Pogovor z Erwinom Neuwirthom:

Pobudniku srečanja GTI

Spraševalec: Vsako leto se ob Vrbsko jezero odpravi več kot 100.000 obiskovalcev. G. Neuwirth, kako se ob tem počutite vi kot pobudnik?

Neuwirth: Nekoliko me spominja na tisti občutek, ko imaš otroka. Takrat sem pomagal pri njegovem rojstvu. Naredil je prve korake, se včasih tudi spotaknil, a je zrasel. In danes lahko z veseljem rečem: Dobro se je razvil.

Spraševalec: Kako ste prišli na idejo, da bi prav ob Vrbskem jezeru organizirali srečanje voznikov GTI-ja?

Neuwirth: Ključna je bila strast do tega novega avtomobila. Nečesa podobnega še ni bilo in v naših očeh je Golf GTI žarel! Takrat sem imel lokal v Ribnici in med vožnjami vzdolž mirno nabrežje sem dojel mikavno nasprotje med spokojnostjo jezera in močnim vozilom. To me je na koncu pripeljalo do dejanske ideje. Ko so vozila GTI 1. junija 1982 prvič pripeljala v Ribnico ob Vrbsko jezero, je bil to nepozaben trenutek.

Spraševalec: Od majhnega srečanja komajda 100 ljubiteljev do velikega dogodka - ste takrat lahko predvideli takšen uspeh?

Neuwirth: Ne takoj. Na tretje srečanje je prišlo že skoraj 1000 avtomobilov in zanimanje privržencev Golfa GTI se je samo še stopnjevalo. Med tem se je srečanje razvilo v medgeneracijski dogodek velikih razsežnosti za ljubitelje avtomobilov, lastnike GTI-jev in njihove simpatizerje, za mlade in družine. Trenutno je to največji dogodek leta v tej regiji. Blaženost in nasmeh na obrazih obiskovalcev pa sta ostala enaka. To je čudovito.

Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na https://www.volkswagen.si/wltp ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Tri črke. Eno jezero. Srečanje GTI

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen