Meni
Zapri meni
Zapri

Storitve za vaše vozilo Golf Golf 6

Kar odlikuje vaše vozilo Golf 6.

S svojimi številnimi izvedbami bo Golf VI osrečil vsakogar.

Oprema je zelo raznolika in je lahko vznemirljiva, harmonična, udobna ali bolj športna, ter tako primerna bodisi za športnega voznika bodisi za mlade družine. Obstoječa vozila so nam zelo pomembna in zato boste na strani vozila Golf 6 našli zanimive informacije o storitvah in prilagojenih ponudbah.

Golf je najbolj priljubljen avtomobil v Sloveniji. V petletnem obdobju proizvodnje modela Golf 6 je bilo v programu 20 različic motorjev. Moč se giblje med 59 kW (80 KM) do 199 kW (270 KM). Tukaj boste našli modele Golf VI, ki so bili v prodaji na slovenskem trgu.

Golf 6 GTI

Golf 6 GTI

Najhitrejša pot do razburljivega življenja. Ste pripravljeni na tekmo s svojim srčnim utripom?
Vaš nasprotnik je Golf GTI.

Golf 6 R

Golf 6 R

Golf R je bil takrat najmočnejši Golf doslej:
čista moč in dosledno športna oblika.

Golf 6

Golf 6

Avto, ki najbolje razume ljudi, ki najbolj jasno odgovarja na vprašanja prihodnosti in ki še naprej daje ime celotnemu avtomobilskemu razredu.

Golf GTD

Golf GTD

Suverena moč na cesti.
Prijazen do denarnice.

Golf Rabbit

Golf Rabbit

Priljubljeno vozilo Slovencev že od nekdaj predstavlja odličen in dobro opremljen model Golfa za senzacionalno razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Glavne značilnosti

Ponaša se s številnimi podrobnostmi in tehnično dovršenostjo – veselite se Golfa VI.

Glavne značilnosti

Oblika

Nazaj na pregled

Oblika

Športno ali klasično: pri vozilu Golf VI se vam ni potrebno odločiti. S svojim dizajnom združuje oboje, od jasnih in izraznih oblik platišč do elegantnih linij zadnjega dela in do dvojne izpušne cevi, ki dokazuje, koliko moči se skriva pod pokrovom motorja.

Komfort

Nazaj na pregled

Udobje

Vsaka vožnja je še prijetnejša, če se počutite varno. Golf VI vam bo pri tem pomagal. Na primer s kamero za vzvratno vožnjo, s katero boste imeli vse za vami na vidiku, z elektronskim stabilizacijskim programom, ki vas spremlja tudi v kritičnih situacijah. Ali pa z zračnimi blazinami spredaj in ob straneh, za kolena in glavo.

Asistenčni sistemi

Nazaj na pregled

Asistenčni sistemi

Na cesti se zgodi marsikaj. Zato vam Golf VI pomaga z inteligentnimi asistenčnimi sistemi: opcijsko dinamično uravnavanje podvozja DCC se samodejno odziva na cestišče in vozno situacijo. In na vas: s pritiskom na gumb se odločite za udoben ali športen način.

Infotainment

Nazaj na pregled

Infotainment

S ciljem v mislih in ob najljubših skladbah boste bolj sproščeno na poti. Multimedijska oprema vašega Golfa VI vas razvaja z bogatim zvokom in pomaga pri načrtovanju poti. Odvisno od opreme, ki jo ima vaš Golf VI, z glasovnim upravljanjem, prepoznavanjem prometnih znakov, zaslonom na dotik, napravo za prostoročno telefoniranje in DVD-predvajalnikom. (ne deluje v slovenščini)

Zobati jermen in krmilna veriga

Zobati jermen in krmilna veriga imata isto nalogo. Zagotavljata, da vaš motor deluje enakomerno. Za krmilno verigo ni določenih pregledov in je zasnovana za delovanje v celotni dobi uporabe. Samo če krmilna veriga ali zobati jermen deluje mirno in natančno, bo vaš motor deloval usklajeno: za zobati jermen veljajo fiksni intervali menjave. Kdaj je čas, da ga menjate in zakaj nikakor ne smete zamuditi tega roka? Povedali vam bomo.

Pogosta vprašanja o zobatem jermenu

Zmogljivost

Nazaj na pregled

Kako izpostavljen je zobati jermen v svoji dobi uporabe?

Zobati jermen povezuje ročično gred in odmično gred. Brez njega v motorju nič ne deluje. In ker nenehno deluje, v svoji dobi uporabe v motorju »preteče« razdaljo, ki je skoraj enaka šestkratnemu obsegu Zemlje.

Funkcija

Nazaj na pregled

Katero funkcijo ima zobati jermen?

Zobati jermen prenaša silo ročične gredi na odmično gred. S tem se ventili motorja odpirajo in zapirajo. Zmes goriva in zraka vstopi v zgorevalno komoro, zgori in požene bate. Pogosto zobati jermen krmili tudi vodno črpalko.

Servisni pregled

Nazaj na pregled

Zakaj redno na servisni pregled in pravočasno na menjavo?

Star ali močno obrabljen zobati jermen se lahko pretrga in povzroči poškodbe na motorju. Razlog za to je naslednji: krmiljenje ventilov motorja ne deluje v istem taktu, prekomerno udarjanje bata na ventil - pogosto s 15 m/s. Ponavadi je treba zamenjati celotno glavo motorja.

Menjava zobatega jermena

Nazaj na pregled

Kdaj je čas za menjavo zobatega jermena?

Glede na model, motor in pogoje uporabe, veljajo bodisi fiksni intervali menjave bodisi intervali po navodilih proizvajalca. Fiksni intervali menjave so večinoma pogojeni s številom kilometrov in lahko znašajo med 60.000 do 210.000 km. Zobati jermeni pri bencinskih motorjih bodo pogosto pregledani, serviser med pregledom ugotovi, ali je potrebna menjava ali ne. Kaj velja za vaš Volkswagen, ve vaš partner za Volkswagen.

Nasvet: najbolje, da vaše novo rabljeno vozilo nemudoma naročite na pregled.

Menjajte sami

Nazaj na pregled

Se želite menjave lotiti sami?

Napačno vgrajen zobati jermen škoduje motorju. Hkrati je menjava zapletena in zamudna. Zobniki in vodilna kolesa morajo biti natančno poravnani, zobati jermen pa pravilno napet. Hkrati je treba menjati vodno črpalko, napenjalne valje in preusmerjevalne kolute. Poleg strokovnega znanja potrebujete posebna orodja. Zato je najbolje, da menjavo opravijo pri vašemu partnerju Volkswagen.

Model vozila

Nazaj na pregled

Kako najdem ustrezno ponudbo za moj model vozila?

Odkrijte našo ponudbo paketov ugodnosti Volkswagen za modele vozil, starejše od 4 let, in izkoristite varčne cene pri servisu zobatega jermena Volkswagen. Paketi ugodnosti Volkswagen - s privlačnimi pogoji, vključno z vgradnjo in deli, ki veljajo vse leto.

Golf 6 servis in servisni intervali

Servisni intervali in obsegi

Glede na opremo vozila in obratovalne pogoje je pri servisnem pregledu možen fiksni ali prilagodljivi servisni interval. Med servisnim pregledom se opravijo kontrolna dela na vozilu, da se zagotovita varno delovanje in prometna varnost. Tukaj izveste, kaj pri elektriki, motorjih in menjalnikih, podvozju in karoseriji servisno osebje pregleda.

Za vozilo Golf 6 nudimo ugodne pakete servisnih pregledov.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen