Zapri meni
Zapri

Naredi vtis. Ne le s svojim videzom. Tiguan

 

Panoramsko strešno okno Nebeški razgled.

Serijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno se na široko razprostira nad potniško kabino. Skozenj v notranjost vozila doteka obilica svetlobe, poleg tega pa je potnikom zagotovljen neoviran pogled v nebo. Sprednji stekleni element je mogoče električno odpreti, privzdigniti in zapreti.

Dizajn.

Čas je za naslednjo pustolovščino.

Tiguan z odličnimi voznimi lastnostmi in naprednimi sistemi ni samo idealen sopotnik za nova doživetja - tudi sam je vznemirljivo doživetje. Oblikovna zasnova poudarja športnost in obenem tudi eleganco modela. Naj vas pri občudovanju zunanjosti vodi vrsta markantnih detajlov. A ne zadovoljite se še s tem. V notranjosti vas namreč čakajo še številni drugi svojstveni oblikovalski elementi, ki dajejo poseben pečat kakovostni notranji opremi.

Zunanji dizajn

Zunanji dizajn
Človek enostavno začuti, kdaj je čas za spremembo.

Tudi vas privlačijo nove stvari? Tiguan vsekakor naredi vtis. Ne le na prvi pogled.

Več informacij

Notranji dizajn

Notranji dizajn
Obstajajo kraji, kamor se vedno znova radi vračamo.

Ali imate tudi vi svoje najljubše kotičke? V notranjosti Tiguana boste z veseljem preživeli malo več časa. S skrbno usklajenimi materiali in z jasnim oblikovalskim slogom v hipu pričara svet dobrega počutja. 

Več informacij

 

Panoramsko strešno okno

Panoramska streha
Več svobode. V vseh smereh neba.

Opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno se na široko razprostira nad potniško kabino. Skozenj v notranjost vozila doteka obilica svetlobe, poleg tega pa je potnikom zagotovljen neoviran pogled v nebo. Sprednji stekleni element je mogoče električno odpreti, privzdigniti in zapreti.

Več informacij

 

LED-tehnologija

LED-tehnologija
Zagotavljajo boljšo vidljivost. In več pozornosti.

Tiguan je zaradi inovativnega dizajna nedvomno nekaj posebnega - to postane jasno že ob pogledu na markantno oblikovane opcijske LED-žaromete in zadnje LED-luči. In ker je po želji lahko opremljen s sistemom Dynamic Light Assist, ste lahko prepričani, da z dolgimi lučmi nikdar ne boste zaslepili nasproti vozečih voznikov - njihovo pozornost boste pritegnili le s privlačnim dizajnom. 

Več informacij

 

Platišča

Platišča
Dizajn, ki zna opozoriti nase. In navdušiti.

Za Tiguan so značilne številne oblikovalske posebnosti. Štiri med njimi so platišča. Ta so optimalno usklajena z dizajnom Tiguana in vam omogočajo, da poudarite bodisi športno dinamiko bodisi eleganco vozila.

Več informacij

 

Paket Offroad Plus

Paket Offroad Plus
Brez skrbi si lahko zastavite višje cilje.Izpolnjeni bodo.

Z vami rad pobegne rutini: Tiguan Comfortline z opcijskim paketom Offroad Plus že na prvi pogled napoveduje, da boste z njim uživali. Celo tam, kjer se užitek za druge morda že konča.

Več informacij

 

Spoznajte Tiguan iz vseh zornih kotov.

Povezljivost.

Tiguan ponuja številne možnosti za udobno in preprosto uporabo sodobnih tehnologij - ne glede na to, ali želite telefonirati med vožnjo, spremljati najnovejše prometne informacije, poiskati navigacijske napotke do izbranega cilja ali preprosto le poslušati najljubše skladbe.

Car-Net Security & Service
Car-Net Guide & Inform
Car-Net App-Connect
Radio in navigacija

Car-Net Security & Service
Nanje se lahko zanesete tako v vsakodnevnih situacijah kot tudi v nujnih primerih.

Serijske storitve Car-Net Security & Service1 vam omogočajo dostop do pomembnih podatkov o vašem vozilu. Storitev Klic v sili v primeru nezgode avtomatsko vzpostavi povezavo s Volkswagnovim klicnim centrom. S pomočjo senzorjev trka bodo vaš položaj in podatki o vašem vozilu avtomatsko posredovani reševalni službi. Lahko pa tudi ročno prijavite nesrečo, ki ste ji bili priča, tako da pritisnete tipko na modulu s tremi tipkami.

Car-Net Guide & Inform
Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja – tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ohranjati pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagoditi pot. Seveda pa opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform2 ponujajo še veliko več.

Car-Net App-Connect
Uporabljajte aplikacije tudi v svojem Volkswagnu.

Car-Net App-Connect⁸ so v osnovi tri inovativne tehnologije, s katerimi je aplikacije s pametnega telefona mogoče prezrcaliti na zaslon infotainment sistema v vozilu – te tehnologije so MirrorLinkTM, Google Android AutoTM in Apple CarPlayTM.

Radio in navigacija
Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o tem, katera glasba se vrti. Za to sta vam na voljo dva radijska sistema z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh opcijskih navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje.

Asistenčni­ sistemi

Tiguan je opremljen z inteligentnimi tehnologijami in opcijskimi asistenčnimi sistemi za preprečevanje nezgod, zato se nanj lahko zanesete tudi v kritičnih voznih situacijah. Rezultat je pomirjajoč, suveren občutek pri vožnji.

Asistenčni­ sistemi

Trailer Assist

Nazaj na pregled

Parkiranje še nikoli ni bilo tako preprosto. Tudi z veliko prikolico.

Pri manevriranju s prikolico lahko vaš avto vrti volan namesto vas. Opcijska asistenca Trailer Assist vas tako občutno razbremeni.

Area View

Nazaj na pregled

Daljnoviden. V vse smeri.

Odparkiranje vozila v vrvežu mestnega središča ali manevriranje na zahtevnih terenih – mar ne bi bilo v tovrstnih nepreglednih situacijah čudovito, če bi lahko na enem mestu videli, kaj se dogaja okoli vašega vozila in na kaj morate biti pozorni? Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s štirimi kamerami omogoča prav to.

Lane Assist

Nazaj na pregled

Vedno v pravo smer. Tudi na cesti.

Med monotono vožnjo, na zoženih voznih pasovih in na ozkih regionalnih cestah lahko voznikova koncentracija po daljšem času popusti.Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist vam zato pomaga bolje oceniti prometno situacijo in zmanjšati tveganje.

Dynamic Light Assist

Nazaj na pregled

Svetli trenutki. Tudi v temi.

Ponoči dolge luči osvetljujejo daljše območje pred vozilom. Vendar pa prižiganje in ugašanje dolgih luči lahko postane prava nadloga. Zato Dynamic Light Assist po želji avtomatsko poskrbi za delno zasenčenje luči.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko

Nazaj na pregled

Brezskrbno parkiranje. S pritiskom na tipko.

Tiguan vas ne bo samo pripeljal na cilj, ampak bo tudi parkiral namesto vas. Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Če najde prazno parkirno mesto, avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju- in tudi pri odparkiranju.

Asistenca za zastoje

Nazaj na pregled

Avtomatsko poskrbi za sprostitev. Tudi ko obtičite v zastoju.

Več udobja – celo v zastojih. Asistenca za zastoje v gostem prometu, ki zahteva pogosto ustavljanje in speljevanje, omogoča udobno vožnjo za drugimi vozili in pomaga preprečevati nezgode, do katerih pogosto pride v tovrstnih situacijah. Sistem ohranja ustrezno smer vozila na voznem pasu ter samodejno dodaja plin in zavira.

Udobje.

Na novem terenu se le redko počutimo sproščeno. Zato je še toliko bolj pomembno, da je vožnja resnično udobna - Tiguan s prostorno notranjostjo in številnimi komfortnimi asistenčnimi sistemi vedno poskrbi za kar se da prijetno počutje.

Prtljažnik s funkcijo Easy Open
DYNAUDIO Excite Surround
Sedež ergoActive
Aktivni informacijski zaslon
Projicirni zaslon

Prtljažnik s funkcijo Easy Open
Enostavno odpiranje. Enostavno zapiranje.

Z opcijsko funkcijo Easy Open sproščeno vzdušje zavlada, še preden se odpravite na pot. Težko prtljago lahko v prtljažnik odložite brez predhodnega iskanja ključa – zadošča že, da z nogo zamahnete pod zadkom vozila, in pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre.

DYNAUDIO Excite Surround
Za odlično razpoloženje in popolno harmonijo zvoka.

Si lahko predstavljate, da glasba v avtomobilu zveni celo bolje kot doma iz vaše hi-fi naprave? Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Excite Surround je usklajen s prostorsko akustiko vozila in zagotavlja zvok, ki bo s svojo kakovostjo presegel celo vaša najvišja pričakovanja.

Sedež ergoActive
Cesta pred očmi. Popolno sedežno udobje.

Opcijski sedež ergoActive s certifikatom nemškega neodvisnega združenja za zdrav hrbet (AGR) skrbi za najvišjo raven udobja in med vožnjo učinkovito razbremeni vašo hrbtenico. Sedež ima nastavljiv naklon in globino, opremljen pa je tudi s 4-smerno nastavljivo ledveno oporo z električno masažno funkcijo.

Aktivni informacijski zaslon
Zna se prilagajati. Še posebej vam.

Merilnik števila vrtljajev motorja, merilnik hitrosti, števec prevoženih kilometrov – opcijski aktivni informacijski zaslon (serijsko za izvedbo Highline) vam vedno zagotavlja popoln pregled nad navedenimi in še številnimi drugimi informacijami. In kar je najboljše: za prikaz na sredini zaslona lahko izberete tiste podatke, ki so v danem trenutku za vas najpomembnejši.

Projicirni zaslon. Vse pod nadzorom. In cilj pred očmi.

Vedno optimalno obveščeni in ves čas osredotočeni na cesto: opcijski projicirni zaslon se ob pritisku na gumb dvigne iz armaturne plošče in vse pomembne informacije, kot so hitrost, navigacijski podatki in prometni znaki, prikaže v voznikovem neposrednem vidnem polju.

Tehnologija.

Prepričljive prednosti sodobnih motorjev za Tiguan so varčnost, prožnost in moč. To je natanko tisto, kar potrebujete, če se radi vozite in ste veliko na poti, vendar pa ne želite imeti visoke porabe.

Izbira voznega profila

Pravi pristop. V vseh situacijah.

S to opcijo lahko vedno izberete optimalni vozni profil: Normal, Eco, Sport, Comfort ali Individual. Skladno z nastavljenim profilom se karakteristika motorja in menjalnika ter delovanje določenih asistenčnih sistemov prilagodita trenutnim pogojem.

Več informacij

4MOTION

Ne izgubite tal pod nogami.

Se tudi na mokri podlagi in na slabo vzdrževanih cestah ne želite odpovedati odlični vlečni sili? Z opcijskim stalnim štirikolesnim pogonom 4MOTION vam je ta zagotovljena domala povsod.

Več informacij

Motorji

Večja učinkovitost.

Ne glede na to, ali se boste odločili za bencinski ali dizelski motor: vsi motorji za Tiguan se ponašajo z visoko učinkovitostjo in vsestransko funkcionalnostjo.

Več informacij

4MOTION Active Control

Usklajenost.

Povsem vseeno je, ali se podajate na hitro cesto ali na zasneženo cestišče - z opcijskim sistemom 4MOTION Active Control so vam na voljo posebni vozni profili, prilagojeni najrazličnejšim voznim situacijam.

Več informacij

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen