Meni
Zapri meni
Zapri

Touareg R eHybrid

 

Prihodnost je najmočnejše gonilo

Moč, uspeh in zmogljivost v današnjem času definira predvsem odgovorno ravnanje. Novi Touareg R eHybrid s priključnohibridno tehnologijo je najmočnejši Volkswagen vseh časov. Sledi rekorderju, popolnoma električnemu dirkalniku ID.R, in z dirkalne steze na cesto prenaša absolutno zmogljivost s predanostjo in motošportom v krvi.

Touareg R ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

E-Mode

V režimu E-Mode je z izključno električnim pogonom mogoče prevoziti povprečne vsakodnevne razdalje.

Več o zmogljivosti in opremi

Innovision Cockpit

Pogled v prihodnost z inovativnim zaslonom brez tipk in gumbov – digitalna izkušnja.

Več o naprednih tehnologijah

R-dizajn

Z novo zasnovo odbijačev in elegantnimi črnimi elementi, kot so mreža hladilnika ali okrasne letve, je dizajn izrazito športen.

Več o R-dizajnu

Zmogljivost

E-Mode

Prihodnost je električna

Vožnja z novim paradnim konjem: elegantna, skoraj neslišna in z ničelnimi lokalnimi emisijami v mestih, energična in dinamična zunaj mest. Če je baterija dovolj napolnjena, lahko motor vedno zaženete v električnem režimu E-Mode in vozite do hitrosti 135 km/h. V hibridnem načinu se optimizira vzporedno delovanje motorja z notranjim zgorevanjem in električnega pogona, še posebej, če je aktivirano vodenje do cilja.

Pogon in 4MOTION

Najmočnejši Volkswagen vseh časov

Srce vozila je pogon eHybrid: turbomotor V6, elektromotor in v dno prtljažnika vgrajena litij-ionska baterija z neto kapaciteto 14,3 kWh. Za prenos moči skrbi 8-stopenjski avtomatski menjalnik s tiptronicom. Idealno povezavo med avtomobilom in cesto omogoča serijski sistem štirikolesnega pogona 4MOTION. Prek sistema 4MOTION Active Control lahko različni vozniki individualno izbirajo in menjavajo vozne profile.

Pospeševanje

R kot razburljiva dinamika

Funkcija 'kickdown' vedno aktivira turbomotor V6, ki mu po potrebi na pomoč priskoči popolnoma električna funkcija 'boost'. In če zmogljivosti pretvorimo v matematični izraz: maksimalna sistemska moč 340 kW (462 KM) [DIS_763] plus maksimalni sistemski navor 700 Nm je enako maksimalno razburljiva dinamika.

R-dizajn

Zunanjost

Novi obraz zmogljivosti

Bleščeča in nedvomno markantna - lazuritno modra barva laka je sinonim za Volkswagen R. Novo zasnovana odbijača ter elegantni črni elementi, kot so mreža hladilnika, odprtine za zajemanje zraka, okrasne letve in ohišji zunanjih ogledal, izžarevajo športnost. Celo okrasne letve na sprednjih blatnikih in vratih so novi obraz zmogljivosti. Pika na i je logotip R na mreži hladilnika in na zadnjem pokrovu, s katerim je najmočnejši Volkswagen vseh časov jasno prepoznaven že na prvi pogled.

Platišča

Zadetek v črno

Podobo modela optimalno zaokrožajo športna platišča: Touareg R je serijsko opremljen s poliranimi 20-palčnimi aluminijastimi platišči Braga v črni ali sivi barvi. Opcijsko so na voljo 21-palčna aluminijasta platišča Suzuka v črni ali sivi barvi s polirano površino. Še posebej privlačna posebnost v ponudbi dodatne opreme so ekskluzivna 22-palčna aluminijasta platišča Estoril s 5-krakim Y-dizajnom v črni barvi.

Notranjost

Športen ambient

Naj vaš Touareg R dobi izrazitejšo osebno noto. Med 30 različnimi barvami izberite ustrezno barvo ambientne osvetlitve in notranjost potopite v individualno svetlobo - npr. s sijočimi modrimi svetlobnimi robovi na armaturni plošči, sredinski konzoli in vratih za še posebej športen videz. Še ena posebnost ponudbe je opcijsko naravno usnje Puglia, ki je strojeno z ekstraktom oljčnih listov. Med elegantne detajle sodijo športni prešiti karo vzorec, ki se pojavi tudi na vratnih oblogah, in všiti robovi v sepang modri barvi na stranicah sedežev. Serijsko vas v notranjosti pričakujejo ergonomski sedeži Comfort, oblečeni v usnje Vienna s sivimi okrasnimi šivi, ter aluminijasti dekorativni elementi Silver Wave.

Tehnologija

IQ.Light

Blesteča podoba brez bleščanja

Med vožnjo po mestu, ponoči po regionalni cesti ali v slabem vremenu po avtocesti: opcijski matrični LED-žarometi IQ.LIGHT prilagajajo jakost in dolžino svetlobnega snopa LED-segmentov spreminjajoči se prometni situaciji. S sistemom Dynamic Light Assist svetloba tudi pri vključenih dolgih lučeh ne slepi drugih udeležencev v prometu. Ceste so bolje osvetljene, moteči odsevi osvetljenih znakov pa so stvar preteklosti. Vaš Touareg R tako zažari v pravem pomenu besede.

Innovision Cockpit

Upravljalna centrala brez stikal

Digitalni kombinirani instrument skupaj z zaslonom infotainment sistema tvori usločeno stekleno površino: serijsko armaturno ploščo Innovision Cockpit. Z 31,2 cm velikim digitalnim kombiniranim instrumentom in 38,1 cm velikim zaslonom na dotik je upravljanje infotainment sistema kar se da preprosto.

Športni večfunkcijski volan

Za krmilom zmogljivosti

Model R je opremljen z najnovejšo generacijo športnega večfunkcijskega volana, ki je oblečen v perforirano usnje. Njegova posebnost so poleg tega logotip R, upravljanje na dotik, obvolanski prestavni ročici, tipka opcijskega sistema Travel Assist in ogrevanje volana.

Še več o novem Touaregu R:

Kaj še odlikuje novega Touarega R? Odkrijte tukaj.

Dodatne funkcije

Asistenčni sistemi

Nazaj na pregled

Navigacija

Nazaj na pregled

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.