Meni
Zapri meni
Zapri

Zobati jermen

Zamenjava zobatega jermena

Zobati jermeni so obrabni deli. Pri servisnem pregledu se izvede vizualna kontrola, po potrebi oz. v rednih intervalih od 60.000 do 210.000 km pa je zobati jermen treba zamenjati. Ker je zobati jermen nenehno izpostavljen izjemno velikim obremenitvam, ne varčujte na napačnem mestu in se raje odločite za zanesljivost in kakovost. V nasprotnem primeru se namreč lahko zgodi, da se zobati jermen pretrga in povzroči drage poškodbe na motorju.

Ugodni paketi paketi za vozila starejša od 4 let. Volkswagnovi
servisni paketi

Obisk servisa se vedno izplača. Še posebej za lastnike Volkswagnovega modela, starejšega od 4 let.

V primeru popravil in servisa na vas čakajo paketi z ugodnimi cenami, pri katerih so montaža in deli že vključeni v ceno. To velja tudi za naše servisne pakete za zamenjavo zobatega jermena.

Pogosto se ob menjavi zobatega jermena zamenja še vodno črpalko, saj kombinirano popravilo prihrani čas in denar.

Kako izpostavljen je zobati jermen v svoji dobi uporabe?

Zobati jermen povezuje ročično gred in odmično gred. Brez njega v motorju nič ne deluje. In ker nenehno deluje, v svoji dobi uporabe v motorju »preteče« razdaljo, ki je skoraj enaka šestkratnemu obsegu Zemlje.

Katero funkcijo ima zobati jermen?

Zobati jermen prenaša silo ročične gredi na odmično gred. S tem se ventili motorja odpirajo in zapirajo. Zmes goriva in zraka

vstopi v zgorevalno komoro, zgori in požene bate. Pogosto zobati jermen krmili tudi vodno črpalko.

Zakaj redno na servisni pregled in pravočasno na menjavo?

Star ali močno obrabljen zobati jermen se lahko pretrga in povzroči drage poškodbe na motorju. Razlog za to je naslednji: krmiljenje ventilov motorja ne deluje v istem taktu,

prekomerno udarjanje bata na ventil - pogosto s 15 m/s. Ponavadi je treba zamenjati celotno glavo motorja.

Kdaj je čas za menjavo zobatega jermena?

Glede na model, motor in pogoje uporabe, veljajo bodisi fiksni intervali menjave bodisi intervali po navodilih proizvajalca. Fiksni intervali menjave so večinoma pogojeni s številom kilometrov in lahko znašajo med 60.000 do 210.000 km. Zobati jermeni pri bencinskih motorjih bodo pogosto pregledani, serviser med pregledom ugotovi, ali je potrebna menjava ali ne. Kaj velja za vaš Volkswagen, ve vaš partner za Volkswagen.

Nasvet: najbolje, da vaše novo rabljeno vozilo nemudoma naročite na pregled.

Se želite menjave lotiti sami?

Napačno vgrajen zobati jermen škoduje motorju. Hkrati je menjava zapletena in zamudna. Zobniki in vodilna kolesa morajo biti natančno poravnani, zobati jermen pa pravilno napet. Hkrati je treba menjati vodno črpalko, napenjalne valje in preusmerjevalne kolute. Poleg strokovnega znanja potrebujete posebna orodja. Zato je najbolje, da menjavo opravijo pri vašemu partnerju Volkswagen.

Kako najdem ustrezno ponudbo za moj model vozila?

Odkrijte našo ponudbo paketov ugodnosti Volkswagen za modele vozil, starejše od 4 let, in izkoristite varčne cene pri servisu zobatega jermena Volkswagen. Paketi ugodnosti Volkswagen - s privlačnimi pogoji, vključno z vgradnjo in deli, ki veljajo vse leto.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen