Namestitev brezžične posodobitve

S funkcijo brezžične posodobitve se lahko v vozilo prenesejo različne vrste posodobitev:

 • posodobitve z novimi funkcijami in izboljšavami za obstoječe aplikacije In-Car (npr. igre, servis vozila),
 • posodobitve za sisteme vozila (npr. navigacijo),
 • posodobitve za trgovino In-Car (npr. za nove funkcije, nove razpoložljive aplikacije),
 • posodobitve programske opreme (npr. za operacijski sistem v vozilu).

Posodobitve programske opreme se razlikujejo glede na obseg. Upoštevajte podrobne informacije o razpoložljivi posodobitvi. Prejmete jih v prikazanem sporočilu ali pripadajočih opombah ob izdaji v infotainment sistemu.


Opomba: pogoj za prejem brezžičnih posodobitev je aktivna pogodba We Connect1. Zaradi zakonskega določila potrebujemo tudi vaše enkratno soglasje za uporabo podatkov, da lahko vozilu pošljemo podatke za brezžično posodobitev programske opreme ID. Za to se lahko preprosto prijavite prek myVolkswagen s svojim uporabniškim računom z identifikacijo Volkswagen in podate soglasje. Če bi želeli soglasje pozneje spremeniti, lahko to naknadno prilagodite v svojem profilu.

 

Začni video

Prenos brezžične posodobitve

Najprej zagotovite, da je vozilo v povezanem načinu. Pri vozilih s programsko opremo ID. 3.0 ali novejšo se prijavite kot glavni uporabnik vozila s svojo identifikacijo Volkswagen.

 • Na začetnem zaslonu izberite povezani način.
 • Na zaslonu infotainment sistema izberite ploščico »Namestitev«.
 • Izberite nastavitve zasebnosti.
 • Izberite »Podatki o vozilu/uporabniški podatki«.

Ko je vaše vozilo ID. v povezanem načinu, se razpoložljive posodobitve samodejno prenesejo med vožnjo. Prenos in namestitev posodobitev ne povzročita dodatnih stroškov v zvezi s podatki. Vozilo ID. vas prek infotainment sistema obvesti o razpoložljivi sistemski posodobitvi.

Ali povezani način pomeni, da pošiljam ali delim podatke o svoji lokaciji?

V prejšnjih različicah programske opreme se je ob aktiviranju povezanega načina v vozilu samodejno omogočilo pošiljanje ali deljenje podatkov o lokaciji vozila in uporabniških podatkov vozila - brez možnosti individualne izbire želenih nastavitev pošiljanja ali deljenja teh podatkov. Od posodobitve programske opreme 3.0 naprej je mogoče aktivirati povezani način in individualno izbrati želene nastavitve deljenja podatkov, ki jih ustvari vozilo (podatki o vozilu/uporabniški podatki, podatki o lokaciji, podatki Car2X).


Da ostane vozilo v povezanem načinu, lahko sami določite, katere podatke želite pošiljati ali deliti (razen za zakonsko predpisane funkcije, kot je eCall). Če želite prejemati brezžične posodobitve, morajo biti v nastavitvah zasebnosti aktivirani podatki o vozilu/uporabniški podatki.

Varnostna opozorila glede posodobitev programske opreme

Upoštevajte, da med nameščanjem posodobitve programske opreme vozila ni mogoče uporabljati. Pred namestitvijo posodobitve programske opreme natančno preberite opombe ob izdaji.

Namestitev brezžične posodobitve

 1. Po zaključeni vožnji varno parkirajte svoje vozilo ID. in aktivirajte elektromehansko parkirno zavoro. Izključite kontakt. Vaše vozilo ID. med namestitvijo potrebuje stabilno, neprekinjeno internetno povezavo.
 2. Vozilo napolnite na najmanj 50 % in nato odstranite polnilni konektor. Zagotovite, da so vsa okna zaprta.
 3. Za začetek nameščanja posodobitve na izhodiščnem zaslonu izberite možnost »Na voljo je posodobitev«. Poskrbite, da je aktiviran povezani način.
 4. Na zaslonu sistemske posodobitve izberite možnost »Dodatne informacije«, da prikažete opombe ob izdaji - natančno jih preberite, preden namestite posodobitev. Če je treba pred namestitvijo izpolniti dodatne pogoje (npr. zapreti okna), vam jih vozilo ID. pred začetkom namestitve prikaže v infotainment sistemu.
 5. Ko preberete opombe ob izdaji in ni treba narediti ničesar več, pritisnite gumb »Namesti«.
 6. Če v infotainment sistemu svojega vozila ID. prejmete sporočilo o posodobitvi informacij glede namestitve, jih preberite in kliknite »V redu«. Nato začnite namestitev posodobitve programske opreme.
 7. Namestitev se začne, ko izstopite iz vozila in ga zaklenete.
 8. Če vozilo ID. odprete v prvih dveh minutah, odkar ste ga zaklenili, se namestitev prekine. Med nameščanjem posodobitve vozila ID. ne morete uporabljati ali polniti.
 9. Ko je namestitev končana, na zaslonu infotainment sistema prejmete sporočilo in nato lahko nastavite glavnega uporabnika.

Opomba: ponastavitev na prejšnje različice programske opreme ni mogoča.

Potem lahko koristite prednosti novih in izboljšanih funkcij. Volkswagen vam še naprej želi veliko zabave in prijetno vožnjo z vašim vozilom ID.

1. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

2. Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

3. Opombe: funkcionalnost po posodobitvi je odvisna od trga, modelskega leta in dodatne opreme ter se lahko razlikuje.

4. Razpoložljivost opisanih storitev se lahko razlikuje od države do države in je odvisna od modela, letnice modela in opreme vozila. 

5. Razpoložljivost opisanih storitev se lahko razlikuje od države do države in je odvisna od modela, letnice modela in opreme vozila. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Software Updates

Najnovejše posodobitve programske opreme za vaš model Volkswagen.

Najnovejše posodobitve programske opreme za vaš model Volkswagen.

ID. Software Updates

Najnovejše posodobitve programske opreme za vaš model Volkswagen.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen