T-Roc vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje.

Če vozila, ki se vam približuje od zadaj, v zunanjih ogledalih ter v notranjem vzvratnem ogledalu ne vidite, potem se nahaja v mrtvem kotu in predstavlja tveganje za nezgodo. Pri menjavi voznega pasu si lahko pomagate s preizkušenim bočnim pogledom, za varnost pa odslej dodatno skrbi še opcijski senzor za mrtvi kot² (serijsko od izvedbe Sport dalje). Ta vas že od hitrosti 15 km/h naprej lahko opozori¹ na nevarnost z vklopom LED-lučke v zunanjem ogledalu vašega T-Roca. Če kljub opozorilu vključite smernike, lučka zasveti z večjo svetilnostjo in začne utripati hitreje, s čimer jasno sporoča, da je sistem v mrtvem kotu zaznal vozilo. V kombinaciji s serijsko asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist lahko senzor za mrtvi kot v okviru sistemskih omejitev pri menjavi voznega pasu opozori¹ na nevarnost trčenja celo s korekturnim posegom v krmiljenje.

Asistenca za odparkiranje² vam¹ pomaga pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. S senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom .Če zazna, da se vam s strani približuje drugo vozilo, kolesar ali pešec, vas na nevarnost trčenja opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu infotainment sistema. Seveda se lahko zgodi, da se ne odzovete pravočasno. V tem primeru lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

V okviru sistemskih omejitev.

Na voljo pozneje.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Zapri meni
Zapri

Prirojena samozavest. Novi T-Roc.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen