Vedno z vami. Za večjo varnost.

Sistem za klic v sili eCall.

Sistem za klic v sili eCall vam pomaga v kritičnih situacijah. Avtomatsko ali ročno ob pritisku na tipko se namreč vzpostavi povezava s centrom za klice v sili. Če vaše vozilo zazna nezgodo, sistem eCall samodejno vzpostavi povezavo z lokalnim centrom za obveščanje in posreduje pomembne informacije, ugotovljene v okviru sistemskih omejitev (npr. točno lokacijo in informacije o vozilu), da tako zagotovi hitro medicinsko pomoč. Sistem za klic v sili eCall vas nenehno obvešča o trenutnem statusu opravljenega klica v sili.

Serijski šesti čut.

Lane Assist.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist lahko od hitrosti 60 km/h naprej prepozna, da bo voznik nenamerno zapeljal s svojega voznega pasu.* S korekturnim posegom v krmiljenje lahko voznikovo pozornost usmeri nazaj na dogajanje v prometu.*

 

* V okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

Varnostna razdalja rešuje.

Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo zaznavanja pešcev.

Sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo zaznavanja pešcev lahko pri nevarnosti naleta zmanjša silovitost trčenja ali v idealnem primeru trčenje celo prepreči.* Med vožnjo lahko zazna pešce in vozila na cestišču ter v kritičnih situacijah pravočasno opozori voznika. Če se ta ne odzove, lahko sistem poskrbi za zaviranje v sili.*

 

* V okviru sistemskih omejitev.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri
Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen