Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Zapri meni
Zapri

Za natančnejše parkiranje Tiguan z asistenco za manevriranje s prikolico Trailer Assist¹⁾

 

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist

Manevriranje brez obupavanja.

Inteligentna asistenca za manevriranje s prikolico

Pri vzvratni vožnji s prikolico morajo predvsem manj izkušeni vozniki najprej dobro premisliti, kako bodo zapeljali natanko tja, kamor želijo. Manevriranje lahko za nevajene postane preizkus potrpežljivosti, saj se prikolica ne odziva vedno tako, kot bi morda pričakovali – smer zasuka volana je med drugim zrcalna glede na smer vožnje prikolice. Za natančno vzvratno vožnjo je odločilno pravilno sukanje volana, ki ga lahko prepustite opcijski asistenci za manevriranje s prikolico Trailer Assist.

Preprosto intuitivno

Najprej prestavite v vzvratno prestavo, pritisnite tipko parkirnega sistema in s stikalom za nastavljanje zunanjih ogledal določite kot in smer, v katero naj zavije prikolica. Vaš Volkswagen nato avtomatsko zavija, medtem ko vi še naprej skrbite za prestavljanje, pospeševanje in zaviranje. Pri tem je pomembno, da ves čas budno spremljate dogajanje v okolici, saj se le tako lahko nemudoma odzovete, če se razmere spremenijo. Celo izkušeni vozniki bodo navdušeni, ko bodo videli, kako preprosto je mogoče na ta način vzvratno parkirati prikolico.

Več o Tiguanu

Več informacij o Volkswagnovem vznemirljivo inovativnem športnem terencu.