranski kot le malokateri avto.

Pripravljen na vse, kar prihaja.

Golf je že pripravljen na startni črti: bolj športen, dinamičen in markanten kot kdajkoli doslej. Pri tem vrsta najsodobnejših multimedijskih in asistenčnih sistemov zagotavlja, da boste zlahka kos vsem izzivom današnjega in tudi jutrišnjega dne.

 

 

Galerija

Oglejte si Golfa iz vseh zornih kotov.

Oglejte si Golfa iz vseh zornih kotov.

Oprema & dizajn

Zunanjost

Ko se dinamika sreča z eleganco.

Golf je jasno prepoznaven že na prvi pogled - in kot pri vsaki generaciji vzbuja pozornost z markantnim in suverenim videzom. Ključno vlogo pri tem imajo novi žarometi in nova odbijača, dinamično zasnovana mreža hladilnika, zadnji difuzor ter zadnje LED-luči s posebno izrazno močjo.

Notranjost

Ko se prostornost sreča z udobjem, kakovostjo in novimi tehnologijami. 

Notranjost Golfa ima vse navedene odlike. Z enim samim ciljem: da bi bila vsaka vožnja kar se da sproščena.

Dizajn luči

Nekaj bo jasno že na prvi pogled.

Svetlobna grafika Golfa zna poskrbeti za nepozaben vtis. Luči so na voljo v več privlačnih izvedbah. In povsem vseeno je, za katero možnost se boste odločili: vse luči zagotavljajo dobro vidljivost.

Platišča in pnevmatike

Ponudba platišč za model Golf - pustite se zapeljati. 

Katera kombinacija pnevmatik in platišč najbolj pristaja Golfu? O tem ima seveda vsak svoje mnenje. Vsekakor pa velja, da aluminijasta platišča poudarjajo športni značaj Golfa.

Učinkovitost

Motorji

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba.

Bencinski motorji TSI in dizelski motorji TDI navdušujejo s suverenim razvojem moči in nizko porabo. Motor TGI predstavlja dinamično in okolju prijazno alternativo, saj za pogon lahko uporablja zemeljski plin.

4MOTION

Ne izgubite tal pod nogami.

Se tudi na mokri podlagi in na slabo vzdrževanih cestah ne želite odpovedati odlični vlečni sili? Z opcijskim štirikolesnim pogonom 4MOTION vam je ta zagotovljena domala povsod.

 

Aktivno upravljanje valjev (ACT)

Preprosto odklopite in prihranite gorivo.

Kadar motorju med vožnjo ni treba zagotavljati polne moči, deluje le z dvema valjema, česar pa praktično ne boste občutili. S sistemom za izklop valjev je mogoče občutno zmanjšati porabo bencina.

Izbira voznega profila

Novi Golf se prilagaja vašemu načinu vožnje. 

Vozite raje varčno ali športno? Ali pa se vam zdi pomembnejše udobje? Z opcijskim sistemom za izbiro voznega profila lahko prilagodite vozne lastnosti avtomobila svojemu načinu vožnje, stanju cestišča in prometni situaciji.

Multimedijski sistemi

Telefoniranje.

Poenostavite si komuniciranje.

Vzemite si čas za pogovor. A imejte pri tem obe roki ves čas na volanu. Golf vam to omogoča z dvema opcijskima telefonskima vmesnikoma, ki zagotavljata najvišjo raven udobja.

Radijski sistemi

Če želite, lahko tudi le poslušate radio.

Med vožnjo radi poslušate glasbo, vendar pa hkrati želite biti z vsem na tekočem in se ne želite odpovedati prvovrstnemu udobju? Potem vas bosta oba radijska sistema, ki sta na voljo, preprosto navdušila.

Navigacija

Popolno razvedrilo na poti do vsakega cilja.

Dva opcijska navigacijska sistema se ponašata z vrsto inovativnih funkcij in lahko izpolnita domala vse želje. Tako lahko uživate v vrhunski kakovosti predvajanja glasbe in zanesljivo dosežete vsak cilj.

Car-Net Guide & Inform

Bodite tudi med vožnjo z vsem na tekočem. 

S storitvami Car-Net Guide & Inform boste kadarkoli lahko poiskali vznemirljive cilje v svoji okolici, prvo prosto parkirno mesto ali pa najbližji bencinski servis. Med drugim vam bodo na voljo tudi novice z interneta.

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim (serijski od izvedbe Comfortline dalje) avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter serijskim sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Parkiranje je lahko tako enostavno.

Ali še vedno parkirate sami? Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist namesto vas vrti volan, poleg tega pa vam poenostavi iskanje parkirnega mesta. Z ultrazvočnimi senzorji preveri, ali je prosto parkirno mesto dovolj veliko za vaš Golf.

Asistenca za zastoje in Emergency Assist

Da nikdar več ne boste imeli občutka, da ste obtičali na mestu.

Asistenca za zastoje vas razbremeni pri vožnji, ki vam zaradi pogostega ustavljanja in speljevanja para živce, in pomaga preprečevati nezgode, do katerih pogosto pride v zastojih. Opcijska asistenca Emergency Assist lahko prepozna, da voznik ne zmore več upravljati vozila, in delno prevzame krmiljenje.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje

Vaš avto vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu, asistenca za odparkiranje pa v okviru sistemskih omejitev pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območje ob straneh vozila.

Udobje

Aktivni informacijski zaslon.

Spremljajte natanko tisto, kar vas zanima.

Klasični merilnik hitrosti je stvar preteklosti. Zakaj ne bi namesto klasičnih okroglih merilnikov izbrali raje visokoločljivostni zaslon? Aktivni informacijski zaslon (digitalni kombinirani instrument) je inovativna rešitev, ki vam nudi izjemno širok nabor informacij. Tako ne boste vedeli le, s kolikšno hitrostjo vozite in koliko goriva je še v rezervoarju.

DYNAUDIO Excite

Za odlično razpoloženje in popolno harmonijo zvoka.

Da glasba v avtomobilu lahko zveni celo bolje kot doma iz vaše hi-fi naprave? Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Excite je usklajen s prostorsko akustiko vozila in zagotavlja zvok, ki bo s svojo kakovostjo presegel celo vaša najvišja pričakovanja.

Sedež ergoActive

Vaš hrbet vam bo hvaležen. 

14-smerno nastavljanje opcijskega športnega sedeža ergoActive vam zagotavlja visoko raven sedežnega udobja. Voznikov sedež lahko preprosto prilagodite svoji telesni konstituciji in tako razbremenite hrbet. Inovativni sedež ima integrirano masažno funkcijo in je ogrevan.

Usnjeno oblazinjenje

Odločite se za brezčasno eleganco.

Med vsako vožnjo lahko uživate v edinstvenem občutku, ki ga vzbuja ekskluzivno zasnovan ambient: kot dodatno opremo lahko za Golf naročite elegantno usnjeno oblazinjenje in oblazinjenje ArtVelours, med drugim v kombinaciji z ogrevanjem sedežev in večfunkcijskim volanom, ki zagotavlja dober oprijem.

Nadaljnji koraki