Meni
Zapri meni
Zapri

22.7.2022 Oliver Blume bo nasledil Herberta Diessa na mestu predsednika uprave koncerna Volkswagen

Nadzorni svet družbe Volkswagen AG je Oliverja Blumeja imenoval za predsednika uprave koncerna.

 

Wolfsburg (Nemčija), 22. julij 2022 - Nadzorni svet družbe Volkswagen AG je na današnji seji Oliverja Blumeja imenoval za predsednika uprave koncerna. Blume bo ta položaj prevzel s 1. septembrom 2022, hkrati pa bo obdržal funkcijo predsednika uprave družbe Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, ki jo bo opravljal tudi po morebitni prvi javni ponudbi delnic. Herbert Diess bo istočasno sporazumno prenehal opravljati funkcijo predsednika uprave.

Predsednik nadzornega sveta Hans Dieter Pötsch se je Herbertu Diessu zahvalil v imenu celotnega nadzornega sveta: "Herbert Diess je imel ključno vlogo pri preoblikovanju podjetja, tako v času, ko je bil predsednik uprave znamke Volkswagen, kot tudi kot predsednik uprave koncerna. Koncern in njegove znamke so pripravljeni na prihodnost, večji pa sta tudi njihovi inovativnost in profitabilnost. Gospod Diess je prepričljivo dokazal, kako hitro in dosledno zna izvajati daljnosežne procese preoblikovanja. Pri tem podjetja ni le vodil skozi izjemno težke razmere, temveč ga je tudi temeljito strateško preoblikoval." 

Po mnenju nadzornega sveta je Diess predvsem dal številne pobude za produkte, na novo je usmeril razvoj produktne palete in sprejel jasno usmeritev v elektromobilnost. Začeti so bili pionirski koncepti tehno­loških platform, kot na primer nedavno za baterijske celice in storitve mobilnosti. Njemu gredo zasluge za organizacijsko preoblikovanje koncerna z bolj samostojnimi regijami, uvedbo skupin po znamkah in modelskih serij ter kadrovsko preoblikovanje najvišjega vodstva in uprav posameznih znamk. Poleg tega je bila pospešena usmeritev koncerna na kapitalski trg in zagotovljena varna prihodnost osrednjih lokacij koncerna. 

Nadzorni svet je na današnji seji tudi sklenil, da bo direktor financ v koncernu Arno Antlitz dodatno prevzel funkcijo operativnega direktorja (COO) in tako pomagal Blumeju pri vodenju operativnega poslovanja. 

Oliver Blume, rojen v Braunschweigu, se je koncernu Volkswagen pridružil leta 1994. Od takrat je zasedal vodilne položaje pri znamkah AUDI, SEAT, Volkswagen in Porsche. Od leta 2015 je predsednik uprave družbe Porsche, od leta 2018 pa član uprave koncerna. "Oliver Blume je svoje operativne in strateške sposobnosti dokazal na različnih funkcijah v koncernu in pri več znamkah. Sedem let je družbo Porsche AG zelo uspešno vodil na gospodarskem, tehnološkem in kulturnem področju. Po mnenju celotnega nadzor­nega sveta je zdaj prava oseba za najvišji položaj, ki se bo še bolj osredotočila na usmerjenost k strankam ter pozicioniranje znamk in produktov," je pojasnil Pötsch. Blume bo tudi v prihodnje s celotno upravo spodbujal preoblikovanje koncerna - s kulturo vodenja, ki v središče postavlja timsko delovanje.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen