VW Touareg: ACC & Front Assist

 

V cestnem prometu ste lahko bolj sproščeni, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga opcijski sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

ACC meri oddaljenost in relativno hitrost spredaj vozečih vozil. Opremljen je s senzorjem, ki zaznava promet v območju pred vozilom. V kolonah in zastojih sistem samodejno zavira vozilo do zaustavitve. V okviru sistemskih omejitev lahko ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 250 km/h.

 

Kako deluje

Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je hitro in močno zaviranje. V tovrstnih situacijah vozniku potrebno podporo zagotavljata sistem za nadzor prometa Front Assist in mestna funkcija zaviranja v sili, ki sta na voljo skupaj s sistemom ACC. Če Front Assist v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, voznika na to opozori z akustičnim in optičnim signalom, poleg tega pa pripravi zavorni sistem na morebitno zaviranje. V primeru, ko kljub temu še naprej preti nevarnost trčenja, sistem avtomatsko zavira, s čimer zmanjša naletno hitrost. Tudi ko voznik zavira sam, mu Front Assist pomaga in poskrbi, da je - če je to potrebno - na voljo maksimalna zavorna moč.

Mestna funkcija zaviranja v sili je dodatna funkcija sistema Front Assist, ki zagotavlja pomoč med mestno vožnjo s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. Ob zaznavi ovire avtomatsko zavira, s čimer lahko omili posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

 

Kako deluje

Zapri

Touareg Pripravljen na vse.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj