Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf GTI Moč, ki pospeši utrip srca.

Spoznajte legendo v novi podobi.

Poleg kakovostne opreme in prečiščenega dizajna so ključna odlika vsakega Volkswagna tudi številne možnosti za individualizacijo, s katerimi lahko Golf GTI še bolj prilagodite lastnim željam. Bogata izbira vam bo vzela sapo.

Galerija

Oglejte si Golfa GTI iz vseh zornih kotov.

Oglejte si Golfa GTI iz vseh zornih kotov.

Oprema & dizajn

Notranjost

Tudi v športnem avtomobilizmu je prostor za eleganco.

Športen, legendaren in zavezan tradiciji: notranjost Golfa GTI navdušuje s kakovostno, markantno in za GTI-modele značilno opremo in ima med drugim svojstveno armaturno ploščo, kariraste športne sedeže ter kapice za pedale iz legiranega jekla.

Zunanjost

Športen, temperamenten, markanten: Golf GTI

Golf GTI ostaja jasno prepoznaven tudi v najnovejši generaciji. Pri tem boste takoj opazili, da skromnost ni njegova čednost. Prav nasprotno. Brez zadržkov razkriva, kaj vse zmore.

Luči

Nekaj bo jasno že na prvi pogled.

Svetlobna grafika Golfa GTI zna poskrbeti za nepozaben vtis. Luči so na voljo v več privlačnih izvedbah. In povsem vseeno je, za katero možnost se boste odločili: vse luči zagotavljajo dobro vidljivost.

Platišča in pnevmatike

Z njimi boste pritegnili marsikateri zavidljiv pogled.

Nič ne zaznamuje podobe stranskega dela športnega avtomobila tako zelo kot platišča. Dinamična aluminijasta platišča iz ponudbe serijske in dodatne opreme impresivno poudarjajo športni značaj Golfa GTI, obenem pa odstirajo pogled na markantne rdeče lakirane zavorne čeljusti.

Multimedijski sistemi

Telefonija.

Poenostavite si komuniciranje.

Vzemite si čas za pogovor. A imejte pri tem obe roki ves čas na volanu. Golf GTI vam to omogoča z dvema opcijskima telefonskima vmesnikoma, ki zagotavljata najvišjo raven udobja.

Radijski sistemi

Če želite, lahko tudi le poslušate radio.

Ko se vozite z Golfom GTI, ste vi tisti, ki odloča o programu. To vam omogoča serijski radio Composition Media z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav.

Navigacija

Popolno razvedrilo na poti do vsakega cilja.

Dva opcijska navigacijska sistema se ponašata z vrsto inovativnih funkcij in lahko izpolnita domala vse želje. Tako lahko uživate v vrhunski kakovosti predvajanja glasbe in zanesljivo dosežete vsak cilj.

Car-Net Guide & Inform

Bodite tudi med vožnjo z vsem na tekočem. 

S storitvami Car-Net Guide & Inform boste kadarkoli lahko poiskali vznemirljive cilje v svoji okolici, prvo prosto parkirno mesto ali pa najbližji bencinski servis. Med drugim vam bodo na voljo tudi novice z interneta.

Učinkovitost

Motor

Ta športni motor vas bo navdušil.

Motor Golfa GTI se ponaša z vrhunskimi zmogljivostmi. Z močjo 169 kW (230 KM) doseže najvišjo hitrost 246 km/h. Pri tem za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,5 sekunde.

Progresivno krmiljenje & zapora diferenciala

Odličen razlog za veselje pred vsakim ovinkom.

V Golfu GTI opcijska zapora diferenciala sprednje preme in serijsko progresivno krmiljenje prinašata še več užitkov med vožnjo po ovinkastih cestah. Omogočata namreč večjo vozno dinamiko, boljši stik s podlago in bolj neposreden nadzor nad krmiljenjem.

 

Športno podvozje

Odločite se za športno vez med avtomobilom in cesto.

Čvrsto športno podvozje, ki je za Golf GTI na voljo že serijsko, vam zagotavlja še več užitka v vožnji in odlično vodljivost. Športnost na ta način združuje z enkratnim udobjem.

GTI Performance

Zagotovite si še večjo moč in obenem ohranite popoln nadzor.

Sinonim za ultimativno športnost je Golf GTI Performance, ki jemlje dih z enkratnimi zmogljivostmi in nepozabnim užitkom v vožnji.

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

S serijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) bo vsaka vožnja bolj sproščena. Sistem za nadzor prometa Front Assist, ki je na voljo z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo za zaznavanje pešcev, je serijski.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Parkiranje je lahko tako enostavno.

Ali še vedno parkirate sami? Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist namesto vas vrti volan, poleg tega pa vam poenostavi iskanje parkirnega mesta. Z ultrazvočnimi senzorji preveri, ali je prosto parkirno mesto dovolj veliko za vaš Golf GTI.

Asistenca za zastoje in Emergency Assist

Da nikdar več ne boste imeli občutka, da ste obtičali na mestu

Asistenca za zastoje vas razbremeni pri vožnji, ki vam zaradi pogostega ustavljanja in speljevanja para živce, in pomaga preprečevati nezgode, do katerih pogosto pride v zastojih. Opcijska asistenca Emergency Assist lahko prepozna, da voznik ne zmore več upravljati vozila, in delno prevzame krmiljenje.

Dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist

Kljub vozilom na nasprotnem voznem pasu lahko vaša stran ostane optimalno osvetljena.

Mar ne bi bilo bolj udobno, če bi ponoči na regionalnih cestah lahko ves čas vozili z dolgimi lučmi? To vam omogoča sistem Dynamic Light Assist, ki preprečuje, da bi z dolgimi lučmi zaslepili druge udeležence v prometu.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje

Vaš Golf GTI vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu, asistenca za odparkiranje pa v okviru sistemskih omejitev pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območje ob straneh vozila.

Udobje

Aktivni informacijski zaslon

Spremljajte le tisto, kar vas dejansko zanima.

Klasični merilnik hitrosti je stvar preteklosti. Zakaj ne bi namesto klasičnih okroglih merilnikov izbrali raje visokoločljivostni zaslon? Aktivni informacijski zaslon (digitalni kombinirani instrument) je inovativna rešitev, ki vam nudi izjemno širok nabor informacij. Tako ne boste vedeli le, s kolikšno hitrostjo vozite in koliko goriva je še v rezervoarju.

Sedežno udobje

Posebnost Golfa GTI? Nedvomno kultni športni sedeži.

Če cenite unikatne izdelke, boste pri Golfu GTI že med vstopanjem doživeli tako imenovani aha-trenutek. Kajti kdor pomisli na Golf GTI, ima takoj pred očmi legendarni karirasti vzorec. Tudi aktualna GTI-generacija ostaja zvesta tej tradiciji

DYNAUDIO Excite

Za odlično razpoloženje in popolno harmonijo zvoka.

Da glasba v avtomobilu lahko zveni celo bolje kot doma iz vaše hi-fi naprave? Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Excite je usklajen s prostorsko akustiko vozila in zagotavlja zvok, ki bo s svojo kakovostjo presegel celo vaša najvišja pričakovanja.

Usnjeno oblazinjenje

Naj v notranjosti zavlada pridih razkošja.

Oblikujte si svojo lastno cono udobja: kakovostno in mehko usnje Vienna (dodatna oprema) v kombinaciji s komfortno zasnovanima sedežema za voznika in sovoznika ustvarja ambient na ravni luksuznega razreda.

Nadaljnji koraki