VW Tiguan 2016:varnost in udobje

Serijsko so na voljo čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika, stranski varnostni blazini, varnostni blazini za glavo in kolenska varnostna blazina za voznika.Za doplačilo je stranski varnostni blazini in varnostni blazini za glavo mogoče naročiti tudi za zadnji del potniške kabine.

Serijska asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist vas v okviru sistemskih omejitev s korekturnim posegom na volanu opozori, če preti nevarnost, da boste z vozilom nenadzorovano zapeljali z voznega pasu.

Tudi sistem za nadzor prometa Front Assist s funkcijo za prediktivno zaščito pešcev je pri Tiguanu že serijski.Če v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje, vam lahko pomaga skrajšati zavorno pot.

Inteligentna varnostna rešitev je proaktivni sistem za zaščito potnikov (pri določenih izvedbah na voljo kot dodatna oprema).V okviru sistemskih omejitev lahko prepozna nevarne situacije in avtomatsko izvede preventivne ukrepe - na primer zategne voznikov in sovoznikov varnostni pas.

Na daljših vožnjah vas lahko asistenca za zaznavanje utrujenosti voznika v okviru sistemskih omejitev opozori na nevarnost prekomerne utrujenosti.Od hitrosti 65 km/h naprej na osnovi posebnega algoritma spremlja dejavnike, kot sta vrtenje volana in pritiskanje na pedale, pri čemer upošteva tudi čas dneva in trajanje vožnje.Če zazna odstopanja od običajnega načina vožnje, vas z akustičnim in optičnim signalom opozori na možnost prekomerne utrujenosti, in s prikazom ustreznega simbola v kombiniranem instrumentu priporoči postanek.

Kombinirana poraba goriva in izpusti CO2: 9,4-3,8 l/100 km in 196-0 g/km, emisijska stopnja: EURO 6. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na  https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Zapri meni
Zapri

Naredi vtis. Ne le s svojim videzom. Tiguan

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen