Meni
Zapri meni
Zapri

Blažilniki

Originalni blažilniki Volkswagen poskrbijo za vaše udobje in varnost. Odkrijte tukaj, kaj jih dela posebne in kako delujejo.

Originalni blažilniki Volkswagen

Skupinsko delo za več udobja in varnosti.

Originalni blažilniki Volkswagen so optimalni za vaš Volkswagen, njegovo podvozje in njegove asistenčne sisteme. Zagotavljajo mirno in varno vožnjo in pomagajo, da ostanete na stezi v tesnih ovinkih, pri zaviranju do zaustavitve in tudi, ko je vozilo močno natovorjeno in potujete z vso družino.

Prispevajo k varnosti: Odpravljajo tresljaje in podpirajo delovanje asistenčnih sistemov (npr. elektronskega stabilizacijskega programa ali ABS-a).

Kos obremenitvam: Vrhunska zmogljivost pri večji hitrosti in obremenitvi, npr. pri vožnji s težko prikolico ali veliko prtljage.

Manjši stroški: Ščitijo karoserijo in dele podvozja pred večjo obrabo.

Kdaj je čas za kontrolo?

Poskrbite za redno vizualno kontrolo blažilnikov, npr. ob menjavi pnevmatik, ko boste imeli prevoženih približno 60.000 kilometrov in več. Tako boste zagotovili optimalni oprijem s cestiščem skozi vse leto, še posebej pozimi, ko je na cesti led ali sneg. In spomladi boste takoj opazili, ali je zima pustila svoj pečat s soljo za posipavanje cest, vlago in umazanijo.

Kako lahko opazite okvare?

Spremljanje obrabe blažilnikov ni enostavno.

Običajno so dobro skriti za pnevmatikami. Poleg tega se s časom obrabijo. Morda ste prilagodili svoj način vožnje in sploh niste opazili, da se vaš Volkswagen v ovinkih bolj nagiba, zavorna pot postaja daljša in morda še kaj. Zaradi tega so posledice obrabe še posebej nevarne. Zato blažilnike redno preverjajte - po možnosti pri partnerju Volkswagen.

Ali predstavljajo okvarjeni blažilniki tveganje?

Okvarjeni blažilniki slabše absorbirajo tresljaje in slabše stabilizirajo vozilo.

Vaše pnevmatike nimajo optimalnega oprijema s tlemi. Zaradi tega je zavorna pot daljša, krmiljenje negotovo in odzivanje vozila med vožnjo manj stabilno, predvsem v ovinkih. Zato varnostni sistemi posredujejo prej. To opazite zaradi nekoliko slabše vozne dinamike.

To počnejo blažilniki za vašo varnost.

Nevidni pomočniki, s katerimi potujete udobneje in varneje: blažilniki absorbirajo tresljaje zaradi lukenj na cestišču, ohranjajo kolesa na cestišču in poskrbijo za stabilnejšo vožnjo vašega Volkswagna.

Brezhibni blažilniki. Krajša zavorna pot.

Za vašo varnost na poti delujejo blažilniki skupaj z zavorami in kolesi. Če pravilno delujejo, se boste pri hitrosti 80 km/h ustavili 6 m prej.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen