Touareg Pripravljen na vse.

Lahko premaga 100-odstotne vzpone in vode z globino do 580 milimetrov.

Pa še vse drugo, kar ga čaka.

Touareg je pripravljen - na vse, kar še pride, in še veliko več. Najde poti, kjer jih sploh več ni, in nadaljuje, ko se morajo drugi že predati. To mu omogoča na primer stalni štirikolesni pogon 4MOTION, ki s prilagodljivim porazdeljevanjem moči na vsa štiri kolesa zagotavlja optimalno vlečno silo na domala vsaki podlagi.

Navduši na prvi pogled.

Dizajn.

Zelo opazen: novi dizajn sprednjega dela z mogočno masko naredi nepozaben vtis. Opcijski integrirani biksenonski žarometi povzemajo markantne linije mreže hladilnika in poudarjajo svojstvene poteze sprednjega dela vozila.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Touarega iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Touarega iz različnih zornih kotov.

Učinkovitost

Prosti tek

Prihranite gorivo s prostim tekom.

Zdaj se lahko vsak dan znova potrdi naslednje: najdlje pridete, če preprosto pustite, da stvari tečejo same od sebe. Kajti funkcija prostega teka izkorišča kinetično energijo vašega Volkswagna. Na ta način lahko na 100 kilometrov preprosto in udobno prihranite do 0,5 litra goriva.

 

BlueMotion Technology

Kdor porabi malo, pride dlje. 

Ukrepi BlueMotion Technology pri vseh motorjih V6 TDI, ki so na voljo za Touareg, povečujejo učinkovitost in zmanjšujejo porabo. Touareg je tako še bolj zanimiv za vse, ki želijo znižati stroške, a se ob tem ne želijo odpovedati odlični dinamiki.

4MOTION

Ne izgubite tal pod nogami. 

Zanj se cesta nikoli ne konča: Touareg je suvereno kos tudi zahtevnim terenom. S stalnim štirikolesnim pogonom 4MOTION se boste tudi na mokri podlagi in na slabo vzdrževanih cestah lahko zanesli na odlično vlečno silo.

Dizelski motorji

Vsakodnevna naglica in številne obveznosti vam kaj kmalu lahko pridejo do živega. 

Naj bo stresni vsakdanjik le še oddaljen spomin. Zmogljivi in učinkoviti motorji V6 TDI, ki so na voljo za Touareg, zagotavljajo užitek v vožnji brez kompromisov. In z močjo do 193 kW (262 KM) boste na vsakem terenu med najboljšimi.

Udobje

Notranjost

V mestu, na deželi ali na brezpotjih – vaš ambient bo vedno in povsod prijeten.

Tudi v divjini boste ostali v prijetnem okolju. Notranjost Touarega namreč razvaja z elegantnimi barvami ter izbranimi in vrhunsko obdelanimi materiali. V razkošnem ambientu boste resnično uživali - še toliko bolj, ko bo zunaj šlo zares.

 

Easy Open

Pomoč, ko imate polne roke.

Se vam pogosto zgodi, da pridete do svojega avtomobila, a nimate prostih rok, da bi odprli prtljažnik? Potem boste nad to rešitvijo zagotovo navdušeni. Opcijski senzorsko krmiljeni sistem za zaklepanje Easy Open vam omogoča, da prtljažnik preprosto odprete z enim samim gibom z nogo.

Klimatska naprava Climatronic

Naj vam v vozilu nikdar ne bo prevroče in naj vas nikdar ne zebe.

Prevroče, premrzlo ali nekaj vmes? Ni vedno enostavno nastaviti prave temperature - še zlasti, kadar se z vami pelje več sopotnikov. S serijsko 2-consko klimatsko napravo Climatronic bodo razprave o primerni temperaturi končno preteklost. To bo veljalo še toliko bolj, če se boste odločili za 4-consko klimatsko napravo, ki lahko izpolni tudi individualne želje potnikov na zadnjih sedežih.

Zračno vzmetenje

Naj bo cesta v še tako slabem stanju - vi boste vedno sedeli udobno.

Če se boste odločili za opcijsko zračno vzmetenje, vas vožnja po slabo vzdrževanih cestah z udarnimi jamami ne bo več navdajala z neprijetnimi občutki. Komfortni sistem, opremljen z različnimi voznimi programi, prilagaja višino karoserije trenutni podlagi.

Usnjeno oblazinjenje Cricket

Odločite se za brezčasno eleganco.

Opcijsko usnjeno oblazinjenje Cricket je nadvse prijetno na otip in v notranjosti vozila ustvarja videz dovršene elegance. Že ob vstopanju vas pozdravi značilni vonj po usnju. Tako boste med vsako vožnjo uživali v edinstvenem občutku, ki ga vzbuja ta ekskluzivni naravni material.

Asistenčni sistemi

Dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist

Boljša vidljivost – brez motečega bleščanja.

Sistem za dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist zagotavlja boljšo vidljivost - tako vam kot tudi drugim udeležencem v prometu. Z njim lahko od hitrosti 60 km/h naprej neprestano vozite z dolgimi lučmi.

 

Kamera za vzvratno vožnjo Rear View

Ker zadaj nimate oči.

Opcijska kamera za vzvratno vožnjo Rear View vam prikaže ovire za vozilom. Integrirana je v zadek vozila in prenaša posnetke na zaslon multimedijskega sistema. Parkiranje je tako občutno enostavnejše.

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni. 

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (do hitrosti 250 km/h) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist, vklj. z mestno funkcijo zaviranja v sili, boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Prikaz okolice Area View

Štiri kamere omogočajo popoln pregled nad dogajanjem v okolici vozila.

Odparkiranje vozila v vrvežu mestnega središča ali manevriranje na zahtevnih terenih - mar ne bi bilo v tovrstnih nepreglednih situacijah čudovito, če bi lahko na enem mestu videli, kaj se dogaja okoli vašega vozila in na kaj morate biti pozorni? Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s štirimi kamerami omogoča prav to.

 

Multimedijski sistemi

DYNAUDIO Confidence

Ne boste verjeli svojim ušesom.

Čudoviti zvok opcijskega avdiosistema DYNAUDIO Confidence bo vašim sopotnikom razkril povsem novo dimenzijo užitka v poslušanju glasbe. Z natančno usklajenostjo 12 zvočnikov je namreč vrhunska reprodukcija zvoka zagotovljena v celotnem potniškem prostoru.

Radijsko-navigacijski sistem RNS 850

Pripeljite se na cilj. Z glasbeno spremljavo po vašem okusu.

Med vsako vožnjo lahko poskrbite za odlično razpoloženje z razvedrilnim programom po vaši meri. Touareg je serijsko opremljen z radijsko-navigacijskim sistemom RNS 850, ki ponuja velik zaslon na dotik, glasovno upravljanje, integrirani trdi disk, DVD-predvajalnik ... Potrebujete še kaj več?

Priprava za mobilni telefon Premium s storitvami Car-Net Guide & Inform

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. S serijskim telefonskim vmesnikom Premium boste tudi med telefoniranjem lahko imeli obe roki na volanu in boste ostali osredotočeni na dogajanje v prometu.

 

 

R-Line

Pokažite, zakaj so to 'športni' terenci.

Paket R-Line Exterieur.

Touareg je že v osnovi pravi športnik. Z opcijskim paketom opreme R-Line Exterieur lahko poskrbite, da se bo njegova športnost markantno in energično odražala tudi v njegovem videzu.

Poudarja športni značaj notranjosti.

Paket R-Line Plus.

Touareg je že v osnovi pravi športnik. Z opcijskim paketom opreme R-Line Plus lahko poskrbite, da se bo njegova športnost markantno in energično odražala tudi v njegovem videzu.

Nadaljnji koraki

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj