Meni
Zapri meni
Zapri
Cena od (vklj. z DDV)
22.638,-
Moč motorja (kW)
81 - 110
kW
Moč motorja (PS)
110 - 150
KM
Poraba goriva
5,4 - 6,4
l/100 km
Emisije CO₂
123 - 145
g/km

Samosvoj. Dan za dnem.

Taigo. Za vse, ki sami ustvarjajo trende. Ki se ne pustijo spremeniti, pač pa raje spreminjajo sami. Ki nimajo le občutka za slog, pač pa tudi svojstven značaj. In ki celo v vsakdanjiku vedno najdejo kaj izjemnega.

Taigo ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

R-Line

Z opremo R-Line športni značaj modela Taigo dobi še večjo izrazno moč.

Več o zunanjem dizajnu

Digitalni kombinirani instrument

Vse ključne informacije na zaslonu, ki omogoča individualno konfiguriranje.

Več o notranjosti

App-Connect 1,2

Svoj pametni telefon lahko povsem preprosto uporabljate tudi med vožnjo. In za to sploh ne potrebujete kabla. 

Več o funkciji App-Connect

Konfigurirajte vaše vozilo Taigo

Svoje izbrano vozilo Taigo lahko konfigurirate po svojih željah in potrebah. V prvem koraku izberite linijo opreme, barvo in platišča. V drugem koraku lahko svoje vozilo Taigo opremite z ustrezno notranjostjo, asistenčnimi sistemi in dodatno opremo.

Zunanji dizajn

R-Line

Izrazito športen

Taigo R-Line vsem športnim navdušencem ponuja kakovostno in privlačno zasnovano opremo, ki zagotavlja visoko raven udobja in se ponaša z napredno tehnično zasnovo. Rezultat sta markantna zunanjost in notranjost.

Več o izvedbi R-Line

Paket s kontrastno streho

So vam všeč vznemirljivi kontrasti?

Taigo pod eno streho združuje kompaktne mere in enkraten dizajn, ki je odraz vaših individualnih želja. Kaj če bi se na primer odločili za črno streho in skupaj z njo za črno lakirani ohišji zunanjih ogledal? Paket je na voljo za izvedbo Style, vključuje pa tudi zatemnjena stekla od B-stebričkov naprej. 

Sprednji del

Nov obraz

Že na prvi pogled je jasno, da Taigo stavi na športnost in najsodobnejše tehnične rešitve. Še posebej privlačna posebnost zunanjosti je linijska LED-osvetlitev, ki se ob Volkswagnovem znaku razteza prek celotne širine sprednjega dela in povezuje matrična LED-žarometa IQ.LIGHT*, ki blestita z markantno svetlobno grafiko. Meglenki sta vgrajeni na zunanjih straneh širokega odbijača.

*  Dodatna oprema za izvedbo Life, serijska oprema za izvedbi Style in R-Line.

Zadek

Ekspresiven v vseh pogledih

Športno zasnovo ima tudi poševni zadek s sodobno svetlobno grafiko zadnjih luči. Ob pogledu od zadaj je kupejevska oblika še posebej izrazita zaradi ozkih temno rdečih zadnjih LED-luči z neprekinjenim svetlobnim pasom. Pri tem celotna zasnova - od markantnega roba strehe do dinamičnega spodnjega dela odbijača - jasno razkriva, da boste v novem Taigu kaj hitro pozabili na monotoni vsakdanjik.

Svetlobna projekcija

Osvetlitev za več udobja

Za nepozaben vtis nedvomno potrebujemo pravo osvetlitev. In ta je pri novem Taigu serijska že od izvedbe Life naprej. Tako se na tla ob vozilu projicira posebna svetlobna animacija, ki poenostavi vstopanje, pot do hišnih vrat oz. do vozila pa osvetlita funkciji Coming Home in Leaving Home.

