Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

Čaka na vas: naslednja posodobitev programske opreme za vaš ID.

Začni video

S posodobitvijo programske opreme ID. 3.0 vam Volkswagen brezplačno zagotavlja nove funkcije in izboljšave. Veliko teh izboljšav temelji na povratnih informacijah in idejah, ki so jih posredovale stranke.

Je bil vaš ID. pri vašem partnerju Volkswagen že opremljen z novim 12-voltnim akumulatorjem n programsko opremo ID. 2.4? Če je temu tako, ste pripravljeni na naslednjo pomembno posodobitev, programsko opremo ID. 3.0.

Ponastavitev na predhodne različice programske opreme ni mogoča.

Zakaj namestiti posodobitev 3.0?

S posodobitvijo programske opreme vaš ID. pridobi nove funkcije in optimizacije, obenem pa je v skladu z najnovejšimi Volkswagnovimi digitalnimi dosežki. Posodobitev bo omogočila, da boste lahko uporabljali nove funkcije in aplikacije - preprosto brezžično.

 

Kako dobim posodobitev?

Da bi lahko prejeli brezžično posodobitev programske opreme ID. 3.0, morate imeti aktivno pogodbo We Connect Start 1.), uporabniški račun Volkswagen ID ter v vozilu nameščeno različico programske opreme ID. 2.4.

Ena posodobitev, dva dela

 

Posodobitev programske opreme ID. 3.0 poteka v dveh delih. Da bi prednosti programske opreme ID. 3.0 izkoristili v celoti, namestite 1. in 2. del posodobitve. Z brezžičnimi posodobitvami lahko svoj ID. posodobite takrat, ko vam ustreza. Pozorno preberite tudi navodila v »Opombah k izdaji« za vsak del posodobitve - te so prikazane v infotainment sistemu vozila ID. 

Je vaše vozilo ID. v spletnem načinu? 

Ali spletni način pomeni, da pošiljam oziroma delim podatke o svoji lokaciji?

ID. software 3.0 – kratek pregled

Tukaj najdete pregled funkcij, ki jih prinaša posodobitev programske opreme ID. 3.0*, in kako posodobitev izvesti.

Na povezavi pod vsakim razdelkom so na voljo podrobne informacije in filmčki z navodili.

Kaj prinaša posodobitev 3.0?

Tu boste našli podrobne informacije, fotografije in filmčke z navodili o tem, kaj vsebuje posodobitev programske opreme.

Več o vsebini

Kako namestim posodobitev 3.0?

Tukaj najdete podrobna navodila po korakih za namestitev 1. in 2. dela posodobitve 3.0.

Več o namestitvi

Imate vprašanja v zvezi s posodobitvijo?

Če imate vprašanja v zvezi s posodobitvijo, si oglejte razdelek s pogosto zastavljenimi vprašanji.

Več o pogosto zastavljenih vprašanjih

Programska oprema ID. 3.0 – kaj je posodobljeno?

Optimizirano polnjenje in upravljanje energije
 • Zmogljivost polnjenja

 • Preoblikovan meni polnjenja
 • Način vzdrževanja baterije
 • Načrtovalec poti e-Route v navigacijskem sistemu3.)
 • Ponastavitev izračuna dosega
 • Tehnologija Car2X
 • Zasebnost pri upravljanju uporabnikov

Več o optimiziranem polnjenju in upravljanju energije

Izboljšana navigacija
 • Navigacija po voznih pasovih

 • Spletno iskanje posebnih ciljev v navigacijskem sistemu

Več o izboljšani navigaciji

Udobje
 • Izboljšan virtualni prikazovalnik z razširjeno resničnostjo3.)

 • Izboljšave sistema ID.Light

 • Upravljanje uporabnikov

 • Glasovno upravljanje in spletno glasovno upravljanje

Več o udobju

 

Aplikacije in funkcije In-Car
 • Izboljšanje aplikacije In-Car We Charge

 • Aplikacija In-Car »Igre«4.)

Več o aplikacijah in funkcijah In-Car

Več o mobilnih spletnih storitvah
 • We Connect ID. Aplikacija - Parkirna lokacija

 • We Connect ID. Aplikacija - Status vozila

 • We Connect ID. Aplikacija - Informacija o temperaturi

Več o mobilnih spletnih storitvah

Pogoj za posodobitev programske opreme 3.0: Programska oprema ID. 2.4

Preberite več o servisnem ukrepu menjave 12-voltnega akumulatorja s posodobitvijo programske opreme ID. 2.4. Preden lahko namestite programsko opremo ID. 3.0, je treba na lokaciji izbranega partnerja Volkswagen opraviti ta servisni ukrep.

Če želite izvedeti več o tem, kaj se posodablja, in kako se dogovoriti za sestanek z želenim partnerjem Volkswagen, kliknite na gumb.

 

Kaj vsebuje programska oprema ID. 3.0?

Brezžična posodobitev programske opreme ID. 3.0 brezplačno prinaša številne prednosti.

Več informacij o posodobitvi najdete na spodnjih povezavah:

Več o optimiziranem polnjenju in upravljanju energije

Več o izboljšani navigaciji

Več o udobju

Več o glasovnem upravljanju

Več o aplikacijah in funkcijah In-Car

Več o mobilnih spletnih storitvah

Optimizirano polnjenje in upravljanje energije

Zmogljivost polnjenja


Večje udobje in prihranek v času zaradi krajših postankov za polnjenje.

S programsko opremo ID. 3.0 se izboljša učinkovitost polnjenja visokonapetostnih baterij in prihrani čas.

Več o učinkovitosti polnjenja

 

Preoblikovan meni polnjenja

S programsko opremo ID. 3.0 so zahvaljujoč novi strukturi polnjenja nastavitve polnjenja bolj intuitivne in hitreje dostopne.

Poleg nove strukture je meni za polnjenje zdaj tudi samostojna ikona, ki je na voljo neposredno v glavnem meniju infotainment sistema.

Način vzdrževanja baterije

Funkcija za daljšo življenjsko dobo baterije.

»Način vzdrževanja baterije« je funkcija polnjenja za optimizacijo življenjske dobe visokonapetostne baterije v vašem vozilu ID. Če je način »Način vzdrževanja baterije« aktiviran, je zgornja meja polnjenja nastavljena na 80 %. Ta način je prijazen do baterije. »Način vzdrževanja baterije« je mogoče po potrebi razveljaviti (npr. med postopkom takojšnjega polnjenja). Za uporabo časovnika polnjenja lahko zgornjo mejo polnjenja trajno nastavite na 100 %.

Načrtovalec poti e-Route v navigacijskem sistemu

S programsko opremo ID. 3.0 načrtovalec poti eRoute v navigacijskem sistemu ID. Family samodejno načrtuje potrebne postanke za polnjenje med navigacijo in jih po potrebi samodejno prilagodi.

Z novo posodobitvijo je izboljšan algoritem za načrtovanje poti. Na voljo so tudi nove možnosti nastavitev, ki jih lahko prilagodite osebnim željam.

Poleg tega posodobljeni načrtovalec poti e-Route ponuja bolj intuitivne in jasnejše prikaze ter možnost iskanja polnilnih postaj s pomočjo filtrov, kot sta stanje razpoložljivosti polnilne postaje in možnost plačila z We Charge.

Ponastavitev izračuna dosega

S posodobitvijo programske opreme ID. 3.0 se pri ponastavitvi dolgoročnih podatkov o vožnji ponastavi tudi izračun dosega, tako da je prikazana vrednost, podobna kataloški.

Po izbiri gumba za ponastavitev se ponastavijo naučeni podatki o pretekli porabi za izračun dosega in dolgoročni podatki o vožnji.

 

 

Izboljšanje pretočnosti prometa: Tehnologija Car2X

Lokalno opozarjanje na nevarnost s tehnologijo Car2X vozilom omogoča, da neposredno komunicirajo med seboj in s svojim okoljem. Lokalno opozarjanje na nevarnosti vas na primer opozori na mesta okvar, prometne zastoje, delo na cesti in mesta nesreč, posebna vozila ter na nujno zaviranje, če pred vami stojijo vozila.

Funkcijo Car2X lahko uporabljate le, če jo aktivirate v nastavitvah vozila. Ko je funkcija aktivirana, vaše vozilo ID. prav tako sprejema in pošilja informacije drugim sodelujočim v Car2X. S programsko opremo ID. 3.0 je bil sistem infotainment posodobljen tako, da omogoča boljšo dostopnost do nastavitev zasebnosti za tehnologijo Car2X. 

Pogodba We Connect oziroma uporabniški račun Volkswagen ID nista potrebna.

Tehnologija Car2X – lokalno opozarjanje na nevarnost v prometu

Zasebnost pri upravljanju uporabnikov

Nastavitev spletnega načina v meniju zasebnosti

S to posodobitvijo programske opreme si lahko ogledate trenutno stanje zasebnosti, odprete nastavitve zasebnosti in si ogledate besedilo s podrobnimi informacijami o vsaki od nastavitev - vse to v Nadzornem centru. Uporabnik lahko svoje nastavitve prilagodi v infotainment sistemu in in jih - če je v vozilo prijavljen - tudi shrani.

Anonimni gostujoči uporabniki lahko na pozdravnem zaslonu izberejo tudi »Spletni način« ali »Način brez povezave« (s podatki o lokaciji ali brez njih).

Sami lahko izberete, katere podatke želite poslati ali deliti. Vse spletne storitve, ki niso združljive z vašimi nastavitvami zasebnosti, bodo v vozilu onemogočene.

Poleg tega lahko glavni uporabnik in gostujoči uporabniki prek seznama produktov v aplikaciji myVolkswagen App ali v brskalniku prek  myVolkswagen deaktivirajo storitve za vozilo, ki naj ne bi obdelovale osebnih podatkov - to zagotavlja, da komunikacijo preprečuje le zadevna storitev v vozilu (razen za zakonsko zahtevane funkcije, kot je eCall).

 

Izboljšana navigacija

Začni video

Navigacija po voznih pasovih

Funkcija navigacije po voznih pasovih vam omogoča, da ste ob aktivnem vodenju do cilja kos tudi kompleksnim situacijam na avtocestah. Sistem v ta namen v bližini avtocestnih razcepov in izvozov samodejno preklopi na pogled po voznih pasovih, pri čemer voznik prejme navodila za potrebno menjavo voznega pasu.

Ta funkcija je del navigacijskega sistema. Ta je na voljo v dodatnem paketu Infotainment.

Za spletne komponente navigacijskega sistema sta potrebna veljavna pogodba We Connect Plus in uporabniški račun Volkswagen ID.

 

Začni video

Spletno iskanje posebnih ciljev v navigacijskem sistemu

Storitev »Spletno iskanje posebnih ciljev« navigacijsko iskanje v vozilu dopolnjuje s spletno funkcijo. Ta uporablja obsežno spletno zbirko podatkov in optimiziran iskalnik. To omogoča hitrejše in natančnejše rezultate iskanja, ki so bolje razvrščeni.

Potrebna sta veljavna pogodba We Connect Plus in uporabniški račun Volkswagen ID.

Udobje

Izboljšan virtualni prikazovalnik z razširjeno resničnostjo


Z družino  ID. ste lahko osredotočeni na to, kar je res pomembno.

Z virtualnim prikazovalnikom z razširjeno resničnostjo, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko pomembne informacije prikažete neposredno v svojem vidnem polju. Zahvaljujoč tehnologiji razširjene resničnosti lahko neposredno na cesti, po kateri vozite, vidite navodila za pot oziroma smer, kamor morate zaviti. Tako boste na cilj prispeli bolj sproščeno.

S programsko opremo ID. 3.0 je virtualni prikazovalnik razširjene resničnosti izboljšan z dodatnimi informacijami glede dolgih razdalj, kot so opozorilo o stopnji napolnjenosti baterije (SOC) ter izboljšane informacije o poti in razdalji iz navigacijskega sistema, ki je na voljo kot del dodatne opreme. 

 

Izboljšave sistema ID. Light

Natančnejše informacije. Boljši nadzor.

ID. Light, ki je del serijske opreme vseh modelov Volkswagen ID., je trak luči na spodnjem delu vetrobranskega stekla. ID. Light omogoča dodaten vizualni prikaz informacij.

Več o Izboljšave sistema ID. Light 

 

Upravljanje uporabnikov

Volkswagen ID in upravljanje uporabnikov omogočata, da je v eno vozilo vpisanih več uporabnikov.

Vozila družine ID. so prej omogočala dve vlogi: primarni uporabnik in anonimni gost. S posodobitvijo programske opreme ID. 3.0 je na voljo dodatna vloga gostujočega uporabnika.

Potreben je uporabniški račun Volkswagen ID. 

Več o upravljanju uporabnikov

Spletni radio

Poslušajte najljubše postaje na poti: s spletnim radiem lahko prek spleta sprejemate radijske postaje in pretakate podcaste.

S to različico programske opreme je zdaj vključena tudi količina podatkov.

Potrebna sta veljavna pogodba We Connect Plus in uporabniški račun Volkswagen ID. 

Oglejte si filmček z navodili

Začni video

Vaš ID. vas bolje razume

Da bi vas vaše vozilo še bolje razumelo in z vami komuniciralo prek glasovnega upravljanja, je Volkswagen izboljšal glasovni vnos in izhod. V primerjavi z zadnjo različico programske opreme je odzivnost glasovnega upravljanja hitrejša, prav tako pa se je povečala kakovost odzivov. Vaše vozilo vas bo tako še bolje razumelo in komuniciralo z vami.

 

Glasovno upravljanje

Z glasovnim upravljanjem s spletnimi funkcijami lahko glasovno* upravljate številne funkcije infotainment sistema in vozila. ID. lahko tako razume svobodno oblikovana in bolj pogovorna vprašanja in ubeseditve. Interakcija se začne aktivacijsko frazo "Hello ID." ali z uporabo gumba na volanu.

S to posodobitvijo je odzivnost glasovnega upravljanja hitrejša, zanesljivost razumevanja ukazov pa večja.

Za spletne funkcije glasovnega upravljanja sta potrebna veljavna pogodba We Connect Plus in uporabniški račun Volkswagen ID. 

 

Aplikacije in funkcije In-Car

Izboljšanje aplikacije "We Charge"

Aplikacija In-Car »We Charge« v avtomobilu vam pomaga pri polnjenju. Z aplikacijo We Charge lahko na zemljevidu poiščete polnilne postaje v bližini svoje trenutne lokacije ali na cilju, nato pa vas aplikacija vodi do njih.

S to posodobitvijo lahko aplikacijo In-Car nadgradite s funkcijami, kot so statistični podatki o uporabi polnilnih postaj, napredne možnosti filtriranja in prikaz posebnih ciljev v okolici.

Uporabnik aplikacije In-Car lahko s to posodobitvijo posreduje povratne informacije o polnilnih postajah v obliki ocene z zvezdicami in sporoči težave. Poleg tega si lahko uporabniki za polnilne postaje ogledajo povprečne ocene z zvezdicami ter prijavljene in potrjene težave (npr. okvare).

Aplikacija »Igre«

Z aplikacijo In-Car »Igre« vam med čakanjem, na primer med polnjenjem, ne bo več dolgčas, saj In-Car vam in vašim sopotnikom ponuja številne zabavne igre. 

Na zaslonu infotainment sistema lahko igrate pasjanso, šah, iskanje skritih podob na slikah, iskanje besed ali novo igro »VW Go«.

Za prenos aplikacije v trgovini In-Car sta potrebna uporabniški račun Volkswagen ID in glavni uporabnik z veljavno pogodbo We Connect. Aplikacija In-Car »Igre« v vozilu ni vnaprej nameščena in jo lahko kupite v trgovini In-Car.

 

Več o mobilnih spletnih storitvah

Trenutno s svojim modelom ID. uporabljate We Connect Start. S to posodobitvijo lahko zdaj brezplačno prejmete naslednjo generacijo mobilnih spletnih storitev, ki jo sestavljata dva paketa: We Connect in We Connect Plus.

We Connect vključuje dodatne storitve, povezane z vozilom, na primer stanje vrat in luči, in je brez časovne omejitve. 

We Connect Plus med drugim vključuje novo spletno iskanje posebnih ciljev za navigacijo, Volkswagen pa krije tudi stroške prenosa podatkov za spletni radio. Paket We Connect Plus lahko po začetnem obdobju podaljšate proti plačilu.

 

We Connect ID. App – Parkirna lokacija

Storitev parkirne lokacije prikaže zadnjo preneseno lokacijo vozila na podlagi koordinat GPS. Na ta način je mogoče hitro najti vozilo in pot do njega, lokacijo pa je prek pametnega telefona mogoče deliti tudi z drugimi.

 • Preprosto lociranje vozila, na primer v mestih ali na velikih parkiriščih na podlagi natančnega naslova
 • Hiter dostop do vozila prek navigacije z uporabo aplikacije We Connect ID.
 • Jasen prikaz parkirne lokacije na zemljevidu, skupaj z datumom in uro parkiranja ter možno potjo do vozila
 • Voznik se ne spremlja stalno, saj se podatki prenesejo šele, ko je vozilo dokončno parkirano

Potrebni so veljavna pogodba We Connect, uporabniški račun Volkswagen ID  in aplikacija We Connect ID.

We Connect ID. App – Status vozila

S storitvijo statusa vozila lahko preverite, ali so okna in vrata vozila zaklenjena oziroma zaprta ter ali so parkirne luči ugasnjene.

Do podatkov o stanju vozila lahko dostopate prek aplikacije  We Connect ID. 

V aplikaciji si lahko ogledate naslednje podatke:

 • Status vrat, oken, sprednjih vrat in pokrova prtljažnika (odprto, zaprto)
 • Stanje parkirnih luči (parkirna luč na eni ali obeh straneh)
 • Stanje zaklepanja za celotno vozilo (odklenjeno, zaklenjeno)

We Connect ID. App – Informacija o temperaturi

Nizke temperature lahko vplivajo na zmogljivost baterije. Glede na vremensko napoved na lokaciji vozila in stopnjo napolnjenosti baterije lahko aplikacija We Connect ID.  svetuje predgrevanje ali polnjenje vaše visokonapetostne baterije. Pri tem vas bo aplikacija pozvala, da nastavite čas odhoda ali napolnite vozilo, da bi se izognili omejeni zmogljivosti baterije zaradi hladnega vremena.

Trenutno so podatki o temperaturi na voljo za modela ID.3 Pure (baterija 45 kWh/neto) in ID.4 Pure (baterija 52 kWh/neto).

Predpriprava

Najprej se prepričajte, da imate aktivno pogodbo We Connect Start.

Za uporabo mobilnih spletnih storitev Volkswagen je potrebna aktivna pogodba We Connect Start1.). Te storitve so za vas brezplačne.

Če že imate aktivno pogodbo We Connect Start in na svojem pametnem telefonu nameščeno aplikacijo We Connect ID., lahko naslednji korak izpustite.

1.     Na svoj pametni telefon prenesite brezplačno aplikacijo  We Connect ID. Odvisno od operacijskega sistema boste aplikacijo We Connect  ID. za Android ali iOS našli v trgovini App Store ali Google Play Store.

2.     Prijavite se v aplikacijo s svojim Volkswagen ID in dodajte svoje vozilo.

3.     Aktivirajte pogodbo We Connect Start. V ta namen upoštevajte navodila, prikazana v aplikaciji.

Kako lahko namestim programsko opremo ID. 3.0? 

Posodobitev poteka v dveh delih. Da bi prednosti programske opreme ID. 3.0 izkoristili v celoti, je pomembno, da namestite 1. in 2. del posodobitve.

S posodobitvijo programske opreme ID. 3.0 je zdaj mogoče dodajati dodatne uporabnike ter preklapljati med glavnim uporabnikom in drugimi uporabniki. Po namestitvi 1. dela posodobitve boste odjavljeni iz vozila. Za uporabo mobilnih spletnih storitev je potrebna prijava v infotainment sistem kot »glavni uporabnik«. 

Začni video

Pregled postopka: Posodobitev programske opreme ID. 3.0

Da bi brezžično prenesli programsko opremo ID. 3.0, v vozilu aktivirajte spletni način. Če je vozilo v spletnem načinu, se med vožnjo v ozadju prenesejo razpoložljive posodobitve. Ko bo programska oprema ID. 3.0 na voljo za namestitev, vas bo vaše vozilo ID. o tem obvestilo v infotainment sistemu. Za namestitev posodobitve sledite naslednjim korakom:

 1. Namestitev 1. dela - traja približno 6-8 ur (po namestitvi 1. dela je potrebna prijava v infotainment sistem kot glavni uporabnik).
 2. Namestitev 2. dela - traja približno 1,5 ure. Prejem 2. dela posodobitve lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov po namestitvi 1. dela.

 

Pomembno:

 • Med nameščanjem brezžičnih posodobitev lahko svoj ID odprete, vendar ga ni mogoče polniti ali zagnati.

 • Spletno glasovno upravljanje: Po namestitvi 1. dela brezžične posodobitve bo spletno glasovno upravljanje začasno na voljo le v angleščini in nemščini. Po namestitvi 2. dela brezžične posodobitve bodo znova na voljo jeziki, ki so bili na voljo pred posodobitvijo.

 • Z namestitvijo programske opreme ID. 3.0 bodo nekatere osebne nastavitve (npr. shranjene radijske postaje, nastavitve ogrevanja sedežev) povrnjene na privzete tovarniške nastavitve.

 • Ponastavitev na predhodne različice programske opreme ni mogoča.

Več odgovorov na pogosto zastavljena vprašanja o posodobitvi najdete v razdelku Pogosta vprašanja.

Postopek namestitve

Namestitev 1. del

Posodobitve, ki so na voljo, se samodejno prenesejo med vožnjo, če je vaš ID. v »Spletnem načinu«. Ko bo prenos končan, vas bo ID. obvestil, da je na voljo posodobitev sistema. Upoštevajte, da je programska oprema ID. 2.4 pogoj za samodejni prenos programske opreme ID. 3.0. 

Več o korakih namestitve

Po namestitvi 1. dela: Nastavite glavnega uporabnika

 • Na začetnem zaslonu vklopite možnost »Spletni način«.
 • Prijavite se kot glavni uporabnik prek ikone »Uporabnik«.
 • S pametnim telefonom skenirajte kodo, prikazano v infotainment sistemu vašega vozila, tako da v aplikaciji We Connect ID pritisnete gumb »Skeniraj kodo«.  Prijavite se lahko tudi z e-poštnim naslovom, povezanim z vašim računom We Connect, tako da v infotainment sistemu izberete možnost »Prijava z e-pošto«.

Da bi izkoristili dodatne spletne mobilne storitve, sledite naslednjim dodatnim korakom.

 • Pojdite v trgovino v infotainment sistemu. Tam boste lahko brezplačno prenesli We Connect in We Connect Plus
 • Oglejte si Obvestila in Pravilnik o zasebnosti ter se strinjajte z novimi Splošnimi pogoji poslovanja

Če nimate veljavne pogodbe We Connect ali We Connect Plus, jo lahko brezplačno kupite v trgovini In-Car v infotainment sistemu. Preverite, da so vaši osebni podatki pravilni in popolni.

Upoštevajte, da je treba aplikacijo We Charge po posodobitvi ponovno prenesti v trgovini.

Namestitev 2. del

Tako kot pri 1. delu posodobitve vas bo vaše vozilo ID. prek infotainment sistema obvestilo, kdaj je za namestitev na voljo naslednja posodobitev. Sledite istim korakom kot za 1. del.

Zdaj so vam na voljo nove in izboljšane funkcije. Volkswagen vam še naprej želi zabavno in dobro vožnjo v vašem vozilu ID.

Digitalna navodila za uporabo se bodo po tej brezžični posodobitvi samodejno posodobila in vas obvestila o novih oziroma spremenjenih funkcijah. 

Posodobitev programske opreme ID. 3.0, nameščena prek brezžične posodobitve ali tovarniško

Kakšna je razlika?

 

S posodobitvami programske opreme si prizadevamo zagotoviti, da lahko svoje vozilo ID. posodobite tudi po nakupu. Obseg nekaterih funkcij posodobitve programske opreme se lahko glede na čas izdelave vašega vozila ID. razlikuje. S posodobitvijo programske opreme ID. 3.0 boste deležni prednosti, ki jih prinašajo številne nove funkcije in izboljšave.

Če je vaše vozilo ID. že prejelo programsko opremo ID. 2.4 v servisni delavnici in imate veljavno pogodbo We Connect Start ter uporabniški račun Volkswagen ID, lahko vaše vozilo prejme brezžično posodobitev programske opreme 3.0. Če je bilo vaše vozilo ID. dobavljeno z že nameščeno programsko opremo ID. 3.0, brezžične posodobitve programske opreme ID. 3.0 seveda ne boste prejeli. To je zato, ker je vaše vozilo ID. programsko opremo ID. 3.0 prejelo že tovarniško.

Naslednje tabele ponujajo pregled funkcij, ki so na voljo za modele ID. s programsko opremo ID. 3.0, nameščeno prek brezžične posodobitve, in funkcij, ki so na voljo s tovarniško nameščeno programsko opremo ID. 3.0. 

Več o optimiziranem polnjenju in upravljanju energije

Več o izboljšani navigaciji

Več o udobju

Več o aplikacijah in funkcijah v vozilu

Več o mobilnih spletnih storitvah 

 

Pogosta vprašanja in odgovori na enem mestu

Kdaj lahko prenesem brezžično posodobitev programske opreme ID. 3.0?

Preden lahko vaše vozilo ID. prejme brezžično posodobitev programske opreme 3.0, morate v servisni delavnici najprej opraviti zamenjavo 12-voltnega akumulatorja in posodobitev programske opreme ID. 2.4. Po končanem servisnem ukrepu »Zamenjava 12-voltnega akumulatorja s posodobitvijo programske opreme ID. 2.4« za vaš ID. pri servisnem partnerju lahko traja nekaj tednov, preden vaš ID. prejme posodobitev, saj programsko opremo ID. 3.0 uvajamo postopoma.

Kako dolgo traja brezžična namestitev posodobitve programske opreme ID. 3.0 za moje vozilo ID.?

Posodobitev poteka v dveh delih. Da bi prednosti programske opreme ID. 3.0 izkoristili v celoti, je pomembno, da namestite 1. del posodobitve, 2. del pa, ko bo ta na voljo.

Namestitev 1. dela posodobitve bo trajala približno 6-8 ur.

Namestitev 2. dela posodobitve bo trajala približno 1,5 ure.

Kako vem, katera različica programske opreme ID. je trenutno nameščena v mojem vozilu ID.?

V glavnem meniju infotainment sistema v svojem vozilu ID. odprite menijsko točko »Nastavitve«. Nato se pomaknite do »Informacije o sistemu«. Vaša različica programske opreme ID. je prikazana v razdelku »Programska oprema ID.«.

Zakaj moram na svojem vozilu ID. izvesti brezžično posodobitev programske opreme ID. 3.0?

Volkswagen priporoča, da prihodnje posodobitve programske opreme izvedete redno in takoj. Le tako boste lahko izkoristili dodatne in izboljšane funkcije. Pogoj za prejemanje prihodnjih posodobitev je vedno zadnja razpoložljiva različica programske opreme ID.

Ali je posodobitev programske opreme ID. zame brezplačna?

Da, posodobitev programske opreme ID. je za vas brezplačna.

Imam že programsko opremo ID. 2.4, ali moram izvesti brezžično posodobitev programske opreme ID. 3.0?

Brezžična posodobitev programske opreme ID. 3.0 med drugim zajema dodatne funkcije. Zato priporočamo, da čim prej posodobite na to različico programske opreme.

Ali bom prejel potrditev posodobitve programske opreme?

Različica programske ID., ki je nameščena v vašem vozilu ID., je zapisana v sistemu.

Kaj se zgodi, če drugega dela posodobitve programske opreme ID. 3.0 ne namestim?

Namestitev te brezžične posodobitve je pogoj za prejemanje nadaljnjih posodobitev. Če namestitve (1. in 2. del) ne izvedete, opisane nove funkcije in izboljšave ne bodo na voljo. Če na primer izvedete samo 1. del posodobitve, bo glasovno upravljanje mogoče samo v angleščini in nemščini. 2. del je zato potreben, da bi lahko v celoti uporabljali funkcije v vašem vozilu ID., ki so na voljo s posodobitvijo. Ponastavitev na predhodne različice programske opreme ni mogoča.

Ali spletni način pomeni, da pošiljam oziroma delim podatke o svoji lokaciji?

V prejšnjih različicah programske opreme je aktiviranje spletnega načina v vozilu samodejno omogočilo pošiljanje oziroma deljenje podatkov o lokaciji vozila in podatkov o uporabi vozila, pri čemer možnost, da bi lahko sami izbrali nastavitve za pošiljanje oziroma deljenje teh podatkov, ni bila na voljo. S posodobitvijo 3.0 bo zdaj mogoče omogočiti spletni način, nato pa posamezno izbrati želene nastavitve za deljenje podatkov, pridobljenih iz vozila (podatki o vozilu/uporabi, podatki o lokaciji, podatki Vehicle2X, kar pomeni, da bo vaše vozilo na spletu, obenem pa se boste lahko sami odločili, katere podatke želite pošiljati oziroma deliti (z izjemo zakonsko predpisanih funkcij, kot je eCall).

Več informacij o nastavitvah zasebnosti v okviru posodobitve 3.0 je na voljo tukaj.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen