VW Golf: Motorji

 

Bencinski motorji TSI prepričajo z močjo in varčnostjo. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo maksimalni navor. Poleg tega je zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljen zelo enakomeren razvoj moči. Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč.

Motorji TDI so dizelski motorji s turbopolnilnikom in tehnologijo skupnega voda z direktnim vbrizgavanjem goriva. Zanje velja, da so sinonim za varčnost, odlično prožnost in zelo veliko moč. Njihova prednost je poleg tega izjemno tiho delovanje, zaradi velikega navora pa omogočajo tudi športen način vožnje.

Motor TGI lahko za pogon uporablja tako cenovno ugodni zemeljski plin kot tudi bencin. S polnima rezervoarjema lahko prevozi do 1.300 km, kar je nedvomno impresiven podatek. Plinski jeklenki sta vgrajeni pod vozilom, zato prtljažnik ni nič manjši kot pri vozilih s klasičnim pogonom.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf Tako vsestranski kot le malokateri avto.