Notranjost

Digitalni kombinirani instrument

Ključne informacije v neposrednem vidnem polju

Na cesti je še kako pomembno, da imamo ves čas pregled nad najpomembnejšimi informacijami. Serijski digitalni kombinirani instrument na visokoločljivostnem, 20,32 cm velikem barvnem zaslonu prikazuje klasične vsebine, kot sta merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov. Pri opcijski različici Digital Cockpit Pro lahko prikaze na 26,04 cm velikem zaslonu prilagajate individualnim željam. Tako lahko na primer aktivirate optični prikaz vgrajenih asistenčnih sistemov ali izberete kombinacijo navigacijskega zemljevida in multimedijskih podatkov - vse to s privlačnimi grafikami in animacijami.

Notranjost

Privlačno inovativna

Notranjost Taiga je nedvomno nadvse vabljiva. Že serijsko je opremljena s kakovostno armaturno ploščo, katere površina je zelo prijetna na otip, za izvedbo Style pa so poleg tega na voljo barvni dekorativni elementi. Od izvedbe Life naprej lahko tudi na zadnji sedežni klopi napolnite baterijo svojih naprav prek USB-vmesnika v sprednjem sredinskem naslonu za roke. Poleg tega tudi usnjen večfunkcijski volan (serijsko na voljo od izvedbe Life naprej) jasno ponazarja, da je v tem avtomobilu vse osredotočeno na optimalno povezljivost.

Stilski paket Visual Green

Poživite notranjost z barvami

Bi radi popestrili svoj svet z barvami? S stilskim paketom Visual Green dobi notranjost izrazito svežo podobo. Paket namreč vključuje notranje elemente v svetli keramično sivi barvi in trendovske dekorativne elemente v izvedbi Visual Green. Na sedežnih prevlekah Tracks unikatno barvno zasnovo zaokrožajo zeleni okrasni šivi. 

Ambientna osvetlitev

Naj se armaturna plošča predstavi v novi luči

Izvedbi Style in R-Line sta serijsko opremljeni z belo ambientno osvetlitvijo, ki posredno osvetljuje sprednje vratne kljuke, vratne dekorativne elemente in armaturno ploščo ter v notranjosti vozila ustvarja nadvse prijetno vzdušje. A razvajanja za oči s tem še ni konec. Od izvedbe Life naprej so namreč opcijsko na voljo bralne LED-lučke. Pri izvedbah Style in R-Line vstopanje poenostavlja serijska LED-osvetlitev prostora za noge.

Air Care Climatronic

Prava temperatura za vse

Sopotnikom je prevroče? Vas pa zebe? Z 2-conskim uravnavanjem lahko voznik in sovoznik neodvisno drug od drugega nastavljata želeno temperaturo za svojo stran vozila. Še več zmore klimatska naprava Air Care Climatronic (serijsko na voljo od izvedbe Life naprej), ki jo je mogoče intuitivno upravljati prek površin, občutljivih na dotik. Čim bolj počasi vozite, tem bolj tiho deluje ventilator. Poleg tega se ob vklopu čiščenja stekel ali aktiviranju vzvratne prestave avtomatsko vključi zaprto kroženje zraka, da neprijetne vonjave ostanejo zunaj vozila. V Taigu je torej vedno poskrbljeno za optimalno klimo.

Variabilno prtljažno dno

Natovarjanje je lahko povsem preprosto

Taigo kljub kompaktnim meram ponuja osupljivo veliko prostora. In ker je seveda pomembno, da tega lahko optimalno izkoristite, variabilno prtljažno dno zagotavlja maksimalno prilagodljivost. Tako je na primer spodnji rob prtljažnika lahko povsem poravnan s prtljažno površino, kar občutno poenostavlja raztovarjanje in natovarjanje: prtljago preprosto dvignete do roba prtljažnika in jo nato samo še potisnete v prtljažnik. Pri tem vas ne bo prav nič oviral globokotonski zvočnik*, ki je na voljo kot dodatna oprema. Vgrajen je namreč v vdolbini za rezervno kolo in zaradi njega prostornina prtljažnika ni nič manjša.

* Sestavni del opcijskega avdiosistema BeatsAudioTM.

Ustvarite si svojo sliko o Taigu

Udobje

App-Connect

Vaš pametni telefon vam lahko ponudi še več.

Za preprosto uporabo aplikacij in razpoložljivih vsebin je opcijsko na voljo vmesnik App-Connect.3,4 Z njim se glasba, novice, zemljevidi ali zvočne knjige s telefona prenesejo na zaslon infotainment sistema, kjer jih lahko nato upravljate v svojem vidnem polju. Za povezavo s pametnimi telefoni so na voljo dve tehnologiji: Apple CarPlay in Google Android Auto. Še posebej priročna je uporaba tehnologij v povezavi z opcijskima navigacijskima sistemoma Discover Media in Discover Pro5 ter z radiom Ready 2 Discover6 možnosti brezžične vzpostavitvi povezave. Vmesnik App-Connect lahko kupite in aktivirate tudi naknadno v trgovini In-Car7 v vašem avtomobilu. 

Več o App-Connectu 

 

Brezžično polnjenje

Nimate polnilnega kabla? To ni več problem.

Imate kabel za polnjenje pametnega telefona vedno pri sebi, če bi se slučajno izpraznila baterija? V novem Taigu ga ne boste več potrebovali. Pametni telefon preprosto položite v sprednji predal, v katerem se napolni indukcijsko. Pogoj za to je, da telefon podpira Qi-standard in da ste od izvedbe Life naprej izbrali ustrezno dodatno opremo.

Panoramsko dvižno-pomično strešno okno

Nebeški razgled

Od izvedbe Life naprej je opcijsko na voljo panoramsko dvižno-pomično strešno okno z električnim upravljanjem. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. In možnost, da se sproščeno predajate sončnim žarkom in uživate v svežem zraku. Strešno okno pri tem lahko samo privzdignete ali pa povsem odprete. Kadar sonce sveti premočno, se kot nadvse učinkovita rešitev izkažeta zatemnjeno steklo in kakovosten senčni rolo. 8

Keyless Access

Taigo, odpri se!

Odslej vam ne bo več treba iskati po žepu ali torbici, da bi našli ključ svojega avtomobila: če ga imate pri sebi in od svojega Taiga niste oddaljeni več kot 1,5 m, opcijski sistem avtomatsko odklene vrata in pokrov prtljažnika.9 Tudi zagon motorja je mogoče izvesti brez ključa. Zanj zadostuje pritisk na tipko. Če se bo kdaj zgodilo, da sistem Keyless Access10 ne bo deloval, bo razlog za to povsem preprost: pozabili ste ključ. Morda na kuhinjski mizi?

Še več o Taigu:

Prepriča z udobnimi, varnimi in sodobnimi funkcijami.

Izvedbe

Life
Od 22.638,-
Style
Od 24.644,-
R-Line
Od 25.114,-
Life
Od 22.638,-
Style
Od 24.644,-
R-Line
Od 25.114,-

Taigo Life

81 kW
(110 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 5,4 - 6,4 l/100 km
Emisije CO₂: 123 - 145 g/km
 • Aluminijasta platišča Belmopan 16''
 • Asistenca Travel Assist
 • Avtomatsko klimatska naprava Climatronic
 • Črne strešne letve
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View
 • Parkirni sistem ParkPilot
 • Radio Ready 2 Discover z 8'' barvnim zaslonom
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje
Konfiguriraj

Taigo Style

81 kW
(110 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 5,5 - 6,4 l/100 km
Emisije CO₂: 124 - 145 g/km
 • Aluminijasta platišča Aberdeen 17''
 • Ambientna osvetlitev
 • Asistenca Travel Assist
 • IQ. Light LED matrični žarometi
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View
 • Osvetljena letev med sprednjima žarometoma
 • Parkirni sistem ParkPilot
 • Radio Ready 2 Discover z 8'' barvnim zaslonom
Konfiguriraj

Taigo R-Line

81 - 110 kW
(110 - 150 KM)
Ročni menjalnik / Avtomatski menjalnik
Bencin
Poraba goriva: 5,5 - 6,4 l/100 km
Emisije CO₂: 125 - 145 g/km
 • Aluminijasta platišča Valencia 17''
 • Ambientna osvetlitev
 • Asistenca Travel Assist
 • Črne strešne letve
 • IQ. Light LED matrični žarometi
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View
 • Osvetljena letev med sprednjima žarometoma
 • Radio Ready 2 Discover z 8'' barvnim zaslonom
 • Sprednji in zadnji odbijač v R dizajnu
Konfiguriraj
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.