Polo vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Senzor za mrtvi kot

V šoli vožnje smo se učili, da je treba pogledati čez ramo, da opazimo morebitna vozila v mrtvem kotu. Zdaj je za Polo GTI po želji na voljo senzor za mrtvi kot. Če sistem zazna vozilo v mrtvem kotu, voznika na potencialno nevarnost opozori z LED-prikazom v zunanjem ogledalu. V primeru, ko voznik kljub temu vključi smernike, začne LED-lučka v ustreznem ogledalu utripati in opozarja na nevarnost. Opcijski senzor za mrtvi kot deluje že od hitrosti vožnje 15 km/h in je na voljo v kombinaciji z asistenco za odparkiranje, ki vozniku pomaga pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta.¹ Sistem s senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom .Če se vozilu iz prečne smeri kritično približa drugo vozilo, voznika na nevarnost opozorita zvočni signal in prikaz na zaslonu radijskega ali navigacijskega sistema. Če se ne odzovete, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

V okviru sistemskih omejitev.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete tukaj ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Polo GTI

Tri črke, ob katerih boste ostali brez besed.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen