Polo Prepričljivo varen. Prepričljivo inovativen.

Zanesljivo prepriča.

V Polu vas nič ne bo prav hitro vrglo iz ritma. Še nikoli prej namreč ni nudil toliko asistenčnih sistemov, ki stalno spremljajo cesto, opozarjajo voznika ali v kočljivih situacijah celo posežejo v delovanje vozila. A ne glede na to, kako sproščeni boste za volanom: Polo vas bo navdušil vedno znova.

Za pridobivanje zaupanja je potreben čas.

A včasih je vendarle dovolj že samo trenutek. Kot pri Polu. Formula njegovega uspeha je v samozavestnem dizajnu z jasno začrtanimi linijami in lepimi detajli, kot sta denimo mreža hladilnika s kromirano letvico ali spremenjeni sprednji odbijač. Polov zunanji videz izžareva suverenost in varnost - še preden sploh sedemo vanj.

Svojstven in markanten.

Opcijski LED-žarometi so oblikovani tako dinamično kot ves Polo. Svetloba, ki jo ustvarjajo svetleče diode, je podobna naravni dnevni svetlobi in je zato nadvse prijetna za človeško oko. Poleg tega imajo LED-žarometi v primerjavi s halogenskimi večjo svetilnost, ki zagotavlja odlično osvetlitev cestišča - in za voznika pomeni še več varnosti.

Galerija

Glavne značilnosti modela Polo iz različnih perspektiv.

Glavne značilnosti modela Polo iz različnih perspektiv.

Multimedijski sistemi

Telefonija

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. S paketom Connectivity boste med telefoniranjem lahko imeli obe roki na volanu in boste ostali osredotočeni na dogajanje v prometu. USB-priključek vam poleg tega omogoča, da preko multimedijskega sistema uporabljate tudi zunanje avdioenote, npr. MP3-predvajalnik. In če boste v kombinaciji z navigacijskim sistemom Discover Media naročili opcijski CarStick, bo v vozilu na voljo celo dostopna točka za WLAN.

Car-Net Guide & Inform

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Toda opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform ponujajo še veliko več.

App-Connect

Vaš Volkswagen lahko postane pametni telefon na kolesih.

S pametnim telefonom je danes marsikaj enostavneje. Če se boste odločili za opcijski vmesnik App-Connect¹, boste svoj telefon lahko varno in udobno uporabljali tudi med vožnjo. Združljive aplikacije boste namreč lahko upravljali kar preko zaslona na dotik na vgrajenem multimedijskem sistemu. Pri tem boste seveda ves čas lahko ostali povsem osredotočeni na dogajanje v prometu.

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

 

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o programu. Za to sta vam na voljo dva radijska sistema z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za navigacijski sistem in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje. Vožnja bo v vsakem primeru svojstven užitek, saj bo vaš spremljevalec vedno znal prisluhniti vašim željam.

 

Prostrani svet multimedijskih sistemov

Najboljši razvedrilni program od starta do cilja:

vse o Volkswagnovih radijskih in navigacijskih sistemih, mobilni telefoniji in storitvah Car-Net.

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Kamera za vzvratno vožnjo Rear View

Ker zadaj nimate oči.

Opcijska kamera za vzvratno vožnjo Rear View vam prikaže ovire za vozilom. Integrirana je v zadek vozila in prenaša posnetke na zaslon multimedijskega sistema. Parkiranje je tako občutno enostavnejše in lažje opazite morebitne ovire.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika

Naj vas ne ujame utrujenost. 

Neutrudno bedi nad vami: serijski sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Ta analizira vaš način vožnje in vam priporoči postanek, če opazi znake popuščanja koncentracije.

Funkcija večnaletnega zaviranja

Posledična trčenja je mogoče preprečiti.

Serijska funkcija večnaletnega zaviranja poskrbi, da se po trčenju ne zgodi še kaj. Po nezgodi prepreči nadaljnja trčenja ali omili njihovo silovitost oz. onemogoči zanašanje vozila.

 

 

Učinkovitost

Motorji

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba. 

Se radi in veliko vozite, vendar pa ne želite imeti visoke porabe? Naši dizelski motorji TDI in bencinski motorji stavijo na učinkovitost in izpolnjujejo določila emisijske stopnje Euro 6.

BlueMotion Technology

Za vse, ki sem jim nizka poraba zdi še kako pomembna.

Če se boste odločili za model BlueMotion Technology, boste kupili avtomobil z inteligentno kombinacijo naprednih rešitev, ki zmanjšujejo porabo goriva.

Avtomatski menjalnik z dvojno sklopko DSG

Prestavljajte hitreje. In varčneje.

Avtomatski menjalnik z dvojno sklopko DSG omogoča tekoče prestavljanje brez prekinitev v prenosu pogonske moči. Pri tem združuje prednosti ročnega in avtomatskega menjalnika in lahko prispeva k zmanjšanju porabe goriva.

Udobje

Mikrotkanina ArtVelours/usnje

Razkošje, ki dovršeni notranjosti daje piko na i.

Eleganten videz, na dotik prijetna površina in značilen vonj - uživajte z vsemi čut v izdatni meri udobja, ki jo prinaša kombinacija mikrotkanine ArtVelours in usnja. Komfortna opcijska oprema poleg tega poudarja športni značaj vozila.

Materiali in vzorci

Kakovost materialov vam bo vzela dih.

Namestite se na sedežih s klasično lepimi tekstilnimi prevlekami, ki so enostavne za čiščenje. Ne veste, za katero izvedbo vozila bi se odločili? Nekaj je zagotovo skupno prav vsem: kakovostne sedežne prevleke, ki so izjemno trpežne in prijetne na otip.

Udobje

Naj bo avto vaša cona udobja. 

Popolnoma vseeno je, ali se vozite na dolgih ali kratkih relacijah, pogosto ali le poredko: s številnimi komfortnimi funkcijami bo vožnja v vašem novem Polu resnično prijetna.

 

Kombinirani instrument

Bodite dobro seznanjeni z vsem, kar je pomembno med vožnjo. 

Na novem zaslonu kombiniranega instrumenta so pomembni podatki o vozilu prikazani nadvse pregledno. Tako lahko takoj najdete vse ključne informacije.

Nadaljnji koraki

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj